Sam Smith, In The Lonely Hour

Sam Smith poznat nam je po saradnji sa izvođačima kao što su Sisclosure ili Naughty Boy i kao dobitnik nagrade BBC Sound 2014. Sve nas je zaveo svojom pesmom Money On My Mind i sa uživanjem uživamo u njegovom novom albumu.

Lana Del Rey, Ultraviolence

Ultraviolence prati pompa otkako je objavljeno da se kraljica noir popa vraća. Prvi singl West Coast pokazuje kako album neće biti lošiji od prethodnog, što možemo zaključiti po količini obrada i činjenici da je album producirao Dan Auerbach.

Xeno & Oaklander, Par Avion

Sudeći po dva sa njega objavljena singla, elektronski duet iz Brooklyna u svojem će novom albumu ostati na minimalističkom zvuku i ponuditi laganu i prozračnu muziku. Nisu potpuno lišeni ni romantike, koju svakako želimo čuti ovog leta.

La Roux, Trouble in Paradise

Elly Jackson je na novom albumu radila čak pet godina. Inspirisana je Nealom Rogresom, a album će odisati duhom sedamdesetih i podsećati na najbolje disko godine. Kritičari koji su preslušali album daju pozitivne kritike.

Sia, 1000 Forms of Fear

Četiri godine nakon izlaska prvog albuma, Sia je od potpuno nepoznate Australijanke uspela da postane muzičarka zanimljiva mnogima. Dva objavljena singla sa ovog albuma, Chandelier i Elastic Heart, obećavaju mnogo.

Morrissey, World Peace Is None of Your Business

Na novom albumu Morrisseya primećuje se orijentalni uticaj, kojim je muzika dobila prizvuk potpune opuštenosti. Zanimljivi tekstovi i odlična muzika ono je o čemu svedoče dva singla sa ovog albuma koja su već objavljena.

King Creosote, From Scotland With Love

Kenny Anderson, poznatiji pod pseudonimom King Creoste, izdao je u karijeri čak četrdeset albuma. Novi album je više poput dokumentarnog filma koji prolazi kroz njegovu arhivu i svedoči o ljubavi, smrti, prijateljstvu…

Priredio: Milan Đačić