Abel Tesfaye je trenutno u samom vrhu muzičkog sveta! Za to je zaslužan sjajan video za još bolju pesmu Can't Feel My Face, u kom Abel đuska u stilu Michaela Jacksona nakon što se scena na kojoj peva pred polupopunjenim i zadimjenim klubom zapali.

Kanadski pevač koji je daleko poznatiji pod imenom The Weeknd, zahvaljujući pomenutoj pesmi koja ne silazi sa lista širom sveta (broj jedan u Americi i Britaniji) tek sada je postao planetarno poznat iako je u svetu muzike od 2012. godine kada je objavio svoj prvi od trenutno 3 albuma, Trilogy sa kog su se najviše slušale pesme High for this, The Morning i Wicked Games.

Abel tek na momente podseća na Kanye Westa i Justina Timberlake ali je ipak najviše svoj. Njegov hrapav glas i slowmotion koji prati svaku njegovu erotičnu pesmu obogatio je muzičku scenu kojoj je bio potreban jedan ovako autentičan pevač!  

Treći album kantautora koji nosi naziv Beauty Behing the Madness već sada ima pored Can't feel my face, dve pesme koje se vrte skoro jednako kao i ova: The Hills i Tell your friends, a nakon preslušavanja kompletnog albuma na kom dominiraju pesme u rnb-trip-hop vajbu s depresivnim seksi rimama možemo da kažemo da je ovo sigurno jedan od najboljih novijih albuma koji nas je sačekao na startu jeseni. 

Na novom albumu koji ima i elemente kantrija ( Tell your friends) ali i osamdesetih (duet sa Lanom) Abel je ostvario saradnju sa vokalima sličnim njemu. Pored pomenute Lane, tu je i Ed Sheeran.

Ono što mu se za sada prebacuje je sporo plasiranje pesama ( Often se pojavila sredinom 2014., dok smo Earned čuli u januaru kada je osvanuo soundtrack za 50 shades of Grey) kao i jedan te isti vajb koji dominira na njegovim albumima.  

The Weeknd - Tell your friends

The Weeknd - Cant feel my face

The Weeknd - The Hills

The Weeknd - Acquainted

The Weeknd - Prisoner ( feat Lana Del Rey)