Iako su to prirodne pojave koje se događaju dva (nekad i tri) puta godišnje, one i te kako utiču na našu podsvest, raspoloženje, odluke koje donosimo...

Pomračen Mesec, simbol podsvesti, vrlo blizu Neptuna (obmane, prevare), krajem nedelje obrazuje opoziciju sa Suncem (ego, svest) u Devici, zato se do kraja meseca čuvajte pogrešnih procena i dobro razmislite pre nego što donesete neku važnu odluku. Budite oprezniji i za volanom, budući da će biti više vozača koji upravljaju vozilima pod uticajem alkohola i narkotika.

Pomračen Mesec obrazuje više napetih aspekata, konjunkciju sa Neptunom koja pojačava osećaj zavisnosti (duvan, alkohol, droga, kocka), kvadrat sa Saturnom i Marsom koji "priziva" probleme sa zakonom, opoziciju sa retrogradnim Merkurom koja utiče na razne vidove komunikacija inkonjunkciju sa Venerom, koji se odražava na finansije i ljubavne odnose, kao i na odnos s majkom, sestrom, ćerkom, tetkom, bakom. Mesec, inače, više utiče na žene, naročito Rakove, Bikove i Ribe. Pod uticajem pomračenja mogu imati osećaj da su neshvaćene, preosetljive, malodušne, nesigurne, neurotične.

Kod oba pola, mogući su problemi sa oticanjem nogu zbog zadržavanja vode u organizmu, glavobolje, problemi sa vidom, bubrezima, visokim pritiskom i srcem.

Pomračenje Meseca u Ribama, znaku tajni i podsvesti, umetnosti i nauke, najviše će uticati na one koji rade u institucijama zatvorenog tipa (bolnice, laboratorije, zatvori, policija, vojska), turizmu (prekookeanske destinacije) i farmaceutskoj industriji.

Ovan (21.3. - 20.4.)

Pomračen Mesec u kvadratu s vašim vladaocem Marsom, upozorava da obratite više pažnje na pravne aspekte ugovora. Odložite donošenje važnih odluka, kako poslovnih, tako i onih koje se tiču ljubavi.

Bik (21.4. - 21.5.)

Pomračenje Meseca u 11. astrološkom polju može da vam donese poznanstvo, preko prijatelja, sa lekarom ili umetnikom. Izbegavajte potpisivanje važnih ugovora sa strancima.

Blizanci (22.5. - 21.6.)

Tačka pomračenja Meseca u astrološkoj kući karijere pod uticajem vašeg vladaoca Merkura, upozorava da izbegavate rasprave sa nadređenima. Pazite se u saobraćaju.

Rak (22.6. - 22.7.)

Pod uticajem ste pomračenja u devetom astrološkom polju, pa budite oprezniji ukoliko sarađujete sa strancima, radite u medijima, marketingu ili turizmu. Izbegavajte alkohol.

Lav (23.7. - 22.8.)

Pomračenje Meseca u osmoj astrološkoj kući upozorava da izbegavate nepotrebne troškove i podizanje kredita. Klonite se rasprava s partnerom, naročito ako ste dama.

Devica (23.8. - 22.9.)

Dobro proučite nove poslovne ponude, naročito ako ste zbog posla prisutni u javnosti. Izbegavajte rasprave s partnerom i potpisivanja ugovora.

Pročitajte astro prognozu za preostale znake na sledećoj strani...

PageBreak

Vaga (23.9. - 22.10.)

Pomračenje Meseca u šestoj astrološkoj kući može da vam donese romansu sa lekarom ili umetnikom. Izbegavajte stresne situacije i rasprave sa kolegama.

Škorpija (23.10. - 22.11.)

Pomračen Mesec u petom astrološkom polju pod uticajem jednog od vaših vladalaca, Plutona, donosi uvećanje prihoda umetnicima i sportistima. Oprez u saobraćaju.

Strelac (23.11. - 21.12.)

Tačka pomračenja pod uticajem Saturna i Marsa iz vašeg znaka, opominje da izbegavate rasprave sa partnerom. Oprezno prilikom potpisivanja važnih ugovora.

Jarac (22.12. - 20.1.)

Aspekt Meseca sa jednim od vaših vladalaca, Uranom, donosi vam saradnju sa strancima, ako radite u medijima ili turizmu. Izbegavajte nepotrebne troškove.

Vodolija (21.1. - 19.2.)

Mesec u sekstilu sa vašim vladaocem Uranom donosi vam uvećanje prihoda, ali aspekti sa Saturnom i Marsom opominju da se pripazite jednog Ovna, ako ste muškarac .

Ribe (20.2. - 20.3.)

Tačka pomračenja Meseca u vašem astrološkom polju ličnosti upozorava da izbegavate rasprave sa ženama, ma kog pola da ste. Izbegavajte alkohol.

izvor: Večernje novosti

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija