Ovan

Posao i Finansije: Dragi Ovnovi, puni ste energije, poslovne inicijative i entuzijazama, jer vaša lična planeta Mars, je promenila pravac i započela direktno kretanje. Ovo bi bio poslovno sjajan mesec, da vas ostali planetarni raspored ne ograničava i ne dozvoljava da sa lakoćom sprovedete svoje ideje i postignete napredak u biznisu. U prvih dvadesetak dana jula, dok je Sunce u Raku, orjentišite se na regulisanje prošlih propusta i održavajnje rutinskiog poslovanje. Pretresete dokumentaciju, dugovanja, poreze i rešite se zaostalih balasta. Kako je Saturn u vašem devetom polju i kreće se retrogradno, vrlo je verovatno da će se dogovor i sklapanje ugovora sa inostranim saranicima odložiti, što će vam pokvariti planove i odraziti se na finansije. Poslednja dekada jula, biće poslovno uspešnija, a konačni finansijki bilanas će biti umanjen u odnosu na prošli mesec.

Slična je situacija i za Ovnove u radnom odnosu, jer na poslu vlada zatišje i ovaj mesec će proteći relativno mirano za vas. Poslovi će teći ustaljenim ritmom i bavićete se zaostalim i nedovršenim poslovima iz predhodnog perioda. Ova situacija vam odgovara, jer ste koncentrisali energiju na rešavanje kućnih i porodičnih pitanja u vezi kupo-prodaje nekretnina ili ste se upustili u krečenje I renoviranje stana ili kuće. Planeta Jupiter u polju vaše svakodnevnice i posla, olakšava vam kupovinu i sklapanje ugovora, kao i rešavanje svih spornih pravnih pitanja.

Ako ramišljate o odmoru, idealan period za godišnji odmor je poslednja dekada jula.

Ljubav

Ako ste u vezi: U ovom periodu, vaša pažnja je usmerena na dom, partnera i porodicu. U četvrtom polju doma, udružile su se pozitivne energije Sunca, Venere i Merkura i sa vašim partnerom, decom i roditeljima su nastali emotivno topli odnosi.

Ovaj period je dobar za rešavanje stambenog pitanja, tako da će kupovina nekretnina i preuređenje vašeg doma, biti važna tema za razmatranje u ovom mesecu. Ako imate rešeno stambeno pitanje, onda ste se odlučili da renovirate i ulepšate dom, kupovinom novih dekorativnih i upotrebnih predmeta za kuću. Stvorićete savršen kutak za zajednički boravak i uživanje. Osećaćete se ušuškano!

Ako ste slobodni: Deluje kao da ste se umorili od buke, gužve, izlazaka i zabave, jer povukli ste se u kuću i družite se samo sa malim brojem intimnih prijatelja. Vi u stvari, prebirate događaje, koji su izazvali kraj vaše veze sa osobom u koju ste se nedavno zaljubili. Razmišljanje o bivšoj ljubavi vas čini bolećivim i osetljivim. Ovo melanholično raspoloženje će vas postepeno popuštati i pred kraj meseca, kada Sunce i Venera uđu u znak Lava, osetićete se emotivno rasterećeno i bićete ponovo spremni za izlaske i druženje. Baš tada, kada se najmanje nadate, velike su šanse da sretnete jednu zgodnu Vagu, zabavnog Strelaca, otmenog Lava ili zanimljivu Vodoliju. Nećete ni slititu da će to biti ono pravo!

Zdravlje: U periodu do 21. jula budite pažljiviji prema svome organizmu i održavajte ga u kondiciji i snazi. Potrebano vam je više odmora i relaksacije na dnevnoj bazi.

Mlađe predstavnike Ovnova, muče emotivni problemi i zbog toga su uznemireni i skloni melanholiji i prolaznoj depresiji. Opuštaju vas razgovori sa prijateljima, ali ako vam se tuga jako uvukla pod kožu, obratite se stručnjaku, homeopati ili psihologu. Vaši stomačni problemi su ovoga puta usko povezani sa vašim psihičkim stanjem. Vreme je da se hrabro oslobodite prošlosti.

Predstavnici srednjih i starijih generacija od 21. jula treba provere krvnu sliku i krvni pritisak. Pričuvajte se ujeda insekata, kada ste u prirodi.

Bik

Posao i Finansije: Dragi Bikovi, tokom jula, poslovni Bikovi mogu da očekuju veću dinamiku i nešto manje poslovne sreće u odnosu na predhodni period. Planetarni odnosi su napeti i potrebno je da racionalizujete potrošnju i se sa većom pažnjom investirate. U prvoj dekdi, u par navrata, vaš vladalac materijalnih dobara planeta Merkur, gradi loše aspekte i izaziva finansijska pomeranja. Budite posebno oprezni 10. i 11. jula, kada Uran kvadrira Merkur i izazove veći potres, koji može da ozbiljnije uzdrma vašu materijalnu sigurnost. Ova situacija stvoriće ograničenja, koja će uticaćti na smanjenje ukupne zarade u poređenju sa predhodnim mesecom…

Zaposlene predstavnike vašeg znaka, može uznemiriti uskomešala atmosferu u firmi. Kako Bik, kao fiksni znak, ne voli promene, biće ovo za vas naporan mesec i obavljaćete radne zadatke u nervozi i pod pritiskom. Najverovtnije je, da će doći do reorganizacije i pomeranja u hijerarhijskom poretku u okviru kolektiva i firme. U svakom slučaju, u novonastaloj situaciji možete se osetiti uskraćeno za deo novca, koji vam je regularno pripadao. Ne reagujte burno i ne ulazite u konflikte sa nadređenima, jer oni nisu uzrok ove situacije i do sad su vam ukazivali svoju naklonost i poverenje. Sačuvajte mir!

Ako planirate godišnji odmor optimalan period je druga polovina jula.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Ako ste u braku ili dugoj vezi, u ovom mesecu uspećete da postignete ravnotežu između angažovanosti na poslu i obavezama prema partneru i porodici. Napetost u odnosima će se postepeno umiriti, jer je komunikacija postala bolja, a vaš partner je izašao iz svojih problema i sada je raspoloženiji za saradnju. Mnogo će zavisiti od vas samih i koliko ste spremniji da popustite i istolerište prošlo ponašanje, toliko će se brže odnosi popraviti. U poslednjoj dekadi jula, kada Sunce uđe u znak Lava i u vaše polje doma, nakon duže vremena, opustićete se priklonićete se punog srca, partneru i porodici. Lekcija opraštanje i kompromisa!

Ako ste slobodni:

Slobodni Bikovi imaju pred sobom vrlo uzbudljiv mesec. Upustićete se u nove izazove, posećivati ne istražena mesta za zabavu i upoznavaćete nove interesantne ljude. Budite oprezniji u prvoj dekadi jula, kada vam se mogu desiti neprijatnosti i razočarenja. Moguće je da će vas uvući u komlikovanu situaciju, gde ste samo meta, koja treba da izazove ljubomoru vašeg prijatelja ili prijateljice.

Dok ste vi tragali za ljubavlju negde dalje od kuće, neko sasvim blizu vas i iz vašeg komšiluka, je zaintresovan za vas i pokušava da vam se približi. Jedan tihi Rak, nežna Riba ili delikatna Devica će želeti vašu naklonost. Za početak očekujte drugarski odnos, kojemu treba vreme, da se razvije u nešto više od toga.

Zdravlje: U ovom periodu, osećaćete manjak energije i kondicije. Pokušajte da odagnajte brige i nađete vreme za odmor i relaksaciju. Relaks masaža, kratkotrajno spavanje preko dana i jutarnja gimnastika, bi vam brže obnovila snage i dovela organizam u optimalno stanje.

Takođe, nastavite da se pridržavajte zdravog režima ishrane i ojačajte organizam vitaminima i mineralima. Sve 13. jula, predeo stomaka je osetljiv i podložan je tegobama, tipa gastritisa, infekcija i bolova.

Ženski predstvnici Bikova srednjeg i starijeg doba, neka provere hormonalno stanje i grudi.

PageBreak

Blizanci

Posao i finansije: Dragi Blizanci, za poslovne Blizance, juli samo nastavak poslovnog napretka, započetog još u predhodnom mesecu. U ovih četrdesetak dana, u prilici ste da ostvarite najbolje finansijske rezultate za ovu godinu. Vaša druga kuća novca, podržana je energijom Sunca, Venere i Merkura i stvoreni su uslovi da nadmašite biznis plan i ostvarite veću materijalnu dobit od očekivane. U ovom periodu slobodno možete da se oslonite na vaše veštine i poslovnu intuiciju i od ruke vam idu transakcije i manipulacije sa novcem. Nakon 21. jula, kada Sunce promeni znak i uđe u vašu treću kuću, napredovaće poslovi vezani za internet, trgovinu i transport.

Zaposleni Blizanci u firmama, će imati vrlo dinamičan period i puno ranih obaveza u julu. Najzad radite punom snagom bez odugovlaćenja, prepreka i komflikata, jer vladar vašeg posla i svakodnevnice, planeta Mars, je uhvatila direktan pravac. Ipak, još uvek je maglovita situacija oko vašeg statusa i napretka, što vam stvara Neptunovo retrogradno kretanje u polju vaše karijere. Sve do jeseni vam neće biti jasno definisan pravac i put kojim treba da idete da bi napredovali u karijeri. Vrlo je moguće, da će vam biti ponuđen honorarni posao, koga se prihvatite i povećajte zaradu za ovaj mesec.

Ukoliko planirate godišnji odmor, odgovarala bi vam poslednja dekada jula.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Blizanci koji su u braku ili dugim vezama, u ovom periodu su vrlo emotivni i brižno okrenuti familiji i partneru. Vaš odnos sa partnerom je i dalje težak i iziskuje velike promene. Moraćete da provirite duboko u svoje srce i nađete odgovore na pitanja, šta vi to stvarno želite i očekujete od partnera? U ovom mesecu situacija će se samo zakrpiti i računajte na loše i dobre dane. Buite hladne glave na samom početku meseca, 1. i 2. jula, da svojom nervozom ne iziritirate partnera i izazovete ozbiljnu svađu. Za oporavak odnosa je potrebno vreme i pravi uslovi, koje će vam se stvoriti narednog meseca i zato ne brzajte sa zaključcima. Vreme će doneti odgovore!

Ako ste slobodni:

Blizanci su velikodušni kad imaju dovoljno sredstava i vole da podele zadovoljstvo sa društvom, a kako ste u ovom periodu dobro zarađivali, slobodno vreme ćete često provoditi po kaficima i noćnim izlascima, časteći prijatelje. Iz jednog spontanog druženja, u izlasku, može vam se dopasti jedan suptilan Rak,vaša kopija, Blizanac, seksepilna Škorpija ili zanimljiv Ovan. Većina ovih kontakata će se se zadržati na druženju, zajedničkom provodu i simpatijama. U poslednjoj dekadi mnogi slobodni Blizanci će otići na kraći put i najverovatnije tu ostvariti jedan površan odnos, a simpatiju kod kuće će držati na oku, merkati i isčekivati bolje upoznavanje. Neće vam biti dosadno, naprotiv vrlo je zabavno!

Zdravlje: Tokom jula, vaše opšte zdravstveno stanje se postepeno popravlja. Manji nedostatak snage, možete osećati do poslednje dekade jula, a razlog za to, je vaše emotivno nezadovoljstvo i ne regulisani odnosi sa partnerom. Nervozu, uznemirenost i nesanicu, otklonite aktivnim odmorom i rekreativnim sportom, jogom ili meditacijom.

Hroničnim bolesnicima se oko 7. jula mogu vratiti stare tegobe, jer ste pod uticajem nepovoljnog aspkta, nastalog između vaše lične planete Merkur i Plutona. Ne oklevajte, nego se obratite lekaru i preduzmite odgovarajuće mere.

Rak

Posao i finansije: Dragi Rakovi, želim vam Srećan rođendan i puno zdravlja, ljubavi i uspeha u nastupajućoj solarnoj godini! Sunce je ušlo u vaš znak i i zaokružilo je vaš poslovni ciklus od godinu dana sa uspehom. Možete da budete potpuno zadovoljni postignutim poslovnim uticajem i finansijskim rezultatima, koje ste uz dosta muke poslednjih meseci uspeli da održite na prosečnom nivou. Prve dve dekade jula, iskoristite za proširenje kapaciteta i poslova, a poslednja dekada je najbolja za novčane transakcije.

Od momenta kada Sunce uđe u vašu drugu kuću materijalnih dobara i znak Lava, vama započinje ciklus od mesec dana, kada ćete najviše zaraditii u ovoj godini. Veću finansijsku dobit će ostvariti delatnoti vezane za turizam, ugostiteljstvo, uvozno – izvoznu trgovinu, građevinarstvo i privatne škole i univerziteti. Dosta posla i napornog rada, u julu čeka Rakove, koji rade u državnim preduzećima i kod privatnika. Retrogradni Saturn u vašem polju posla, dodatno otežava okolnosti odugovlačenjem i ometanjima procesa rada. Naoružajte se velikim strpljenjem i upornošću i sve ćete uspeti da završite. Vaš trud je cenjen i stečeno je ogromno poverenje kod nadređenih, što će vam u najmanju ruku laskati, a za pojedine Rakove se priprema i bolje radno mesto, sa većom mesečnom nadoknadom. Ukoliko planirate godišnji odmor, odložite ga za drugu polovinu avgusta.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Vaš bračna ili dugogodišnja veza ponovo je upala u monotoniju. Svako je zauzet na svojoj strani i tako se ređaju dani bez mnogo vedrine i uzajamne bliskosti. Vaš uspeh, kao da vas je još više udaljio! Pokušavaćete da povratite partnerovo raspoloženje i unesete toplinu u dom, tako što ćete okupljati u kući prijatelje, rođake i familiju i za vikende pripremati i maštovite večere i ručkove. Vaš trud će vas održati u formi, ali malo toga ćete uspeti da poboljšate u vašem odnosu sa partnerom. Situacija će se neznatno promeniti, kada vam pred kraj meseca stigne veći novac, koji ste zaradili od dopunskog posla ili honorara i tako, nastaće nešto toplija atmosfera u kući. Ovoga puta obratićete pažnju i na sebe i obnovićete garederobu i kupiti sebi lične potrepštine.

Ako ste slobodni:

Sasvim druga priča je sa slobodnim Rakovima. Vi ste se doterali, podigli samopouzdanje i puni ste energije i volje za druženja, provode i izlaske. Zablistaćete i svojim izgledom i ponašanjem privlačićete poglede suprotnog pola. Vaš društveni žvot će postati bogatiji i bićete često viđeni u noćnim izlascima, kafeima i u razdraganom društvu. Raspoloženje i zadovoljstvo, stvoriće uslove za flert, udvaranje i po koju avanturu. Privućićete pažnju jedanog pričljivog Ovana, mistične Škorpije, izazovne Vodolije ili nasmejanog Strelaca. Ne očekujte previše od ovoga, već se samo prepustite lepoti trenutka. Zanimljivo poznanstvo i iskustvo!

Zdravlje: U dobroj ste kondiciji, što se odražava na vaše držanje, telo i lice. Mlađi Rakovi u ovom periodu, neće osećati zdravstvene probleme i odisaće lepotom i zdravljem. Ipak, svi Rakovi treba da se, sve dok je planeta Saturn prisutna u vašem polju zdravlja, odgovorno odnose prema svom organizmu i ne zanemaruju savremene metode za održavanje zdravlja i vođenja zdravog načina života. Srednje i starije generacije su u ovom periodu osetljivije na stomačne infekcije, izazvane pokvarenom hranom, ili neispravnom vodom. Žene Rakovi, u ovom periodu treba da odu na redovnu kontrolu dojki i mamografiju.

PageBreak

Lav

Posao i finansije: Dragi Lavovi, ispred vas je poslovno uspešan mesec u kome ćete nakon izvesnih borbi i pregrupisavanja, napraviti pomak u razvuju vašeg biznisa i karijere. Određena nestabilnost na tržištu prvih dana jula, će vas navesti da promenite strategiju i osmislite izmene u vezi plasiranja produkata, usluga ili projekata. Poželjno je da vaše sveže ideje predstaviti javnosti nekon 12. jula, kada planeta Venera uđe u vaš znak. Od tada, povoljnisti će se samo ređati, a vi jačati uticaj i svoju poziciju u poslovnim krugovima. Od 14. jula, kada i vaša planeta finansija Merkur, uđe u vaš znak, povdite računa o marketingu, jer dobra reklama će vam doneti željenu materijalnu dobit. Sa 21. julom i ulaskom Sunca u vaš znak, uspešno ćete zaokružiti poslovnu solarnu godinu. Sve čestitke!

Radno angažovani Lavovi, u julu, mogu da očekuju turbulentnu reorganizaciju u okviru firme, koja će stvoriti napetu radnu atmosferu. Poželjno bi bilo da se u prvih desetak dana povučete i dobro sagledate situaciju, pre nego što reagujete i izrazite svoje mišljenje. Bez obzira, što će situacija biti neprijatna, vi nećete biti ugroženi već ćete iz ove gungule, uspeti da izvučete poneke prednosti za vas. Dobre vesti stižu u drugoj polovini jula. Pojedini Lavovi će zauzeti upravljačke pozicije, a većina će sebi osigurati sigurno radno mesto.

Ovo je izuzetano kreativan period za poslove, vezane za glumu, režiju, dizajnere i televizijske i filmske profesije.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Postigli ste uspeh i delujete moćno na okolinu. Vaš stalni parner može pokazati ljubomoru, što će vas nervirati i u prvih desetak dana, povućićete se uz negodovnje, u svoj svet. Niste raspoloženi da ulazite u veće diskusije, ali ćete u osami jasno sagledati manjkavosti vašeg odnosa i dosadašnjeg porodičnog života. Pokušaćete da nešto promenite i u svojoj glavi, tražiće odgovore, ali tek oko polovine meseca, počećete da se kravite i prestanete da se ljutite na parnera. Partner će takođe popustiti i pokušati da vam podiđe i ugodi. Pronaćićete zajednički jezik i obnoviti poverenje i ljubav u poslednjoj dekadi jula. Napeto!

Ako ste slobodni:

Izgledate moćno i zanosno i mamite zadivljene poglede vaše okoline. Kretaćete se u visokom društvu i umetničkim krugovima, jer je to sada u saglasnosti sa vašim interesovanjem i ugledom. Puno ste uložili u sebe, a u međuvremenu, vaš ljubavni život je potao štur i prazan. Potrebno vam je da vas neko emotivno prodrma. Romansa i zanos, bi sada, zadovoljili vaše gladno srce. Pronaćićete izazov na jednoj zabavi u poslednjih desetak dana jula, kada Sunce uđe u vaš znak. Diviće vam se jedan Rak, nametaće vam se jedan Ovan, a vi ćete se zaljubiti u jednog vašeg istomišljenika Lava ili zanosnu Vagu. Očaravajuće sa primesama patosa!

Zdravlje: U prve dve dekade jula, obratite veću pažnju na vaše opšte zdravstveno stanje. Sunce je u dvanajstoj kući i u ovom periodu vaš organizam je osetljiviji i potreban vam je duševni mir i odmor. Pomogla bi vam joga i meditacija, da brže izbalnsirate stanje duha i tela.

S druge strane, u ovom mesecu, podložniji ste virusnim i bakterijskim infekcijama, pa primenite metode preventi ve i ojačajte svoj imunitet većim unosom vitamina C i E. Ova vaša brižnost će se isplatiti, jer već nakon 21. jula, kada Sunce uđe u vaš znak, vi ćete se potpuno oporaviti i osnažiti.

Devica

Posao i finansije: Drage Device, Za razliku od prošlog meseca, u ovom periodu će poslovne Device uz više muke, komplikacija i stresa, održavati tempo i redovno poslovanje. Vaša planeta Merkur, je u prvih desetak dana jula u izazovnim aspektima sa Plutonom i Uranom, pa ćete biti primorni, da brzo reagujete i rešavate iznenadne probleme. U ovakvim situacijama, možete da računate na podršku poslovnih prijatelja ili organizovanih društvenih grupa i na delić poslovne sreće, koju vam, kao zaštitu, pruža planeta Jupiter. Uspećete da se isčupate, ali ćete pred kraj meseca, iscrpeti svoje snage i povući se iz bitke, da razmislite o novim mogućnostima održavanja i proširenja biznisa. Očekivali ste veću zaradu, ali ukupni finansijski bilans za juli, će biti neznatno iznad proseka. Stresno i zamorno!

Device koje su u radnom odnosu, takođe, rade pod pritiskom i ne vide veliki pomak u rešavanju radnih zadataka, jer se radne obaveze samo nagomilavaju. U vašem okruženju vlada vrlo napeta situacija, jer su nagoveštene promene u strukturi preduzeća i svi se pribojavaju za svoju sigurnost. Ipak, u ovom mesecu se ništa neće promeniti za vas, pa ćete tako ostati tu gde jeste. Najmudrije je, da u tako uzavreloj atmosferi, ostanete pribrani i orjentišite svoje snage na rad, bez upuštanja u prazne ragovore i naklapanja sa kolegama. Serdinom jula, moguća je ponuda prijatelja, za jedan honorarni posao.

Ako imate priliku, odlučite se da početkom avgusta odete na godišnji odmor.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Predstavnici vašeg znaka, koji su u dužoj vezi ili braku, u julu, očekuje komplikovan odnos sa partnerom. Ovakvu situaciju stvara negativno delovanje, vašeg vladara partnerskih odnosa, planete Neptun, koja je započela retrogradno kretanje i stvara maglovite odnose i situacije.

Vi ste u ovom periodu vrlo društveni i želeli bi da vas partner prati u tome, međutim, naićićete na odbijanje i negodovanje, što će izazivati prepirke i zategnite odnose. Besmislena ubeđivanja, optuživanja i dugi razgovori, samo će vas iscrpljivati i udaljavati jedno od drugoga. Naporno, ali prolazno!

Ako ste slobodni:

Slobodne Device će tokom ovog perioda, naći razonodu i opuštanje u druženju sa starim drugovima. Manje će vas zanimati traganje za partnerom i ljubavi, koliko ćete biti srećni u provodu i ćaskanju sa prijateljima.

U jednom izlasku, sasvim slučajno, nabasaćete na bivšu ljubav. Biće to prijatno iznenađenje i vrlo brzo, kroz razgovor, u vama dvoma, će se probuditi stare vatre i emocije. Sasvim dovoljno da se poslednjih desetak dana povučete iz društva i posvetite vreme i pažnju, strasti i ljubavi. Divno!

Zdravlje: Planete se polako pomeraju na istočnu stranu hemisfere, bliže vašem znaku, tako da ćete se, bez obzira na stresne životne situacije, osećati vrlo dobro.

S druge strane, planete, vladari polja vašeg zdravlja, se kreću retrogradno i zato su moguća iznenađenja. U ovom periodu, izbegnite previše alkohola, nespavanost i bilo koje preterivanje. Povedite računa i negujete svoj organizam.

Srednje i starije generacije mogu imti stomačne problene i učestale hronične tegobe sa reumom i zglobovima. Vozačima je potreban dodatni oprez u vožnji, 7., 10. i 11. jula.

PageBreak

Vaga

Posao i finansije: Drage Vage, u ovom periodu, poslovne Vage imaju priliku da uspešno razviju i afirmišu svoj biznis. Tokom jula, pod pozitivnim ste uticajem Sunca, Venere i Merkura u polju vaše karijere, što će vam omogućiti da se uzdignete i visoko kotirate na tržištu i u vašoj branši. Stvarene su prilike za promene i otvaraju se nove mogućnosti za poslovne kontakte i unapređenje vašeg biznisa. Fokusirajte se na brže donošenje odluka i praktičnih i rešenja bez obzira što vas u ovom periodu muče finansijska pitanja. Dobićete pomoć I finansijsku podršku od poslovnog ili bračnog partnera.

Za zaposlene Vage, ovaj period je uznemirujući, zbog nestabilne i neizvesne situacije na poslu. Vladar vašeg posla, planeta Neptun, je krenula retrogradno i zato ćete imati utisak “magle i mutne vode” u reorganizaciji i međuljudskim odnosima. Imate zaleđinu uticajnih prijatelja i ispostaviće se, da ste se nepotrebno brinuli za svoju budućnost i sigurnost. U novonastalim promenama, u poslednjoj dekadi jula, isplivaćete na sam vrh zbivanja i najverovatnije promeniti poziciju, koja će značiti lestivicu više u vašoj karijeri.

Ukoliko razmišljate o godišnjem odmoru, idealn termin za vas bi bila, poslednja dekada avgusta.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Vage koje su u braku ili dugogodišnjoj vezi, uživaće u harmoničnom periodu sa partnerom. Planeta Mars, vladar vaših partnerskih odnosa je krenula direktno i za vama su ostali neporazumi i ljutnje. Vaš uzajamni odnos je sada pun nežnosti, podrške i razumevanja. Partner će se truditi oko vas i imaće interesantne predloge za obilazak mesta, gde ćete moći da se opustite, nađete zabavu i užitak. Međutim, ove divne trenutke, kvariće vam novonastali porodiči problemi, koji su u vezi vaših roditelja. Jedan od roditelja će trebati vašu pažnju, pomoć i angažovanje. Ne brinite, sve će se srediti u poslednjoj dekadi u mesecu.

Ako ste slobodni:

I dalje izgledate zanosno, ali ste u ovom periodu emotivniji i nesigurniji. Od kad je vladar vašeg polja ljubavi, krenuo u suprotnom smeru, manje ste spremni na avanturu i više merkate i čekate pravu priliku. Odlazićete na adrenalinske zabave ili ćete se pojavljivati na ekskluzivnim mestima, otvaranjima i proslavama, jer ste ovoga puta, privučeni sjajem, bogatstvom i jednom simpatijom, na koju ste već duže vreme, bacili oko. Pred kraj meseca su veće šanse, da zadovoljite vaše želje i ostvarite vezu, sa jednim imućnim Ovanom, Lavom, Strelacem ili Blizanacem ili Jarcem. Zanimljivo!

Zdravlje: Tokom jula osećaćete manji energetski pad, usled emotivne slabosti i poslovne opterećenoti. Potrebno je da podignete energiju na viši nivo, jer u ovom periodu lako možete postali osetljivi na virusne i bakterijske infekcije, urinarnog trakta. Kao preventivu, uzimajte dovoljno tečnosti i vitamina C i utopljavajte se prema datim klimatskim prilikama.

Predstavnici srednjih i starijih generacija, neka obrate pažnju na stopala, jer su mogući problemi, počev od žuljeva, uganuća, do reumatskih tegoba.

Škorpija

Posao i finansije: Drage Škorpije, pred vama je vrlo uspešan mesec poslovne Škorpije. Posle duže vremena, vaša planeta Mars, ide direktno i u vašoj je prvoj kući, tako da sad, sa pojačanom poslovnom inicijativom i punom snagom, gurate napred. Sve do 12. jula, razrađivaćete poslovnu taktiku i stategiju, a od momenta kada planeta Venera dodirne vrh vašeg polja poslovne karijere, situacija se menja i vi sad započinjete sa velikim zadovoljstvom, da ostvarujete svoje poslovne ambicije. Okolnosti vam idu na ruku i imate odlične saradnike i poslovne partnere, tako da u poslednjoj dekadi dostižete svoje maksimume za ovu godinu. Reorganizovali ste vaša finansijska sredstva, još u prošlom mesecu, tako da će zarada za ovaj mesec, biti vrlo dobra.

Tokom jula, zaposlene Škorpije rade sa punim parom i sa velikim elanom. Od polovine meseca otvaraju vam se vrata za napredak i uspon u svojoj profesiji. Važno je da u uzavreloj radnoj atmosferi ne brzate i da koncentrisano obavljate radne zadatke. U poslednjoj dekadi jula, kada Sunce uđe u vaše polje karijere, prilika je za mnoge Škorpije da prigrabe, bolju poziciju i rukovodeća mesta. Više uspeha će imati Škorpije koje se bave, politikom, menadžerskim i organizacionim poslovima, pravima, sportom i medicinom.

Mlade Škorpije u ovom periodu, imaju šanse da dobiju posao.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Škorpije koje u braku i dugim vezama, sve do polovine jula, usled brojnih obaveza i nedostatka vremena, će se udaljiti od partnera. Ovo zanemarivanje će partneru da smeta i može se desiti da će se partner u ljutnji, fizički odvojiri od vas.

Postali ste svesni da između vas postoje ozbiljne razlike u shvatanju života i da je ovo dublji problem, nego što na prvi pogled izgleda. Izlaskom Venere iz negativnog aspekta sa Plutonom, 12. jula, postepeno ćete prestati da produbljujete lošu situaciju i pokušaćete da povratite poverenje i ljubav. Uložićete veliku energiju, da sve opet bude kako treba i da se vrate romantični trenutci u vaš zajednički život. Prolazna netrpeljivost vam nije u potpunosti pokvarila odnos, ali vas je uzdrmala, a vi, kao jedna Škorpija, ćete ovo zapamtiti.

Ako ste slobodni:

Početak jula, će za vas slobodne Škorpije doneti kraj jedne neobavezne seksualne veze i nećete biti raspoloženi za ponovno traganje, izlaske i zabavu. Od polovine jula, kada Venera uđe u vaše deseto polje, situacija se menja i vi ste spremni da se izložite javnosti, društvu i izazovima ljubavi. Dopada vam se neko sa posla ili neko, ko je usko povezan sa vašom karijerom i ko vam je šef ili autoritet. Na jednoj proslavi, poslovnoj večeri ili ručku imaćete priliku za romansu sa jednim Ovnom, Lavom, Rakom, Ribom ili Strelcem. Strast!

Zdravlje: Odličnog ste zdravlja, tokom celog meseca. Vaša planeta Mars, je u vašoj prvoj kući i daje vam jaku energiju, snagu, kondiciju i vitalnost. Potpuno ste se regenerisali i osvežili i ova moć transformacije i regeneracije je tipična za sve Škorpije.

Ipak, bilo bi poželjno da održiavate ovo pozitivno stanje što duže i zato ne zanemarujte rekreaciju, meditaciju zdravu ishranu i disciplinovan odnos prema svom zdravlju.

PageBreak

Strelac

Posao i finansije: Dragi Strelčevi, poslovni Strelčevi, u julu, nastavljaju da grade uspešnu karijeru. Biznis će ići dobro i vi ćete želiti da ga i dalje usavršavate i razvijate. Preuređenje i modernizacija, zahtevaju dodatna sredstva, koja vi sad ne možete da izdvojite, zbog neredovnosti i kašnjenja dužnika sa uplatama. U finansijskom ste škripcu za nova ulaganja, jer ova situacija traje već tri meseca, koliko i retrogradno kretanje vaše planete Saturn, vladara vaših materijalnih dobara. Biće vam potrebna pozajnica za dalje poslovanje i nadgradnju biznisa. U pomoć će vam priskočiti banka, bračni ili poslovni partner. Slobodno reskirajte, jer vas planete podržavaju u svim manipulacijama sa tuđim novcem. Vaše vreme uspeha tek dolazi!

Za Strelce, koji su u radnom odnosu, ovo je izuzetano uspešan period. Već izvsno vreme se govori o preraspodeli radnih zadataka i vi na to duže vreme čekate i nadate se da ćete dobiti kreativniji posao i zauzeti bolju poziciju u okviru radne grupe ili firme. Budite strpljivi, isključite emocije i sačekajte vaše vreme i jaču planetarnu podršku. Za sad, fokusirajte se na posao i dokžite se da ste stručnjak kakvog firma treba. U poslednjoj dekadi jula, biće vam nagovešteno, pozitivno rešenje i ono na šta možete da računate u narednom periodu. Uspećete, neosporno je!

U poslednjoj dekadi, povoljni su planetarni uslovi, za nezaposlene Strelčeve da dobiju posao.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Još uvek su napeti odnosi sa stalnim partnerom i predstavnici vašeg znaka, koji su u braku ili dugoj vezi, u prvoj dekadi jula, mogu da očekuju neprijatnosti, svađu i ljubomorne scene. Posebno su nepovoljni 1.,2,,9. i 10 juli, kada Merkur, vaša planeta ljubavi, bude u nezgodnom aspektu sa Uranom i Plutonom. Pokušajte da ostanete pribrane glave i ne uđete u tom trenutku u ozbiljnu raspravu sa partnerom, jer vrlo brzo partner će se pribrati, izvinjavati, pravdati i pokušavati da vas odobrovolji. Izliv strasti, predstavljaće izraz partnerove ljubavi prema vama, koji će ubrzo probuditi i raspaliti zapostavljeni erotsko – seksualani život u vašem odnosu. Omekšaćete i oprostiti partneru. U narodu se kaže posle kiše, sunce.

Ako ste slobodni:

U ovom periodu Slobodni Strelčevi su vrlo raspoloženi za za druženje i izlaske. Vaša slobodna, razuzdana i vesela priroda, doćiće do punog izražaja ovog meseca. Bićete primećeni i magnetično privlačni, gde god da se pojavite, Flertovaćete i uživati u udvaranju i novim seksualnim iskustvima. Vašu pažnju i iskreniju zaintresovanost, može pridobiti, jedan simpatičan Ovan, inteligentan Blizanac, prelepa Vaga ili zanimljiv Lav. Polovinom jula, naćićete se u strasnoj vezi sa jednim od ovih predstavnika znaka.

Zdravlje: Tokom jula, nemate većih zdravstvenih problema, ali za vaš organizam bi bilo delotvorno, da sada, kada vam je naglašeno osmo polje transformacije i u njemu su Venera i Sunce, da poradite na opštem čišćenju organizma, nekom od detoks metoda i pokušate da se oslobodite starih loših navika, kao što je pušenje, jača hrana i slatkiši. Time bi za duži period osvežili organizam, pokazali odgovornost prema svom zdravlju i ipoštovali principe Saturna, koji je sada u vašem znaku.

U ovom periodu Slobodni Strelčevi su vrlo raspoloženi za za druženje i izlaske. Vaša slobodna, razuzdana i vesela priroda, doćiće do punog izražaja ovog meseca. Bićete primećeni i magnetično privlačni, gde god da se pojavite, Flertovaćete i uživati u udvaranju i novim seksualnim iskustvima. Vašu pažnju i iskreniju zaintresovanost, može pridobiti, jedan simpatičan Ovan, inteligentan Blizanac, prelepa Vaga ili zanimljiv Lav. Polovinom jula, naćićete se u strasnoj vezi sa jednim od ovih predstavnika znaka.

Zdravlje: Tokom jula, nemate većih zdravstvenih problema, ali za vaš organizam bi bilo delotvorno, da sada, kada vam je naglašeno osmo polje transformacije i u njemu su Venera i Sunce, da poradite na opštem čišćenju organizma, nekom od detoks metoda i pokušate da se oslobodite starih loših navika, kao što je pušenje, jača hrana i slatkiši. Time bi za duži period osvežili organizam, pokazali odgovornost prema svom zdravlju i ipoštovali principe Saturna, koji je sada u vašem znaku.

Predstavnici vašeg znaka koji su zaposleni u firmama, prvih desetak dana jula, treba da sačuvaju hladnu glavu i pokušaju da izbegnu konflikte sa kolegama i nadređenima, u vezi promena u raspodele novca i nepravdi u kadrovskoj politici. Najkritičniji datumi za poslovne sukobe su početak meseca i 9. i 10. juli. Sačekajte svoj trenutak, jer nakon ovog perioda, pružiće vam se šansa, da promenite posao ili poslovni ugovor u vašu korist i ostvarite priželjkivane beneficije.

Ukoliko planirate godišnji odmor, najviše bi vam odgovarao period u poslednjoj dekada jula i na početaku avgusta.

Ljubav

Ako ste u vezi:

Zauzetim Jarčevima, će tri moćne planete, Sunce, Venera i Merkur, svojim prisustvom u polju partnerskih odnosa, doneti vrlo skladan i sreaćan period sa stalnim partnerom. Partner će vam više nego obično ugađati, pokazivati ljubav i privrženost, a vi ćete mu uzvrati, vašim prisustvom i aktivnim angažovanjem oko svakodnevnih kućnih obaveza i sitnih popravki u kući.

Imaćete vremena za porodicu, familijarna okupljanja i uživaćete u zajedničkim druženjima i zabavama. Mnogi Jarčevi koji su u dugim vezama, će se u ovom periodu odlučiti da uđu u bračne vode i biraće datum venčanja sa partnerom. Sve čestitke!

Ako ste slobodni:

Pred vama je uzbudljiv društveno-ljubavni period slobodni Jarčevi. Sve do 21. jula, ćete pojačano biti aktivni u zabavi i noćnom izlascima, a nošeni seksualnim željama i prohtevima, lako ćete se upuštate u površne veze i avanture. Vrlo je verovatan scenario, da će vam se na jednoj rođendanskoj žurci ili nekoj proslavi, sredinom meseca desiti ljubav. Zaneće vas, osmeh jednog Bika, seksepilnost jene Škorpije, lepota jedne Vage ili oči jedne Ribe. Toliko ćete se zaljubiti, da ćete biti spremni da se odmah venčate. Zanos je snažan, ali Jarčevi su vrlo racionalni i najverovatnije je da će prepustiti stvar vremenu. Fantastično!

Zdravlje: Tokom jula, vaše zdravstveno stanje iziskuje pažnju, jer su moguće manje zdravstvene poteškoće, tipa nesanice, nervoze i stomačni problemi.

Kod srarijih predstavnika znaka u periodu do 10. jula, mogu se vratiti stare, dobro poznate hronične tegobe.

Mlađi Jarčevi treba da izbegavaju preterano konzumiranje alkohola i narkotika i da do kraja meseca budu oprezni u vožnji.

Vodolija

Posao i finansije: Drage Vodolije, pred vama je vrlo uspešan period poslovne Vodolije, jer plnetarni raspored u znaku Raka i vašoj šestoj kući posla, stvoriće puno srećnih okolnosti i omogućiti vam da sprovedete delotvarne promene za dalji napredak u razvoju vašeg biznisa. Energije Sunca, Venere i Merkura, koje deluju iz vašeg radnog polja, stvoriće vam uslove za povezivanje sa uticajnim biznismenima, čije partnerstvo, podrška i ideje će vam doneti mnogostruke koristi u skorijoj budućnosti. Napredovaće poslovi vezani za inostrane kompanije, ugostiteljtvo, transport, tehnologiju i poljoprivredu. Finansije u ovom periodu neće pratiti vaš nagli poslovni uspon, ali će biti zadovoljavajuće i omogućiće vam nesmetano poslovanje.

Tokom jula, zaposlene Vodolije mogu da očekuju pozitivnu atmosferu i prilike na poslu. Promene koje su nastale u okviru firme, donela su vam napredak i eventualno odgovorniju poziciju, uz odobravanje autoriteta, ženskog dela kolektiva i mlađih kolega. Zasluženo!

Vodolije koje su u privremenom radnom odnosu, imaju šanse da potpišu ugovor na neodređeno vreme, a mnogi nezaposleni predstavnici vašeg znaka će dobiti posao, u ovom periodu.

Ljubav

Ako ste u vezi:

U ovom periodu planetarna snaga postepeno pronalazi ravnotežu između istočne i zapadne hemisfere i za Vodolije, koje su u braku ili dugoj vezi, donosi stabilnost i harmoničane odnos sa partnerom. Vaša zajednička svakodnevnica je postala dinamičnija i zanimljivija, jer često ste u društvu, na prijemima i proslavama u pratnji partnera. Moguće je da ste u njegovoj senci, jer on u ovom periodu postiže uspeh i popularnost, ali vi ste tu lekciju rivalstva odavno savladali i zadovoljno dajete slobodu, da svako od vas izrazi svoju individualnost. Vrlo plemenito!

Ako ste slobodni:

Slobodne Vodolije usled nekoliko neuspešnih pokušaja da preko interneta nađu partnera i ljubav, u drugoj dekadi jula, okreću se realnom svetu i sa starim prijateljima, nalaze zabavu i opuštanje u izlascima i provodu. Mnoge zaposlene Vodolije će u periodu od 12. jula, pod uticajem planete Venere, zaljubiti u svoga šefa ili šeficu na poslu. Na polu uzbuđenju nikad kraja i pred kraj meseca ova veza može postati javna.

Sasvim mlade Vodolije u jednom neobičnom i slučajnom susretu, naćiće uzbuđenje i ljubav sa jednim Ovnom, Strelcem ili Blizancem. Uzbudljiva dinamika!

Zdravlje: U ovom periodu vaša zdravstvena situacija je promenjiva i zahteva vašu brigu i pažnju.

S vremena na vreme usled promejivog energetskog stanja osećaćete umor i nervozu. Aktivan odmor, meditacije, uredan san i zdrava ishrana, u mnogome mogu da pomogni da organizam i priliv energije dovedete u balans. Moguće su urinarne infekcije. Stariji predstavnici Vodolija u ovom periodu neka porade na poboljšanju cirkulacije i regulisanju rada srca. Konsultujte se sa lekarom, ali i sami sebi mnogo možete da pomognete alternativnim metodadama I narodnim lekovima.

Ribe

Posao i finansije: Drage Ribe, ispred vas, poslovne Ribe, je daleko bolji, dinamičniji i uspešniji poslovni mesec. Najvažnija vest je to, što će se u ovom periodu finansijska situacija stabilizovati i regulisaće se zaostala dugovanja. Pod pozitivnim uticajem planete Mars iz devete kuće, novac vam stiže iz vaših predhodno dobro povučenih poslovnih poteza i direktne ili indirektne saradnje sa inostranim kompanijama. Otvara se put za kooperativnu saradnju i udruživanje i vi ćete morati da se prilagodite novim poslovnim uslovima, koja će vam možda ograničiti poslovnu slobodu, ali će vam doneti daleko solidniju zaradu i stabilnost u preduzeću. Konačni finansijski bilans će biti pozitivan. Napredak!

Zaposlene Ribe, posle manjih trzavica i nesigurnosti početkom meseca, ulaze u jedan mirniji i vrlo kreativan period na poslu. Atmosfera u kolektivu je prijatna i međuljudski odnosi su ljubazniji, radi prisustva nebeske konfiguracije i ređe pojave velikog vodenog trigona, sve do 22 jula. Bićete uključeni u važan projekat, gde će biti potrebano da uključite diplomatiju i saradnja sa kolegama u timu. Pozitivni pristup, vaša prilagodljivost i trud, će vam omogućiti da u poslednjoj dekadi dobijete zaslužene pohvale i priznanja od autoriteta.

Ukoliko planirate godišnji odmor, odložite ga za kraj avgusta, jer do tada ćete imati pune ruke posla.

Nezaposlene Ribe u poslednjoj dekadi meseca, mogu da dobiju zaposlenje

Ljubav

Ako ste u vezi:

Za zauzete Ribe, manji porodični problemi nastali iz pogrešne komunikacije i sa najmlađim članom porodice, se okončavaju u prvoj dekadi jula. Za to vreme, partner vam zdušno pomaže i pokazuje veliku brižnost, ljubav i razumevanje. Radost se vratila u vaš dom, a socijalni život poboljšao. Iskoristite ove ohrabrujuće planetarne postavke i uživajte sa partnerom u oživljenim romantičnim trenutcima i harmoničanom osećaju bliskosti. Emocije i užitak su na vrhuncu!

Ako ste slobodni:

Slobodne Ribe, koje su u prethodnom mesecu ušle u kraću vezu u prvoj dekadi jula, mogu da dožive neprijatnosti od svog izabranika i izabranice i da ova uzdrmavanja, izazovu okončanje veze. Izazovni su datumi 1. i 2. juli, kada planeta vaše ljubavi, Merkur, prelazi tačku eklipse, 7. jula, kada ga Pluton kvadrira i 10. i 11. juli, kada je Merkur u kvadratu sa Uranom i kada će najverovatnije doći do prekida ove veze. Nakon ovoga, vi ćete se osetiti oslobođeno i vrlo brzo ćete se vratiti normalnim tokovima života. Kako u ovom periodu posebno zračite i odišete prefinjenošću i lepotom, lako ćete sklopiti nova poznastva i odlučiti se za jednu Vagu, Devicu, Jarca, ili Raka. Nečete ostati sami, naprotiv, uživaćete u zanosu nove strasti i ljubavi!

Posao: Zbog Sunca u vašoj kući komunikacije, ova vam je preko potrebna u ovom periodu. Dve planete(Saturn i Mars) u kući karijere, nagoveštavaju nimalo lak i lagodan mesec, kada su vaši poslovi u pitanju. Budite spremni na to da neke poteze morate ponoviti, želite li da posao bude kako ste ga zamislili. Ovan, Jarac i Škorpija, vući će poteze od kojih će zavisiti vaš poslovni uspeh. Neka vas poneki neuspeh ne obeshrabri, jer je to ključna razlika između gubitnika i dobitnika, savetuje mesecni horoskop.

Zdravlje: Vaše zdravstveno stanje se poboljšalo u ovom mesecu! Ovome je dosta doprinela energetska izbalansiranost i postignita kondiciona snaga.

Vi ste ovoga meseca raspoloženji i radost se ocrtava na licu, što vas čini privlačnim i zdravim, jer to su najbolji prirodni lekovi, protiv bolesti duše i tela.

Nešto starije genetacije u poslednjoj dekadi neka prekontrolišu krvni pritisak i rad srca.

izvor: mesecnihoroskop.com

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija