Svečano otvaranje izložbe Predrag Popare "Geneza" u Galeriji ULUS u Beogradu, na kojoj ce gosti biti H.H. Prince Şerban Dimitrie Sturdza i  Adina Zorzini / direktor i glavni kustos Zorzini Gallery, zakazano je za sredu, 7. oktobar u 19 časova.

Najnovijim radovima sa kojima se predstavlja beogradskoj publici na izložbi pod nazivom "GENEZA" u  Galeriji ULUSa Predrag Popara objedinjuje radove u periodu od dve godine baveći se pitanjem razvoja savremenog čoveka i njegovih ubrznih promena kako na nivou duhovnog tako i na nivou biološkog bića.

Otkrića u savremenoj nauci doprinose vrtoglavoj promeni na DNA lancu života i utiču na sredinu oko nas.Te promene iako donose mnoge prednosti ipak postaju prebrze u prirodnom lancu života koji nas okružuje i postavlja pitanje o posledicama koje mogu doneti neželjene efekte po živi svet kakav danas poznajemo.

Predrag Popara je rođen 1973. godine u Trebinju. Diplomirao na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu 1999. godine u klasi profesora Milana Blanuse i Vujačića Mirskog. Član ULUS-a je od 2002. godine.

Kustos izložbe je Mami Iida, kustos galerije Funnel Contemporary Art iz Bukuresta i glavni kustos programa u ''The Japan Cultural Institute in Paris''.