Biocoded je omogućio nenadmašnu zaštitu svih ličnih i poslovnih podataka, kako na lokalnom tako i na globalnom nivou. Koristeći aplikaciju, korisnici mogu da obavljaju šifrovane glasovne pozive, slanje šifrovanih poruka - u obliku teksta, slike, audio snimaka i datoteka.

Biocoded obuhvata zaštitu svih podataka koji se šalju preko mreže u svakom trenutku, čak i kada su se uređaj ne koristi. Za svaku poruku se može podesiti da se "samouništi" nakon određenog vremena.

Za bezbednost kompanije koja je kupila dozvolu za postavljanje platforme, brinu se su administratori sistema Biocoded, bez obzira na "veličinu" i infrastrukturu kompanije koja se prijavila za sistem Biocoded.

I kada je reč o serverima u data centrima i kada su deo privatnog oblaka - stepen privatnosti i šifrovanja mehanizama je istog kvaliteta kao i na najvišem mogućem nivou. Sistem za analitiku otkriva svaki mogući pokušaj da "napada" na korisnički terminal ili server i mogu biti identifikovani.

Mehanizmi za šifrovanje funkcionišu na takav način da je svaka poruka šifrovana i sa novim paketom kodiranih ključeva koji se koriste svaki put kada se koristi uvek odbačena (za razliku od nekih konkurentskih rešenja na evropskim tržištima - sa upotrebom sistema sa samo jednim dugmetom, čime se značajno povećava rizik od mogućih zloupotreba i takozvanih "zadnja vrata" za neovlašćenu kontrolu).

foto: Promo

Biocoded se može instalirati i koristiti za javne kao i za privatne aplikacije. Za aplikacije javnog karaktera: Korisnici mogu instalirati već postojeću Biocoded aplikaciju na telefonu što im omogućava da koriste enkriptovane pozive i poruke. Zbog napredne tehnologije Biocodeda, svi podaci klijenta na aplikaciji se ne dele sa drugim aplikacijama koje se nalaze na istom uređaju.

Za aplikacije privatnog karaktera: Firme/Organizacije mogu da interno instaliraju čitavu infrastrukturu Biocodeda. I server i aplikacije koje su instalirane na mobilnim telefonima instalirane su iz jedne centrale. Administrator Biocoded aplikacije ima potpun pristup sigurnosnoj politici i može lako upravljati njom sa bilo koje lokacije/pozicije.

foto: Profimedia

Kako Biocoded štiti podatke?

1. Aktivna provera ‘ranjivosti’ mobilnog telefona (U slučaju da imate ‘ranjiv’ telefon, ili eventualno ‘Rutovanu’ mobilnu aplikaciju? Bićete upozoreni da imate virus u telefonu koji preusmerava tok podataka od strane naše aplikacije)

2. Svi podaci na mobilnom uređaju su enkriptovani u svakom trenutku

3. Da bi mobilni uređaj prikazivao podatke it memorije, neophodno je da ima aktivnu vezu za prenos podataka na serveru

4. Tokom poziva kroz Biocoded aplikaciju, uspostavlja se samo zvučna konekcija kroz mikrofon, dok su skrinšotovi onemogućeni

5. Druge aplikacije na telefonu nemaju pristup podacima koji su skladišteni u enkriptovanoj memoriji

foto: Profimedia

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Winows), a više informacija možete pogledati OVDE.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/