Juče smo saznali kompletan program 44. Festa koji počinje 26. februara projekcijom domaćeg filma "Vlažnost".

Na jednom od kultnih manifestacija Beograda koji nam omogućava da skoro pune dve nedelje uživamo u reviji najboljih regionalnih (ne propustite hrvatski film "Zvizdan") ali i svetskih filmova imaćemo priliku da vidimo šekspirovu adaptaciju Magbetha sa Fassbenderom i Marion Cottilard, zatim Youth sa Michael Caineom i Harvey Caitelom, ali i aregitinski Clan, španski La isla minima, i dugoočekivani kineski film The Assasin.

Dok ipak počne 44. po redu Fest, imate dovoljno vremena da pogledate neki od sledećih sa liste novih filmova čija premijera je zakazana za sam početak februara:  

Rams

Jedan od filmova koji su bili pobednici Kanskog festivala, islandska drama je moćna vizualna priča koja obiluje jakim, crnim humorom. Film prati priču o dva čudna brata - obojica su stočari - koji se udružuju protiv autoriteta kada se suoče sa mogućim gubitkom farme.

All Roads Lead to Rome

Sarah Jessica Parker vraća se opet na filmsko platno ulogom u romantičnoj komediji o samohranoj majci Maggie koja pokušava da se poveže sa ćerkom prilikom putovanja u Italiju. Put se ubrzo pretvara u avanturu koja će obema promeniti život iz temelja.

Hail, Caesar!

Najnoviji film braće Coen za glavni magnet pored režiserske palice ima armiju sjajnih glumaca: Josh Brolin, Scarlet Johansson, George Clooney, Chaning Tatum... Brolin glumi holivudskog telohranitelja koji dobija veliki posao kada veliku filmsku zvezdu (Clooney) otmu. Film je smešten u Zlatno doba Holivuda a sprsku premijeru će imati na 44. Festu.

Pride and Prejudice and Zombies

Kultni roman britanske spisateljice Jane Austen do sada je bezbroj puta bio ekranizovan. Ovo je prvi put da ćemo slavnu ljubavnu priču o Darcyju i Elizabeth videti u jednoj nesvakidašnjoj priči koja uključuje zombije i adaptaciju Seth Grahamme-smith novele iz 2009. godine. Lily James glumi Elizabeth Bennet, dok se u filmu pojavljuje i zvezda Game of thrones, Lena Heady.

Regression

Ovaj psihološki triler je smešten u 1990.godinu. U filmu glavnu ulogu glumi Ethan Hawke koji igra detektiva koji radi na misteroznom slučaju koji je vezan za seksualno uznemiravanje tinejdžerke koju glumi Emma Watson, i to od strane njenog oca. 

Southbound

U ovom indie horor filmu, prepliće se više od 5 različitih priča u kom se različiti ljudi suočavaju sa svojim najstrašnijim strahovima.

Deadpool

Ova akcija prati priču o Wade Wilson, agentu specijalnih jedinica koji otkriva da boluje od raka. Njegov tretman i terapija rezultiraće čudnim reakcijama, shodno tome da će otkriti kako poseduje specijalne moći i veoma mračan, crni humor, odjednom. Ryan Reynolds glumi ulogu ovog antiheroja.

Glassland

Irska nagrađivana drama u kojoj Jack Reynor glumi Johna, mladog taksistu koji uporedo sa taksi poslom radi dodatni posao ne bi li platio skup tretman lečenja svojoj bolesnoj majici (Toni Collette) koja je inače alkoholičar.  

How to Be Single

Dakota Johnson je ostavila iza sebe ulogu mlade studentkinje Anastasije Steel koju zavodi misterozni Grey i sada glumi u daleko blažoj verziji romantične komedije u kojoj pored dakote igraju i Rebel Wilson, Leslie Mann i Alison Brie. U fokusu su mlade i slobodne devojke Njujorka koje tragaju za svojom srodnom dušom. 

Nina Forever

Rob (Cian Barry) se oseća užasno nakon gubitka devojke Nine (Fiona O'Shaughnessy) koja strada u automobilskoj nesreći. Kada se zaljubi u koleginicu sa posla (Abigail Hardingham), Robu počinje da se priviđa Nina koja je odlučila da mu poremeti planove i to baš u situacijama kada to najmanje očekuje.  

Remember

Christopher Plummer glumi Zevsa, udovca i čoveka koji je preživeo Holokaust koji odlučuje u krjanje neobičnom periodu života da se osveti nacistima za gubitak svoje porodice.

Touched with Fire

Katie Holmes i Luke Kirby glume depresivne, izgubljene pesnike koji se upoznaju i zaljubljuju u psihijatrijskoj bolnici. Film pokazuje kako se njihov odnos bori s bolešću i maničnim momentima. 

Race

Sportska biografija Jessea Owensa, fokusira se na život ove sportske zvezde i njegovo osvajanje čak 4 olimpijska zlata na Igrama u Berlinu, 1936. godine kada je već bilo jasno da će Evropa ući u drugi svetski rat.  Stephan James glumi Owensa dok je Jason Sudeikis njegov trener. 

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija