“Recite mi nešto što će zauvek vredeti i što nikad neće nestati.“ - Adaline

Najnoviji film Blake Lively koji će početi da se prikazuje u bioskopima od 30. aprila pratimo životnu priču devojke koja je rođena pred sam početak 20. veka, Adaline Bowman. Čudan i naizgled čaroban trenutak spasio je Adeline od smrti i omogućio joj večnu mladost. Taj momenat je učinio da Adeline s 29 godina prestane da stari.

Živela je i volela tokom oba Svetska rata, ludih 60-ih i udobnosti današnjice pažljivo skrivajući svoju tajnu od svih osim od svoje ćerke koja je svakim danom bivala sve starija. Međutim, jedna prošla veza joj se našla na putu i zapretila da će otkriti njen neverovatan život.

Nedavno nakon što je započela promo turneju svog najnovijeg filma, prelepa glumica je otkrila da se odmah zaljubila u priču, lik glavne junakinje i scenario..

"Nisam mogla da ga ispustim iz ruke. Napisan je poput predivnog romana. Priča je romantična, poetična i jedinstvena. Originalna priča ispričana iz ženske perspektive. Adeline je toliko toga prošla i duboko proživela. Zna šta je ljubav, gubitak, bol i sreća.“ 

Iako film "Age of Adeline" počinje nalik naučno- fantastičnoj priči, ubrzo postaje jasno da je film ipak umetnički osvrt na putovanje kroz vreme. Nešto najbliže čarobnom realizmu!

"Ovaj film sadrži različite vrste ljubavnih priča – modernu žensko-mušku priču, složeniju priču koja je ostala u njenoj prošlosti i ponovo oživela u sadašnjosti, duboko dirljivu priču o ljubavi između majke i ćerke… Njen je život pun ljubavi i pravo predivno putovanje. Iako ima elemente fantastike, ispričan je na jednostavan, ljudski način. Temelji se na likovima i prilično je dramatičan. Bavimo se prilično teškim temama i želimo da dotaknemo srca.“

Veliku pažnju režiser je posvetio i kostimima. Od formalnih haljina do svakodnevnih uniformi, sve što Adaline nosi pažljivo su izabrali i kreirali Oscarom nagrađeni kostimograf Angus Strathie i njegov tim.

"Njen stil je veoma poseban. Na izlazak s Ellisom je otišla u jakni iz 1920-ih, džemperiću iz 1960-ih i modernoj suknji. Cipele su iz pedesetih ili tridesetih, a torbica iz 40-ih. Ta mešavina stilova postala je njen zaštitni znak. U jednoj se crnoj haljini pojavljuje čak dvaput - u dve novogodišnje noći! Pronašli smo haljinu koja najbolje odgovara Blake i izgleda retro i nostalgično,“ izjavio je Strathie koji se potrudio da za Blake pronađe modele u saradnji s najvećim modnim kućima poput Guccija, Prade i ostalih mahom italijanskih brendova.

Pored Blake Lively u filmu još igraju Michiel Huisman, Harrison Ford, Ellen Burstyn i Kathy Baker.