Verujemo da svaka ELLE devojka s vremena na vreme poseti nekoliko Instagram profila modnih i travel blogera kojima su sve fotke jednostavno sjajne, a lajkovi pljušte na sve strane! Prosto, čim otvorite njihove profile sve izgleda savršeno uklopljeno - od boja, preko kadra, poze. Kao da je slika iz nekog editorijala... 

Opravdanje naravno nalazite skoro uvek u tome što smatrate da ti ljudi sasvim siogurno poseduju značajno bolju verziju telefona od onoga koji imate vi. Ali da se ne lažemo, i vi i mi znamo da to nije istina.

Ok, možda su jednostavno talentovani za fotografiju - nemamo svi iste talente, tu se ništa ne može (mada biste ovaj baš žarko želeli). Međutim, nije ni talenat presudan.

Uglavnom nije.

Oni su samo pre vas saznali za nekolicinu odličnih aplikacija koje će svaku fotografiju svrstati u red onih sa etiketom "profi".

Sada je red da ih i vi konačno otkrijete.

1. LIKEtoKNOW.it

Ova aplikacija omogućava vam da odmah u opisu fotografije kliknete na link koji vas direktno vodi do prodajnog sajta modne kombinacije koja se nalazi na slici. Shop the look now!

2. FaceTune

U pitanju je praktično Photoshop za mobilni telefon. Fokus je na smooth četkici uz pomoć koje će vam koža izgledati savršeno, a tu su i brojna druga podešavanja koja će istaći najbolje na vašem licu i naglasiti detalje.

3. VSCO Cam

Ukoliko još uvek niste otkrili VSCO, sada je zaista krajnje vreme. Napravite mesta za ovu aplikaciju i posmatrajte kako vam se fotografiju pretvaraju u mala remek dela. Izbor filtera je značajno veći (ali i bolji), vrlo brzo ćete zaboraviti na Valenicu.

4. UNUM

Ukoliko ste prefekcionista i pride zaista želite od svog naloga da napravite impozantan umetnički profil, ovo je palikacija za vas. Ne samo da će vam pomoći oko kadriranja koje se ponekad čini neizvodivim zbog fotografija oblika kvadrata, već će učiniti, već ćete uz pomoć nje moći tematski da organizujete svoj nalog, ali i da se režirate Insta story uz mnogo više opcija.

5. Pravo vreme za postovanje

Da se razumemo, mi smo svesni da su ovo "problemi" koji ne zalužuju ovoliku pažnju, ali priznajemo da si ne možemo pomoći. Otuda i razmatranje ovog koraka: Kako doakati algoritmu Instagrama i postovati u najbolje vreme? Ono što vam treba, aplikacija je pod nazivom When To Post.

6.  Later

Odlazimo i korak dalje. Sada kada ste otkrili u koje vreme da postujete i sredili svoju fotografiju za prikazivanje svetu, treba vam još samo aplikacija uz pomoć koje ćete objaviti post u to pravo vreme bez da razmišljate o istom i svako malo gledate na sat. Instalirajte Later.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/