Ovan

Vaše leto izgledaće poput Olimpijade u Riju. Zagarantovano je spektakularno otvaranje, sportski duh i težak put do zaslužene medalje. 

LJUBAV: Sunce i leto probudiće u vama trkača na duge staze. Neće vas privlačiti površne avanture (na veliku žalost očaranih nesrećnika). Zasitili ste se nepouzdanih tipova i natezanja oko običnog izlaska. Tražićete (i najverovatnije naći) nešto dublje i stabilnije, ljubav u koju možete poverovati bez straha šta će prevrtljiva sudbina doneti sutra. Vaš partner uvek može da računa na vašu odanost i podršku, pod uslovom da ispuni vaše visoke kriterijume. Gradićete na čvrstim temeljima, a ako uočite prve znakove prevrtljivosti, nestaćete za 60 sekundi. Ovnovi u vezi takođe planiraju budućnost, a jedno letnje veče moglo bi da se završi i bračnom ponudom. 

POSAO: Vaš poslovni uspeh nema nikakve veze s nasmešenom sudbinom ili trenutkom dobre sreće. Svi vaši rezultati dolaze iz teškog, dugoročnog rada bez puno predaha i olakšavajućih okolnosti. Iako ste predani radnik i ne volite jadikovke, čak i vi ćete povremeno zastati i zapitati se gde je kraj vašim obavezama. Leto je dugo, a godišnji odmor prekratak. Često ćete se znojiti nad naizgled nerešivim problemima. Novac vas posećuje poput prevrtljivog ljubavnika. Danas dolazi u velikom stilu, a već sutra odlazi u nepoznatom smeru. Čuvajte živce i nemojte da odustanete. Ne verujte u slatkorečive ponude za saradnju, nekoga treba dobro da poznajete da biste mu poverili svoj novac i poslovne tajne. 

ZDRAVLJE: Svakom Ovnu najteže je da pronađe zlatnu sredinu. Bićete željni aktivnosti na svežem vazduhu, isprobavaćete nove sportove i osvajati planinske vrhove. Nemojte da zaboravite na zaštitu od sunca. Skloni ste umanjivanju snage prirode, ali niste rođeni sa zaštitnim faktorom. Pratite obaveštenja o UV zračenju i, u skladu s tim, planirajte svoje aktivnosti. Lek za nesanicu potražite u biljnoj apoteci. 

LETNJI STIL: Vaš sportski pristup letovanju traži samo vrhunsku sportsku odeću u kojoj možete krenuti na bilo koju stranu sveta u bilo kakvu pustolovinu. Kupovaćete kupaći za profesionalne plivačice, patike za trčanje maratona i sunčane naočare za reli pustinjom. Pokušajte da se opustite i ponekad pokažite kakva ste zapravo diva. Spojićete jarke boje i zdrav sportski izgled u neodoljivu kombinaciju.  Ono što se drugi ne bi ni usudili, vi ćete nositi s lakoćom. Nezavisno o modnim trendovima, crvena je i dalje vaša najdraža boja, a prugice omiljeni desen u svim kombinacijama.

Bik

U vrućim čarobnim noćima sve želje se ispunjavaju, ali pre svega – detoks! Dokažite da ste glavna zavodnica ovog leta. 

LJUBAV: Čarolija koja je obojila vaš ljubavni život nastavlja se i u letnjem razdoblju. Iskoristite duge letnje dane i vruće noći jer već u jesen kočija se pretvara u bundevu, konj u miša, a vi u zgodnu, ali trenutno skromno odevenu princezu. Jedini način da sprečite sivu jesen jeste pravi odabir između brojnih kandidata za vaše srce. Flertujte sa svima dok ne osetite da postoji neko poseban. Prava ljubav je tu negde, ali neće se dogoditi sama od sebe. Mnogo ćete izlaziti i biti omiljeni u društvu. Zauzeti Bikovi proći će ponovo kroz romantičnu fazu. Bikovi spremni za zasnivanje porodice ispuniće svoju najveću želju. 

POSAO: Vaši poslovni talenti jednostavno ne mogu da podbace. Bikovi u potrazi za novim poslom ostavljaće izvrstan utisak i pokazaće se u najboljem izdanju. Budite uporni i odradite poslovnu komunikaciju do kraja. Leto je dugo, a neki odgovori stižu tek u jesen. Tražite platu koja odgovara vašem znanju i iskustvu. Sada ste u situaciji kada možete da birate. Bikovi koji su samostalno pokrenuli posao proširiće krug delovanja. Nove stranke pristižu odjednom i u velikom broju. Za finansije ne brinite, dovoljno ste uporni da naplatite dugovanja i štedljivi da ne potrošite sve. Ako mislite da ne može bolje, pričekajte jesen. Tada nastupa razdoblje stabilnosti. 

ZDRAVLJE: Koliko god to otrcano zvučalo, zaista bi trebalo da započnete leto dijetom. Nije problem samo u celulitu i većem konfekcijskom broju. Vaše telo vapi za promenom. Spavanje osam sati dnevno i kvalitetna ishrana nisu luksuz nego pametna životna odluka. Detoksikacija će izvući iz vas nakupljene toksine i negativnu energiju. Kožu osvežite prirodnim pilingom, a živce smirujte aromatičnim uljima. Uskoro će početi da se nazire zavodnica kakva zaista i jeste. 

LETNJI STIL: Vaše želje zaista je teško objediniti. Želite nešto udobno u čemu možete da pešačite do najudaljenije plaže. Ali, treba vam i nešto elegantno za spontani odlazak na koktel. Vi ste prava profesionalka u spajanju nespojivog u beach chic kombinacijama. U svakom trenutku ste ženstveni i imate dobar instinkt za ukusno pokazivanje kože. Vašu garderobu može ograničiti jedino rezanje kartica, a više nego ostali znate da cenite skupe brendove. Ovog leta ste pretty in pink, uz cvetni uzorak i decentni make-up. 

Blizanci

Iz sivih boja pesimizma uskočite u vedre nijanse leta! Dok čekate na novu ljubav i posao, bacite se na potpuni makeover! 

LJUBAV: Prošlost nas sve dostigne pre ili kasnije, ali joj se leti nekako najmanje nadamo. Letnji povetarac pun mirisa i iščekivanja doneće vam samo stare probleme. Nije li vreme da napokon prekinete odnos koji vam nosi toliko tereta i nerazumevanja. Doznaćete mnogo o sebi ako se odlučite na odvojeno letovanje ili manju pauzu. Neki Blizanci zaista nemaju problema, pa za njih važi pravilo: čuvaj ono što imaš. Slobodni Blizanci neće se previše usrećiti u ljubavnim pokušajima. Ne prepuštajte se pesimizmu, to vam nikad nije dobro stajalo. Vaš trenutak srećnih okolnosti tek dolazi, pripremite se na preokret. 

POSAO: Oduvek ste u dubini duše znali da je leto dobro jedino za ljubav i kupanje. Što se posla tiče, bilo bi najbolje zatvoriti sve do jeseni i ne zavaravati se da će iko išta da radi. Vaša teorija pokazaće se više nego tačnom, nažalost, ne u vašu korist. Odbojnost koju osećate prema trenutnim poslovnim okolnostima i šefu postaće uzajamna. Bićete krivi i kad treba i kad ne treba. Uzdržite se od eksplozije besa i pravednosti. Možda bi zaista trebalo da promenite posao, ali sad nije vreme za radikalne odluke. S novcem budite nežni i pažljivi, kao da držite leptira na dlanu. Mogao bi da odleti prebrzo, predaleko i bez povratka. 

ZDRAVLJE: Čuvajte svoje disajne puteve i lečite viroze i alergije na vreme. Možda niste znali da se pravilnim disanjem najveća količina štetnih materija može izbaciti iz tela. Odaberite neku od tehnika disanja i dovedite svoje telo u ravnotežu. Skloni ste prikupljanju napetosti u gornjem delu kičme i bez redovnog vežbanja teško ćete izbeći hronični problem. Ovog leta vaša koža želi samo jedno – hidrataciju. 

LETNJI STIL: Miris praznika u vama budi neobuzdanu kameleonku. Poželećete da promenite izgled tako da niko ne može da vas prepozna. Neka nova žena izlazi na svetlo dana i kreće u uzbudljivu potragu za novim iskustvima. Promenićete frizuru, možda čak i boju kose. Odlično vam stoje kratke i neobične frizure. Vaš stil uvek je mladalački, a leti posebno. Pokušajte da održite svoj modni izraz u skladu sa svojim godinama. Ovog leta vaša boja je (više nego trendi) žuta, odevni predmet lepršava suknja, a aksesoar preplanuli stranac. 

Rak

Iz nostalgije zakoračite u romantiku, iz retro dive u kapetanicu broda. Kroz nove destinacije i iskustva doputovaćete do nove ljubavi. 

LJUBAV: Dok potencijalni osvajači vašeg srca prate fudbalski prvenstvo i Olimpijadu, vi šmrcate uz svoju kolekciju ljubavnih komedija. Srce vam je zrelo za novu ljubav, ali u poslednje vreme romantična zbivanja su utihnula. Skloni ste idealizovanju i maštanju pa vam time teže pada usamljenost i neshvaćenost. Ništa se neće dogoditi u vašem životu ako malo ne reskirate i potražite nešto drugačije. Nova mesta, novi ljudi i iskustva najbrže će vas uputiti do tako željene ljubavi. Rakovi u vezi prolaze izuzetno povoljno razdoblje za nove planove. Želite li da započnete zajednički život, kupite nekretninu ili priželjkujete prinovu u porodici – vaše želje biće ispunjene. 

POSAO: U vama kuva želja za promenom. Iako su vam poslovne prilike stabilne, niste do kraja zadovoljni obimom učinka i zarade. Možda ćete početi da tražite drugu opciju, a u tome vam najviše mogu pomoći prijatelji, poznanici i poslovni saradnici. Dobar glas daleko se čuje. Uredite svoj život, nabacite svoj samouvereni osmeh (pa makar i glumili) i krenite u osvajanje tržišta rada. Najbolje će vam odgovarati posao u kojem ste sami sebi šef. Privlačiće vas ulaganja u deonice i nekretnine, što samo po sebi i nije loša ideja. Problem predstavlja pitanje kome verovati, a kome ne. Budite pedantni u prikupljanju važnih činjenica. 

ZDRAVLJE: Ovo je najbolje doba godine za borbu sa letargijom. Dani su dugi, jutra kao stvorena za vežbanje i zdrav doručak, a veče za duge šetnje i izbalansiranu večeru bez ugljenih hidrata. Iako vam je zdrav izgled prioritet, tajna je u tome da je (kao što ELLE stalno naglašava) lepota iznutra. Ovog leta ne opterećujte kosu i kožu nepotrebnim tretmanima. Raspušteni uvojci i kreme bez konzervansa dovoljni su da blistate od juna do septembra. 

LETNJI STIL: Vi ste jedno esencijalno nostalgično biće sklono moru i čežnji, a leto je vaše vreme koje izvlači iz vas ono najbolje. Inspiracija 90-im i originalni retro detalji učiniće vaše letnje kombinacije lepršavim i zanimljivim, a opet dovoljno decentnim da se ne osećate stalno izloženi pogledima. Nosićete belu, sivu i plavu. Ako iko može od tih boja da složi nešto veselo i i otkačeno, onda ste to vi. Još verujete da vam svakog leta ne treba novi kupaći.

Lav

Lavice u kraljevskom izdanju kreću u lov. Zrelost i želja za promenom vode vas napred. Slušajte svoj unutrašnji glas – u pravu je. 

LJUBAV: Nešto u vama se sasvim sigurno promenilo. Stariji ste i pametniji, analizirali ste svoja iskustva i iz njih izvukli pouke i zaključke. Zrelost i mudrost promenili su vaše poimanje ljubavi. Još volite uzbuđenje lova i napetu neizvesnost, ali želite da znate kako je vaša lovina zaista vredna truda. Više vas ne privlače površne avanture iz čiste zabave. Duboki osećaji i iskustvo povezanosti obeležiće vaše iduće emotivno razdoblje. Slobodnim Lavovima leto nudi beg od površnosti i ozbiljne kandidate za nešto novo. Ne odustajte od svojih visokih kriterijuma. Borite se za ono u šta verujete, posebno kad je to prava ljubav. 

POSAO: Želja za promenom guraće vas napred. Lavovi koji su promenili karijeru polako ubiraju prve plodove svog rada i razrađuju dalju strategiju. Polako prikupljate sve potrebne informacije. Oni drugi nestrpljivo rade na tome da se pokrenu u željenom smeru. Potreba za nečim novim jača je od bilo kakve sigurnosti i kompromisa. Nećete pogrešiti ako poslušate svoj unutrašnji glas jer on vam govori da ste spremni za više i bolje. Znate koliko možete da pružite, sada samo morate da nađete način kako to da prezentujete poslovnim krugovima. Budite strpljivi, na neke stvari moraćete da pričekate sve do zime, ali isplatiće se. 

ZDRAVLJE: Vaše srce ne drhti samo od ljubavne čežnje. Količina masnoća i stres koji unosite u telo izazivaju pritisak i opterećuju cirkulaciju i srce. Mislite li da bezbrižno prođete kroz vrućine, moraćete da zamenite hamburger tikvicom, a martini zelenim čajem. Život ne mora da bude suvoparan bez opasnih gurmanluka, možda u vama čuči šarmantna kuvarica koja otkriva zdrava jela svetskih kuhinja. Kad  jednom promenite način ishrane, suvišni kilogrami jednostavno nestaju. 

LETNJI STIL: Lava odmah prepoznajete po grivi, pa tako i Lavice s novim letnjim frizurama. Kraljevski raskošni uvojci prirodnog izgleda s ukrasima u zlatnim i srebrnim tonovima zaseniće sve ostale oko vas. Vaš najveći adut negujte preparatima sa UV zaštitom jer kosa ne prašta zlostavljanje. Vaš letnji look  je, kao i obično, glamurozan i izaziva zavist manje veštih stilistkinja. Najviše ćete nositi zlatnu i narandžastu, s neizbežnim (i skupim) šik sunčanim naočarima. Svoje male letnje luksuze otplaćivaćete sve do Božića. 

PageBreak

Devica

Kad se borite za svoju sreću, niko vam ne može stati na put. Pokažite najbolje osobine i pokorite svet. 

LJUBAV: Sećate se onih davnih dana kad ste verovali da je sve moguće samo zato što je ljubavna sreća na vašoj strani? Nema nikakve prepreke da ponovno proživite te trenutke. Tajna je u akciji (i reakciji). Ostanete li kod kuće ili nastavite život uobičajenim bioritmom, teško možete da očekujete da će se nešto značajno dogoditi. Izlasci, druženja i putovanja jesu put prema novoj (staroj) ljubavi. Kad ste na pravom mestu u pravo vreme, sve je moguće. Device u vezi proživljavaju novu mladost, čeka ih nezaboravno leto puno romantike i druženja s dragim ljudima. Uživajte u svakom trenutku i prikupljajte pozitivnu energiju. Ljubav je najbolja hrana za dušu. 

POSAO: S neba padaju kiša, grad i meteori, a za poslovne prilike moraćete da se izborite sami. Hitno prekinite pasivnu fazu jer ne postoji niko ko će se boriti za vašu karijeru umesto vas. Godinama ste marljivo ulagali znanje i energiju u svoje ciljeve, ako sad nastavite u istom tempu, jednostavno ne možete da pogrešite. Tražite li novi posao, pred vama je nekoliko meseci konstruktivne potrage i eliminacije. Izaberite najbolje i potrudite se da najbolji izaberu vas. Vaši kvaliteti jesu priča na duge staze, pokažite svoju stabilnost kao najjači adut. Finansije su i dalje pod vašom vlašću, a na ulaganje ćete se odlučiti samo nakon dugotrajne provere. 

ZDRAVLJE: Srećom, vi ste temeljni u brizi o svom zdravlju, ali evo još malo priloga za letnju paranoju. Čuvajte svoj osetljivi želudac i promenite ishranu. Jedete li izvan kuće, posećujte proverena mesta. Ne preterujte sa izbacivanjem mesa i mleka, treba vam uravnotežena ishrana da vam povrati izgubljenu energiju. Čuvajte se velikih vrućina, skloni ste problemima s pritiskom i šećerom. 

LETNJI STIL: Vi ste neokrunjena kraljica letnjih stilova. Uvek uspevate da spojite jednostavnost, eleganciju i praktičnost, a to malo kome polazi za rukom. Ovog leta donosite jeans i sportsku eleganciju na letnju pozornicu. Majstorski ćete kombinovati nakit i ostale detalje. Ne štedite novac na aksesoaru. Strah od sunca pokazaće se kao dobra strategija. Iskoristite godišnji odmor za različite anti-age tretmane i otkrijte lekovitost biranih čajeva. Privlačiće vas prirodna kozmetika, ali ne eksperimentišite previše. 

Vaga

Ulažite u sebe i širite svoje horizonte. Pripremite se na pozitivne promene. Izazovni letnji stajling neka bude prva od njih!

LJUBAV: Ljubav je bezobrazna i nasumična pojava koju ne možete isplanirati, možda joj se samo nadati. Svaka kalkulacija je unapred pogrešna. Ono što je zaista u vašoj moći jeste da joj pružite priliku. Izlazite na nova mesta, upoznajte nove ljude, razmišljajte i ponašajte se malo drugačije. Ljubav će nanjušiti promenu u vama i prići vam kad se najmanje nadate. Vaša prava faza promene stiže krajem leta, a do tada okusite malo uvertire u novo životno razdoblje. Jedno prijateljstvo se zagreva i menja boje. Razmislite šta zaista osećate. Jesen donosi nove spoznaje o starim stvarima (i prijateljima). 

POSAO: U vama kipe nemir i nervoza jer osećate veliku želju za promenom. To ne znači da vam je trenutno na poslu loše, ali vi ste željni novih mesta, ljudi i izazova. Vaši instinkti su dobri, ali morate poraditi na strategiji. Iskoristite leto za dodatnu edukaciju, konsultacije, prikupljanje informacija i potencijalnih saradnika. Svako ulaganje u sebe otvara vam vrata u nešto novo i uzbudljivo. Sa dobrom pripremom jesen će vam doneti i veći uspeh nego što ste se nadali. Imate puno posla, ali dobar cilj. Kad započne prava gužva, više nećete imati vremena za rad na sebi. Radite li samostalno, čeka vas niz malih, ali isplativih poslova. 

ZDRAVLJE: Što se tiče vašeg opšteg psihofizičkog stanja, imate više sreće nego pameti. Nervozu sakupljate kao sličice fudbalera uoči prvenstva. Ne pronađete li uskoro tehniku opuštanja koja vam odgovara, očekujte hronične i dosadne tegobe. Dijagnostika je na vašoj strani i većinu problema možete brzo rešiti. Zato ne zanemarujte svoje simptome jer se ne događaju nekom drugom i često ne prolaze sami od sebe. Ovog leta voda je vaš najbolji prijatelj. Bićete skloni umoru i dehidraciji. Ne potcenjujte vrućine. 

LETNJI STIL: Baš ste pravi mali đavolak. Na prvi pogled težite ravnoteži i u oblačenju ni sa čim ne pretjerujete. Često ne možete da se odlučite pa se držite proverenih kombinacija. Vrućine provodite pod velikim šeširima s veoma malo make-upa. Volite ružičastu i nude boje. Niste osoba koja u bilo čemu preteruje. Ipak leto u vama budi romantičnu zavodnicu koja kroz prozirnu košulju i šal preko golih ramena poručuje da skriva mnoge čari. Malo izazovnije i čiste linije, malo odmerenog nakita i evo Afrodite kako se rađa na talasima. 

Škorpija

Istražite mističnu stranu leta. Malim koracima do velike ljubavi, minimalizmom do vamp looka, stretchingom do zdravog tela. 

LJUBAV: Možda ćete teško podneti činjenicu da leto jednostavno nije najuzbudljivije doba godine, barem ne za vas. Ali, budimo do kraja iskreni, takvo leto vam najviše i odgovara. Susreta će biti više nego dovoljno, zanimljivi ljudi, intrigantna druženja i nova prijateljstva ispunjavaće vaš društveni život. Za onu pravu vatrometnu ljubav moraćete pričekati još neko vreme. Uživajte u malim stvarima i osluškujte tuđa iskustva i mišljenja. Za vas možda neuobičajeno, ali ljubav se ponekad krije u bezazlenoj naklonosti dragog prijatelja. Najvažnije od svega - ovog leta vam sasvim sigurno neće biti dosadno. 

POSAO: Vaši uspesi nemaju nikakve veze sa srećom. Sve što postižete jeste rezultat marljivog rada kroz duže razdoblje. Vaši saradnici i te kako dobro znaju da se mogu osloniti na vas i da ćete raditi i za trojicu kad je potrebno. Polako sazreva razdoblje u kojem će vam se vratiti sve uloženo. Ne opuštajte se, sada je trenutak da zapnete najviše. Preporuke i dobro mišljenje vaših kolega otvoriće vam nove mogućnosti. Sad vam samo treba dovoljno hrabrosti da zakoračite u nešto novo. Imate izvrsnu priliku za pokretanje svog posla, ako to želite. Ne bojte se velike odgovornosti i ugovora. Vi to možete da savladate bolje nego ostali. 

ZDRAVLJE: Vaši zglobovi pamte sve što im činite: dugotrajno sedenje za kompjuterom, sporadično bavljenje sportom, pijano čitanje Kamasutre. Zato nemojte da se čudite kada vas boli kičma ili neki drugi deo tela. Samo redovno bavljenje ciljanim vežbama za istezanje mišića može da vas izvući iz ove boljke. Šta vam treba da na plaži, umesto da dotrčite poput ljepotice iz Baywatcha, pogrbljeno molite nekoga da vas odvede do najbliže ambulante. 

LETNJI STIL: Kao službeni predstavnik zodijaka za pitanja seksepila, mistike i psihologije zaduženi ste da začinite letnji optimizam malo mračnijim notama. Crno i belo na vama se nadopunjuju kao noć i dan. Iako ste inače ljubitelj životinjskih printova, ove godine izluđujete obožavatelje pomno krojenim minimalizmom. Nije sve u šarenim bojama, treba se malo zamisliti šta se skriva ispod odeće. Škorpije nigde ne idu bez vrhunskih sunčanih naočara, pa ni noću. Visoke potpetice sastavni su deo vašeg dnevnog looka, čak i na plaži (vidi ZDRAVLJE). 

PageBreak

Strelac

U ljubavi i poslu pronađite zen, iz ishrane izbacite šećer, a u svoj nomadski stil ubacite šta god vam je drago!

Ljubav: Vruće i strastveno godišnje doba vas je ostavilo hladnim. Sumorni oblaci nad vašim ljubavnim životom već dugo zaklanjaju sunce, a trend se nastavlja i preko leta. Strelci u vezi su na rubu snaga zbog zahteva partnera. Probajte odgovoriti na pitanje presudno za budućnost vaše veze. Da li je partner prezahtevan ili ste vi nespremni da date sve od sebe? Za održavanje zdravog odnosa moraćete se potruditi. Slobodni Strelci skloni su površnosti i većinom donose krive procene. Slobodno se zabavljajte, ali za ozbiljniju vezu pričekajte pametnije dane. Razočaranja nema kad nema ni očekivanja. 

Posao: Vaša najbolja letnja poslovna strategija je godišnji odmor od 3 meseca. Svaki trenutak koji provedete u interakciji sa saradnicima nosi u sebi potencijalni sukob. Teško je reći ko je kriv za lošu komunikaciju, ali zasad analizirajte samo sebe. Istina je da ste skloniji pesimizmu nego optimizmu, što vam inače nimalo ne sliči. Saradnja s prijateljima je dobra. U ovom razdoblju nećete postići mnogo uspeha, ali ćete steći dragocena znanja o budućim potezima. Klonite se bilo kakvih investicija, trenutno niste u fazi donošenja mudrih odluka. Što se tiče bilo kakvog šopinga, postoji samo jedna pravilna odluka – celibat. 

Zdravlje: Šta učiniti s nagomilanim stresom i ljutnjom? Izbor je na vama, ali definitivno morate učiniti nešto. Meditacija, jogging ili karate, sasvim je svejedno. S tolikom količinom stresa jednostavno ne možete normalno funkcionirati. Inače ste dobrog zdravlja, iako povremeno skloni šećernim orgijama. Češće jedite ribu, a kožu i telo pročišćavajte algama, more je ovog leta vaš saveznik. 

LETNJI STIL: Ovogodišnji trend volana na golim ramenima i u svim ostalim kombinacijama malo je ublažio vaš avanturistički stil. Pokazivaćete mnogo preplanule kože (koju ste nadamo se pravovremeno štitili i hranili). Negovaćete nomadski stil u svim varijantama i često iznenaditi maštovitim kombinacijama. Što se tiče mode, mogli biste predvideti trendove koje drugi još ni ne sanjaju. 

Jarac 

Sve ste isplanirali: susret sa srodnom dušom, novi posao, novu ishranu. Sad vam još samo preostaje skupiti hrabrosti i zakoračiti u svoje želje. 

Ljubav: Ljubavi pristupate kao vrlo važnom projektu koji zahteva precizno planiranje (što je korisno, ali pomalo zastrašujuće). Ovog leta ništa vam ne stoji na putu, šta god zamislite, možete i ostvariti. Jarci u vezi spremni su za velike korake, a spremna je i druga strana. Pokrenućete važne stvari koje će odrediti vašu stabilnu budućnost. Slobodni Jarcu imaju natprosečne šanse upoznati srodnu dušu. Ne brinite, znaćete kad je ugledate. Uz takvu ljubav sve ostale izgledaju glupe i dosadne.  Puno ćete izlaziti i družiti se s ljudima. Odgovara vam izlazak iz usamljene faze, a i ne mora svako poznanstvo nužno završiti zaljubljivanjem. 

Posao: Volite igrati na sigurno, ali menjate ćud u nepredvidljivog hazardera. Vaše akcije su neobične samo na prvi pogled. Iza vaše želje za promenom kriju se meseci posmatranja, analiziranja, osluškivanja i propitivanja.  Jednostavno niste tip za igre na sreću, vi više verujete u realnost. Nećete srljati u ništa što niste dobro procenili, a nakon prvog koraka sve što vam dalje treba je hrabrost. 

Zdravlje: Vaš urođeni asketski stil ishrane zasad vas je dobro služio. Problemi sa želudcem i žlezdama lako će se otkloniti ako ostanete na skromnim i hranjivim obrocima. Supice, povrće, prirodni sokovi i čajevi vaši su najbolji prijatelji. Borit ćete se sa suvom kožom, a pokušajte izbeći i preterano tretiranje kose hemikalijama.  

Letnji stil: U isto ste vreme klasični i romantični, od plisiranih suknjica do čipkastih haljinica. Ne volite preterano menjanje boja, a najsre'niji tniji ste u crnoj klasičnoj kombinaciji koja ne ostavlja mjesta drugoj interpretaciji. To se ne vidi na prvi pogled, ali vaša odjeća je pažljivo izabrana, brendirana (i naravno skupa). Niste nametljivi i ne volite plijeniti poglede, ali ako se odlučite za zavođenje, sva konkurencija može se sakriti. Za večernje izlaske birat ćete sugestivne krojeve i hladne boje. 

Vodolija

Duge letnje noći donose sanjarenje o novoj ljubavi, a dugi letnji dani prekovremene sate na poslu. To može preživeti samo talentovana Vodolija!

LJUBAV: Osećate kako se ljubav šunja oko vas celo proleće, a slično će biti i u leto. Vrlo ste romantični i idealizujete osećanja. U tome nema ništa loše, zapravo ćete zbog svoje senzibilnosti lakše otvoriti svoje srce kada ljubav zaista i naiđe. Izađite u svet i otvorite se novim iskustvima. Ništa se neće događati brzo, proći ćete spori proces upoznavanja, zanesenosti i razmišljanja. Dajte sebi vremena, zaista vam se nigde ne žuri. Negujte prijateljsku stranu ljubavi, ona će vas odvesti dalje od bilo kakve strasti. Kad budete spremni za vezivanje, sve će se dogoditi samo od sebe. Vodolije u vezi učvrstiće svoj odnos i planiraće velike stvari. 

POSAO: Poslovna situacija vrlo je stabilna, a vaša upornost i predanost samo će učvrstiti vašu poziciju. Svako ulaganje znanja i vremena u novi projekt će se isplatiti. Imate inovativne ideje, ali i dobre metode za njihovo ostvarivanje. Ko bude ulagao u vas, ulaže u budućnost. Privući ćete pažnju konkurencije. Vaše finansije znatno se poboljšavaju. Nagrada za zasluženi rad samo će vas još više motivisati. Razmišljaćete o kupovini nekretnine. Uz sve poslovne aktivnosti nećete imati previše vremena za godišnji odmor. Tek kada se uverite da držite sve konce u rukama, dozvolićete sebi kraći beg od obaveza. 

ZDRAVLJE: Uzbudljiva ljubavna i poslovna zbivanja uzeće svoj danak snu. Ne spavate dovoljno, a što je još gore, to ne doživljavate kao veliki problem. Ako ste već noćna ptica, pronađite barem danju vreme za potpunu relaksaciju. Šetnja u prirodi ili joga vratiće vam izgubljenu energiju. Kao veliki pobornik prirodne kozmetike odvažićete se na izradu kozmetičkih preparata u kućnoj radinosti. Ne preterujte sa eksperimentisanjem, imate osetljivu kožu koja se dugo oporavlja od alergija. 

LETNJI STIL: Vodolije su uvek društveno angažovane pa nije čudo da koristite odlazak na plažu kako biste se natpisom na majici borili za bolji svet. Celo leto ćete biti u fazi prugica i kvadratića, kao da geometrijskom igrom izazivate na pomnije posmatranje. Tu priču možete odvesti od panka do francuske elegancije, granice su tamo gde ih vi postavite. Jedan dan ste obučeni za susret sa Frankom Sinatraom, a već drugi za večeru s Justinom Timberlakeom. Čak i kad se ne trudite, vaš stil je neponovljiv. 

Ribe 

Čuvajte ono što imate, ali slobodno sanjarite o boljem poslu i novoj ljubavi. Umesto u shopping krenite na džoging!

LJUBAV: Ako ste trenutno usamljeni i bez jasne vizije o ljubavnoj budućnosti, tešite se da je vama bolje nego „zauzetima“. Ribe u vezi proživljavaće izazovno razdoblje u kojem će biti prisiljene da rešavaju nagomilane probleme. Ne bojte se konstruktivne svađe, pregovora, pa čak ni prekida. Ostanak u nedefinisanom i iscrpljujućem odnosu najgore je rešenje za vas. Slobodne Ribe sklone su idealizovanju i iluzijama. Ne nasedajte na mađioničarske trikove, vreme će pokazati jeste li zagrizli za pravu osobu ili je to bio letnji hir. Vežbajte samopouzdanje i kritičko razmišljanje, tako ćete dočekati jesen bez većih razočaranja.

POSAO: Glavna poslovna lekcija ovog leta glasi: čuvaj ono što imaš i ne donosi nagle odluke. Naravno da u vama kipi već duže vreme i da maštate o boljem i srećnijem radnom mestu (o boljoj plati ne treba ni govoriti). Često ćete se zamišljati kako u filmskoj sceni napuštate kancelariju zauvek dok vam manje sretne kolege aplaudiraju i zavide vam. Vaše želje za napretkom su opravdane, samo se strpite dok se poklope povoljnije okolnosti. Neka vas motiviše činjenica da imate poziciju s koje možete da krenete dalje. Leto donosi nepredviđene troškove pa budite štedljivi i zaobilazite shopping centre. Jesen donosi poboljšanje, strpite se još malo i držite pesnice u džepu. 

ZDRAVLJE: Zdravlje vas služi dobro, pod uslovom da pereduzmete nekoliko mera za rešavanje stresa i čišćenje od toksina. Privlačiće vas sportovi s jačim tempom, trčanje ili vožnja bicikla. Prirodni voćni sokovi najviše će vam odgovarati tokom letnjih vrućina. Nikuda ne idite bez bočice sa vodom, skloni ste dehidraciji. Na moru ne propustite priliku za plivanje, ali bez maratonskih tura u nepoznato. Hvali more, drž’ se kraja - čak i ako si Riba. 

LETNJI STIL: U svojim maštarijama doživljavate se kao vlasnica jedrilice ili jahte pa ćete se i odevati u skladu s tim. Mornarske pruge mogu i ne moraju laskati vašoj figuri, ali možda ostave utisak kod nekog jedriličara. Kao prava morska vučica ne volite odeću koja vas sputava u kretanju. Pidžama stil neće ništa oduzeti od vaše ženstvenosti, posebno kada nedoumicu oko izbora kupaćeg kostima rešite odlaskom na nudističku plažu. Eksperimentisaćete sa frizurama, ali raspušteni uvojci i dalje su vaš zaštitni znak. 

Tekst: Sunčana Rubić

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija