Pirelli kalendar... kultni kalendar koji je svake godine oduševljavao prevashodno jači pol postoji od 1964. godine kada je italijanska kompanija specijalizovana za gume odlučila da pojača prodaju lansirajući kalendar s fokusom na zgodne devojke i kola.

Njihova marketinška odluka se pokazala kao savršen način da se pročuje ime o kompaniji kao i da se poveća prodaja na tržištu koje je bilo okupirano raznoraznom konkurencijom koja nije prezala od takođe jakih promo strategija!

Kalendari se danas smatraju kultnim, umetničkim i avangardnim nasledstvom bez obzira na činjenicu da su u nekim godinama bili krajnje provokativni, izazovni pa često i upoređivani sa pornografskim fotografijama.

Tome je doprinela neverovatna ekipa koja je osmišljavala kalendar iz godine u godinu selektujući najzgodnije devojke u tom trenutku, kao i najbolje fotografe koji su radili za pregršt modnih magazina. Među fotografima koji su slikali Kate, Cindy, Helenu, Gisele i ostale dame bili su Avedon, Leibovitz, Newton, Mert and Marcus, Inez and Vinoodh i veliki broj drugih najjačih fotografa.

Po prvi put, Pirellijev kalendar za 2016. godinu predstavio je “Žene heroje“, poznate po svojoj inteligenciji i postignućima. Iza objektiva je bila velika Annie Leibovitz. 

Dok su prethodnih godina kalendar zauzimali mahom mlada, poznata lica modela, ovoga puta to su dame koje nemaju savršeno zgodno telo, ali se toga ne stide, već hrabro prikazuju da nije sve u fizičkom izgledu. Promena je sve iznenadila i oduševila, a u kalendaru se našla i Amy Shuler, glumica i komičarka, koja je često na meti zbog nekoliko kilograma viška.

"Volim svoje telo, nikad se nisam osećala lepšom",  izjavila je tom prilikom Amy.

Pirelli je na ovaj način dokazao kako podržava telesnu, rasnu i starosnu raznolikost", poručila je Annie koja stoji iza velikog broja najslavnijih fotografija kalendara.

Tako će 43. izdanje kalendara biti posvećeno ženama koje su doprinele profesionalnosti, kulturi i menjanju slike žena u društvu.

Pored Amy, za kalendar su se slikale i Serena Williams, Patti Smith i mnoge druga dame.  

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija