Za početak najbolje bi bilo kada biste imali šejker. Danas ih možete nabaviti i u Home centrima, hiper marketima. Međutim, ukoliko nemate šejker, alternativa nalaže da samo na jednostavan način u dubljem sudu, dobro promešate neophodne sastojke.

Ono što ove koktele izdvaja su njihovi osvežavajući sezonski sastojci u vidu nara, kruške pomorandže.

Ukusno, neobično i pride zdravo!

Ko može odbiti jednu ovako dobru kombinaciju?

1. Kruška-đumbir

U koktel šejker ubacite 8 kockica leda 1/2 kruške, 1/2 oljuštenog i iseckanog đumbira, 2 šoljice soka od limuna. Izmešajte sve dok se ne sjedini. Dodajte 28 ml Cointreau likera, 50 ml brendija i još leda. Dobro protresite. Procedite u ohlađenu čašu za martini.

2. Crvena narandža-menta

U šejker stavite 8 kockica leda, 1 seckanu crvenu narandžu, 6 listića mente i 1/2 kašike šećera. Sve dobro izmešajte, dodajte sok 1 limete, 40 ml votke, 15 ml Cointreau likera i 15 ml soka od brusnice ili crvene narandže. Promešati i sipati u čaše do pola ispunjene ledom.

3. Celer & Žalfija

U šejker stavite 8 kockica leda, 1 iseckanu stabljiku celera, 2 lista žalfije, 1 kašiku sirupa od agave, 1/2 limete sitno iseckane. Dodajte 55 ml džina i mešajte. Procedite i sipajte u čašu za martini, a ukrasite listićima žalfije.

4. Nar koktel

U šejker stavite 8 kockica leda, 4 kašike zrnastog ploda nara, 10 ml Cointreau likera i isto toliko brendija. Mućkajte sve dok se sav sok iz jezgra nara ne oslobodi i sjedini sa ostalim slatkim sokovima. Potom dodajte 45 ml votke, sok od pola limuna, 30 ml običnog slatkog sirupa, Dodajte još leda i mešajte, a zatim koktel sipajte u čašu za martini.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/