Ovan

Ništa nije nemoguće. To nije samo prazna izreka, zaista se tako i osećate. Teško ostvarivi ciljevi postaju dostupni. Naravno, ništa nećete uspeti bez mnogo rada, kreativnosti, inovativnosti i hrabrosti.

Srećom, vama su to prirodne osobine i lako ćete se prebaciti u petu brzinu. Što je uspeh bliže, to ste vi jači i uporniji. Ponekad poslušajte objektivnu analizu sa strane jer niste dobro sagledali sve činjenice.  Žene su vaša najjača podrška, rame za plakanje, mudre savetnice ili jednostavno najbolje prijateljice. 

Bik

Kada neko dovede u pitanje vaš duševni mir, verovatno ćete ga ignorisati. Ali, ako se u pitanje dovede i vaša reputacija, bik juriša na crvenu marama. Vrlo ste osetljivi  na to kako vas ljudi doživljavaju.

Ukoliko želite poštovanje i priznanje, morate da učinite nešto posebno. Samo vaše postojanje nije razlog za divljenje. U poslu vas izvlače samo preciznost i disciplina. Sve ostalo je neproduktivno sa dugoročno lošim posledicama. U teškim vremenima prijatelji su uvek tu, isto kao što i oni mogu da računaju na vas. 

Blizanci

U izvrsnoj ste formi i znate kako da je najbolje iskoristite. Postižete odlične poslovne rezultate vredne divljenja, a i povišice. Nećete se zadovoljavati polovnim rešenjima, samo najbolja strategija sa jasnim ciljevima dolazi u obzir.

Privatno ste osetljivi i osvetoljubivi, što je uvek loša kombinacija. Previše vas pogađaju kritike članova porodice, to je već trebalo da prerastete. Ne krećite u krstaške pohode na prijatelje ili partnera. U ratu nema pravih pobednika i računa se samo šteta. 

Rak

Božićni shopping ostavio vas je u hedonističkom raspoloženju i otvorio vam apetite. Svi zaslužuju prijatniji i luksuzniji život, ali razmislite možete li to sebi da priuštite. Iskoristite svoju maštu i kreativnost i sa malo novca preuredite svoj izgled ili životni prostor.

Spontani ste i veseli, ali u vama je uvek budna intuicija koja će vas zaustaviti pre nesmotrene avanture. Romantika vas očekuje na putovanju, daleko od uobičajenog okruženja. Sviđa vam se promena, prepustite se struji da vidite gde će vas odvesti. 

Lav

Vi ste glavna zvezda svakog poslovnog poduhvata, pa vas malo zaboli kada se reflektori okrenu prema nekom drugom. Uz sve svoje kvalitete morate razviti i toleranciju. Ne durite se, nove veštine i uspesi vratiće vam tako željenu pažnju.

Ljubav vas čini srećnima i razigranima, a život ima novi smisao. Ne možete da verujete kako vam je dobro krenulo, a ako budete dovoljno uporni, tako će se i nastaviti. Rešavajte sukobe čim se pojave.  Ne želite da se mali problemi pretvore u jedan veliki. 

Devica

Porodica i prijatelji gledaju u čudu u kakvu ste se to partijanerku pretvorili. Novogodišnje slavlje previše vam se svidelo da biste se tek tako vratili u rutinu. Samo jednom se živi, zar ne? Zadržite taj optimizam i pozitivno razmišljanje kada se suočite sa prvim ovogodišnjim problemima.

Iznenađujuće je koliko ćete toga uspeti da promenite velikim osmijehom i toplom rečju. Januar je vaš tradicionalni mesec za veliko spremanje, a vaši uspjesi na tom polju zaslužuju aplauz i ovacije. 

Pročitajte na sledećoj strani astro prognozu za sledeći mesec...

PageBreak

Vaga

Vi ste divno naivno stvorenje otvorenog srca bez loših namera. Vaša komunikativnost uspešno će vas služiti u kontaktima sa novim ljudima i inostranstvom. Otvaraju vam se dosad neslućene mogućnosti.

Malo manje idilična situacija čeka vas, kao i obično, na domaćem terenu. Najradije biste pobegli daleko od svih problema, ali oni imaju loš običaj da vas prate gdje god da krenete. Suočite se sa izazovom jer imate samo jednu priliku. Biće vam žao ako je niste iskoristili. 

Škorpija

Božićni duh nije vas napustio, naprotiv. Otkrili ste u sebi humanitarnu crtu koja će vas pratiti još neko vreme. Kada se nečemu posvetite, onda ste vrlo temeljni.

Možete biti ponosni na svoje zasluge iako zapravo ne želite da ih ističete.  Poslovna zbivanja traže od vas detektivske sklonosti. Nema bolje osobe od vas za traženje čiste istine. Niko se ne može sakriti od vaših pronicljivih očiju. Bićete izuzetno uspešni u svakom projektu koji započnete. Pitanje je gde uopšte želite da se zaustavite?

Strelac

Novu godinu započeli ste uzbudljivo, sijajući kao glavna zvezda na pozornici. Svojim raznolikim sposobnostima impresionirali ste mnoge i stekli veliku popularnost.

Nije ni čudo što vas izluđuje povratak u svakodnevnu rutinu u kojoj vas niko ne primjećuje. Želite li nešto da promenite, pokažite da imate entuzijazam koji traje više od jednog dana. Vaša zarazna pozitivna energija mogla bi da napravi čuda ako se na njih odlučite. Malodušnost je vaš najveći neprijatelj, a optimizam najbolji prijatelj. 

Jarac

Kao i svaki veliki vođa, i vi imate velike brige. Ponekad je teško razaznati ko su vam saveznici, a ko suparnici. Definitivno imate dvostrukog agenta u svom timu, samo morate da ga pronađete.

Svi ostali saradnici su na vašoj strani jer radite dvostruko više od ostalih. Svojim primerom podići ćete efikasnost celog tima. Vaš ego tiho pati jer vam zapravo niko nije čestitao na velikom uspehu. Odvedite sami sebe na večeru (ako već niko drugi neće) i nazdravite najzaslužnijoj osobi - sebi. 

Vodolija

Vi ste hodajuća inspiracija. Mnogi samo pričaju kako bi trebalo promeniti ovaj svet, umesto toga vi nešto i činite. Ne zanimaju vas granice među ljudima nego ono što ih spaja.

Svako na ovom svetu zaslužuje pomoć, posebno oni kojih se poslednjih setimo. Bićete mirotvorac i u javnom i u privatnom životu. Izbegavaćete zlonamerno ogovaranje i zadržati se na istini. Nova godina otvorila je vaše apetite za znanjem i edukacijom.  Provodićete mnoge sate uz knjigu, ali ne zaboravite na (zanemarenog) partnera. 

Ribe

Poslovna godina krenula je punom parom, ali vi jednostavno niste još raspoloženi za težak rad. Probajte da izvršite barem osnovne zadatke pre nego što se vratite zimskom sanjarenju.

Ni u ljubavi nema mira, trebalo bi da se suočite sa problemima koje već dugo ignorišete. Čarobna formula za rešavanje problema je jednostavna: razlikujte stvari koje možete i one koje ne možete da promenite. Ponekad ste skloni ulepšavanju stvarne slike. Budite odlučni, ali i obzirni u donošenju odluka. Imate dobro srce, ali birajte kome ćete ga nesebično dati. 

Tekst: Sunčana Rubić

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/