Nova godina samo što nije došla i dok vam pripremamo Godišnji horoskop kojim ćemo vas obradovati u januarskom broju, odlučili smo da vas uputimo u Astro aspekte koji će obeležiti sledeću godinu.

Pa šta nam je kosmos pripremio za 2016? Olovke u ruke i hvatajte beleške, jer pišu nam se velike stvari.

Vreme je da postanete opsednuti zdravljem ( Jupiter u Devici do 9. septembra 2016.)

Izgleda da je došlo vreme da vas i zvezde podsete kako je ovo poslednji trenutak da se posvetite zdravijoj ishrani i intenzivnim vežbama. Jer, vaše telo mora da vam postane prioritet. Jupiter u praktičnoj Devici vas poziva na balansiran život, pre nego što vaše telo bukvalno pritisne "shut down"...

Vreme je da živite zdravije bez obzira na tip posla. Ako treba, smanjite obim posla, jer stres koji današnji savremeni lifestyle tempo diktira će kad tad iscrpeti svu energiju iz vašeg tela, ali i uma. Ovo je onaj period kada treba što pametnije da isplanirate svoje vreme ali i doba kada na prvom mestu ne treba da bude ni posao, ni ljubavni život već VI i vaše TELO.

Kada kažemo da je vreme za zdraviji život mislimo na masažu, akupunkturu, jogu, kombinovan cardio trening, hranu bogatu vitaminima, kretanje a možda najviše od svega mislimo na SAN. Morate da se naspavate dovoljno, minimum 7,8 sati dnevno.   

Budite naughty girl ali i dobra devojka (Mars u Škorpiji od 20. februara do 17. septembra) 

Nek vam role model bude Selena Gomez. Pronađite neki miks između dobre, nežne devojke i bezobrazne, naughty cure jer Mars u Škorpiji u paru sa Jupiterom u Devici budi istovremeno dijementralno različite osobine. Ovo je doba ekstremne seksualnosti kada je žena nešto između nevine device Madonne i moćne, misteriozne i seksepilne "whore" koja je u znaku Škorpije.  

Ovo je takođe vreme ekstrema i krajnosti. Seksualnost će ili biti na najvišem nivou ili će biti totalno potisnuta, skrivena. Uostalom, samo je naše da li ćemo veče provest na nekoj svinger žurci ili u "trojci" zar ne? 

Očekujte povečanje prihoda ( Mars u Škorpiji od 20. februara do 17. septembra)   

Mars u Škorpiji neće samo uticati na ljubavni život već i na finansije. Ovaj aspekt može mnogima a pogotovo onima koji imaju Mars u Škorpiji da pomogne oko uvećanja prihoda te očekujte u ovom periodu dobitke na sreću, ali i unapređenja. Vreme je da ovladate svim trikovima na poslu koji će vam omogućiti dodatne prihode i honorare jer 2016. vam donosi povećanje vašeg finansijskog IQ-a i računa.

Vreme je da otputujete na jedno duhovno putovanje ( Saturn u Strelacu tokom cele godine) 

Ovo je najveći paradoks u 2016: Ozbiljan Saturn, planete restrikcije i kontrole, ali i pravila će tokom cele godine biti u slobodnom, lepršavom Strelcu. I iako mu svakako neće biti prijatno u Strelcu, ovaj aspekt je idealan za planiranje nekog duhovnog puta, epske avanture koja će vam promenti život iz temelja.

Zato očekujte spontane organizacije puta, i odlazak u prirodu, u potpunu izolaciju. Ovaj aspekt ne donosi samo želju za putovanjem već i za promenama koje se tiču vašeg načina života. Možda ćete baš u ovom vremenu odlučiti da učite japanski, krenete na jogu ili meditaciju. Strelac je svestran i hteo bih da istražuje što više, ali u 2016. ga ne interesuju žurke, kokteli i ludovanje od jutra do večeri već jedna totalna reinstalacija sistema.   

Vreme istine i činjenica (Merkur je retrogradan u 2016. godini čak 4 puta: ​od 5. do 25. januara, od 22. do 28. aprila, od 30. avgusta do 22. septembra i od 19. decembra do 7. januara 2017.)

Retrogradni Merkur je neizbežan detalj godine. Ovo je period kada se dešavaju čudne situacije, kao da se neko igra sa nama i našim živcima. Poruke se gube, i kao da vam ništa ne ide od ruke. Tokom sledeće godine Merkur će biti retrogradan u zemljanim, praktičnim znacima: Jarcu, Biku, Devici i opet u Jarcu. Tada ćemo želeti da znamo činjenice, pogotovo u sferi novca, posla i zdravlja. Izbegavajte da potpisujete bitne ugovore, donosite značajne odluke i sklapate nove poslove. Ako baš i ne možete da zaobiđete ovo, onda proveravajte dvaput pre bilo kakvog potpisivanja!

Nek ljubav pobedi!! ( Jupiter u Vagi od 9. septembra 2016. do 11. oktobra 2017.)

Srećna vest za sve romantične duše! Kupidon opet napada krajem 2016. godine. Ko nije našao srodnu dušu do sada imaće priliku da od 9. septembra sledeće godine upoznaju nekoga kada Jupiter uđe u Vagu. Ovo je period kada će vas zaprositi vaš partner i kada ćete se ozbiljno zaljubiti i razmisliti da stanete na ludi kamen!

Ovaj period će nas podsetiti da #lovewins. Sav onaj loš period koji smo spomenuli u prethodnom delu teksta? Zaboravićete i to uz pomoć LJUBAVI.

Ima li bolje završetka godine? Nope!

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> http: //www.viber.com/ellesrbija