Dugoočekivani „Napet šou“ Marka Šelića biće u prodaji od srede, 1. oktobra od 18 sati samo u knjižari Delfi SKC! Ekskluzivno tog dana, takođe od 18 sati, u Delfi Caféu u SKC-u Marčelo će potpisivati prve primerke svoje nove knjige, ali i diska koji je njen integralni deo!

„Napet šou“ je knjigoalbum – knjiga sa diskom. Osim tekstova svih pesama, sadrži i fotografije rada na albumu i knjizi, kao i autorske tekstove koji šire sliku o pesmama i diskutuju teme „Napetog šoua“. Na ovom delu radilo je mnogo ljudi, različitih godina i profesija, u pokušaju da što bolje proniknu u svakodnevicu, naše „ovde i sad“ – jednom rečju, u pitanje zašto svi živimo napet šou.

Na Markovim fanovima je da odluče da li će čitati muziku ili slušati knjigu! ,,Napet šou” je jedinstvena multimedijalna zbirka savremene poezije i pronicljivih, analitičnih i ljudski toplih priča o svetu koji nas okružuje.

Pored Marka Šelića, autori tekstova u knjizi su i reditelj Kokan Mladenović, pisci David Albahari, Mihajlo Pantić i Pavle Zelić, aforističar Dalibor Đorđević, „rok-enciklopedija“ Petar Janjatović, kolumnista Draža Petrović, mirovni radnik Milan Colić, psiholog i psihoterapeut Vladan Beara i koordinatorka organizacije ASTRA Elena Krsmanović.

„Markov ’Napet šou’ uzbudljiv je trenutak u karijeri čoveka koji ima šta da kaže i zna kako to da učini, umetnika progonjenog podjednako društvenim i ličnim demonima; ako mene pitate, ionako mi je sumnjiv svaki pesnik kome se bilo koji od tih demona ne javljaju. Samim tim ’Napet šou’ je i fotoportret ovog društva, zatečenog u raskoraku između lošeg sada i goreg sutra. ’To jest, hoće li biti bolje? Neće’, kaže Marko, i odmah potom zaboravi šta je rekao, pa piše, peva, govori i iznad svega živi kao da ipak hoće, i kao da je baš on taj koji će svojim ljudskim i umetničkim činjenjem prevaliti, pretegnuti ovaj svet na svetliju stranu. A zašto? Zato što samo tako čovek može i sme da živi: u napetosti, koja je drugo ime za ono kad ne daš i baš ne daš i eto ne daš paucima da premreže nebo.“ Ovako Teofil Pančić komentariše novu Marčelovu knjigu.

Od petka, 3. oktobra, knjiga „Napet šou“ moći će da se nabavi i u svim knjižarama Delfi, u Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sajtovima www.delfi.rs i www.laguna.rs

Muzički deo knjigoalbuma biće dostupan i na Deezeru od četvrtka, 2. oktobra, tačno u podne!