Zašto je Festival autorskog filma postao tako obiman i ambiciozan?

Zbog publike, koje iz godinu u godinu ima sve više, koja je sve više raznolika, radoznala i čija su očekivanja i gledalački apetiti sve veći i zahtevniji. Zbog toga su organizatori FAF-a pored glavnog festivalskog programa, prošle godine ustanovili novi program – Bande à part, program radikalnog autorskog filma, koji istražuje nove forme filmskog jezika i beskompromisnog društvenog angažmana.

A ove godine tu je i Hrabri Balkan, program koji osluškuje i prepoznaje nove autorske glasove i tokove balkanskih kinematografija.

Uz to, ove godine 21. FAF ima i retrospektivu filmova Krste Škanate i Bore Draškovića, omaž debitantskim filmovima velikih reditelja u programu „Debitanti – istorija autorskog filma“, kao i retrospektivu kratkih filmova slovenačkog reditelja Jana Cvitkoviča.

U glavnom takmičarskom progamu će biti prikazana 22 filma, od čega 12 u takmičenju za Grand Prix festivala „Aleksandar Saša Petrović“, u programu Bande à Part 11 filmova, a u Hrabrom Bal kanu 18 dugometražnih igranih i dokumentarnih, kratkih i ekperimentalnih filmova.

21. Festival autorskog filma se održava od 27. novembra do 5. decembra 2015. godine u dvoranama DKC-a, Doma omladine, Kinoteke, bioskopa Fontana i u Domu kulture Studentski grad.

Detaljnije o festivalu možete da pronađete na zvaničnom sajtu FAF-a

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija