Dobre i zdrave navike ključ su jake psihe i samopouzdanja. Bez obzira na to da li smatrate sebe samouverenom ženom ili poznajete jednu, nije tajna da nas takve žene inspirišu. U nastavku otkrijte pet navika sigurnih žena:

1. Stalno traže izazove

Strah od poraza ili gubitka sputava mnoge da zadaju sebi nove ciljeve. Međutim, samoouvereni žene koje su sigurne u sebe se ne boje gubitka, nego svakodnevno praktikuju da sebi zadaju nove ciljeve koje žele ostvariti i tako testiraju svoje sposobnosti.

2. Podržavaju druge umesto da se upoređuju s njima

Danas je teško ostati ravnodušan uz društvene mreže. Instagram je preplavljen fotografijama uspešnih i poznatih ljudi koji osim što zarađuju velike svote novca, odlično izgledaju i putuju po celom svetu. Samouverene žene se trude da uvek daju podršku drugima i nikada se ne upoređuju s njima.

3. Odgovorne su i vrlo organizovane 

Samopouzdane žene zadaju visoke ciljeve i ne čekaju da se njihove želje same ostvare. Uspešne žene preuzimaju kontrolu od samog starta formiranja cilja, odgovorne su i drže se plana dok god ne ostvare sve svoje zadate ciljeve.

4. Odlične su u komunikaciji

Uspešne, samouverene žene znaju kako pravilno da komuniciraju, bilo s prijateljima, kolegama ili poslovnim partnerima. One uvek zvuče odlučno i sigurno u sebe i u poslovnom okruženju ne dozvoljavaju kolegama da primete njihove promene raspoloženja.

5. Postavljaju pitanja

Sigurne žene ne boje se poraza niti neznanja. One uvek pitaju ono što ne znaju i nije ih sramota da pokažu kako u nečemu nisu dobre, nego izražavaju želju za učenjem.

izvor: elle.hr

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/