Planiranje odmora je ultimitavni test vaših organizacionih sposobnosti. Posebno u trenucima kada želite u poslednjem trenutku da isplanirate prolećno putovanje...

Tada ćete verovatno pretragu započeti na internetu, kada ćete na internet pretraživaču Google tražiti najbolje plaže na svetu. 

(Nova funkcija Instagrama koja će vam olakšati korišćenje ove društvene mreže)

Onda će vam se pojaviti opširni spisak raznih plaža, a vi ćete skrolovati sve dok ne završite na nekoj stranici koja je posvećena Majorci. Na novoj stranici, kucaćete "jefitni letovi do Majorke". Sledeća pretraga na Googlu će se odnositi na ponudu hotela, te ćete pretraživati smeštaj, restorane, sportove na vodi i sl. 

Srećom, Google pojednostavljuje ovaj proces. Destination aplikacija dozvoljava korisnicima da istraže različite destinacije širom sveta kroz specifičnu pretragu- poput broja putnika, cene ili aktivnosti. 

(Kako da postanete travel bloger)

Novi alat radi na mobilnim pretraživačima i na Google aplikaciji za iOS i Android, a pokreće se kada korisnik ukuca reč destination ili vacation, uz odabir kontinenta, zemlje ili države. 

Za sada u aplikaciji postoji ponuda 201 grada, u okviru koje možete pregledati samu destinaciju, fotografije hotela i ključne informacije o smeštaju, cenama i slično. 

(Top 16 Instagram profila za travel inspiraciju)

Dakle, ako uskoro planirate putovanje i odmor, potražite plaže na aplikaciji. Ovaj put, spisak najboljih ocenjenih plaža na svetu će se pojaviti na ekranu, a svaka od njih će izračunati prosečan novac koji vam je potreban za vreme vašeg odmora, kao i najbolji period za posetu destinacije. 

Nakon osnovnih opcija koje će vas upoznati sa samom lokacijom za odmor, Destinations app će vam takođe pomoći da rezervišete avio kartu i bukirate hotele. 

U sledećem videu možete pogledati kako izgleda nova Destinations aplikacija koju je pokrenuo Google!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija