Kustos izložbe je švajcarski pisac i publicista David Laufer, koji ovom izložbom želi da skrene pažnju javnosti na izuzetan umetnički potencijal Srbije i mlade autore kao njene najbolje ambasadore u svetu.

Dragan Bibin je rođen 1984. u Zrenjaninu. Diplomirao je i završio master studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Izlagao je u Novom Sadu, Beogradu, Njujorku i Los Anđelesu, na samostalnim i kolektivnim izložbama. Dobitnik je Gran prija 46. Zlatnog pera Beograda. Zastupa ga galerija „Arcadia Contemporary“ u Njujorku.

„Moj rad prožet je osećajem odsustva jer želim da uključim publiku u aktivno čitanje i proživljavanje mojih slika. Svako može u prostore koje sam ostavio da ugradi nešto od sopstevnih tumačenja, i ponekad se desi da to bude snažnije od onoga što je bila moja namera. Često slikam životinje, pre svega pse, jer preko njih govorim o opštem ljudskom stanju, našim strahovima, poteškoćama, anksioznostima. Ako emociju prikažem kroz reakciju životinje, osećam da se doživljava snažnije jer nije opterećena ličnim iskustvom i istorijom neke konkretne osobe. 

Ova izložba mi je vrlo značajna jer pruža priliku da u Srbiji pokažem najnovije slike pre nego što ih nepovratno pošaljem u Njujork, galeriji koja me tamo predstavlja.“

Boris Lukić je rođen u Sarajevu 1985. godine, a masterirao je na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. U radu koristi brojna sredstva izražavanja: sliku, fotografiju, skulpturu, crtež, a ponekad i njihovu kombinaciju. Reference za njegove radove se jednako mogu pronaći u delima slikara poput Velaskeza i Kurbea, kao i u pop artu i kontra kulturi. Najviše se bavi prikazivanjem čoveka u savremenom svetu. Mešavina tradicionalnog i savremenog u njegovim slikama stvara snažna dela klasične forme, ali kontroverznog sadržaja. Imao je sedam samostalnih, a učestvovao je i na brojnim grupnim izložbama u zemlji i inostranstvu.

O seriji slika koje će biti prikazane na izložbi, Lukić kaže: „U radu se ostvaruje pokušaj promišljanja umetničkog  istraživanja savremenih vidova i pojavnosti ženskog tela u vizuelnoj kulturi i komunikaciji, kao i u društvenom delovanju. Dijahronijska perspektiva u prvom delu ističe važnost fenomena prikazivanja aktova kroz epohe i pravce u kojima se shvatanje i tumačenje prikaza nagog ljudskog tela tumačilo s obzirom na društveno-istorijski kontekst u kojem su najpoznatija dela ovog tipa nastala. Drugi deo je posvećen savremenom trenutku u kojem je nagost kao kategorija višeslojno opterećena različitim kovenvcijama društvene prihvatljivosti sa neizbežnim uplivima estetskih sudova u tumačenju savremenih umetničkih ostvarenja sa posebnim akcentom na feministički pokret koji pod okriljem umetničkog delovanja menja perspektivu društvenog delovanja žena u savremenom dobu.“ 

David Laufer, kustos izložbe, je švajcarski pisac i publicista, a po vokaciji je istoričar. U periodu od 2001. do 2004. bio je saradnik Đinđićeve vlade u Ministrastvu kulture na projektu rekonstrukcije i sanacije Narodnog muzeja u Beogradu. Objavio je dve pripovetke, nekoliko eseja i sarađivao u pisanju više knjiga, a autor je brojnih članaka i kolumni koje su objavljene u Švajcarskoj, Francuskoj, SAD, Velikoj Britaniji i Srbiji. Sa porodicom živi i radi u Beogradu.

Laufer sa velikim uzbuđenjem govori o izložbi i naglašava da je ona tek prva u nizu, jer želi da nastavi da radi na promovisanju domaćih umetnika: „Ovom izložbom želimo da prikažemo kroz dva izuzetna primera šta sve mogu da ponude danas srpski umetnici. Ispred sebe imamo kombinaciju dva elementa koja čine vrhunsku umetnost: duboko značenje koje je praćeno perfektnom tehničkom realizacijom. Odabrali smo prostor rezidencije jer se na ovom događaju ne radi samo o umetnosti, već i o diplomatiji – tiče se slike Srbije u međunarodnoj zajedinici, a radi se i o biznisu, jer smatramo da su mladi umetnici jedan od najboljih srpskih prozivoda, jednako kada je reč o imidžu zemlje, kao i kada govorimo o pozicioniranju na umetničkom tržištu. Srbi i srpske vlasti mogu biti ponosni na tako briljantne ambasadore“.

Realizacija izložbe ne bi bila moguća bez podrške Ambasade Švajcarske u Beogradu i hotela "Holiday Inn Express Belgrade - City", koji predstavlja gospodin Adrien Alkabes.