Energetska psihologija (EP) pripada porodici integrativnih pristupa psihoterapiji, treningu i zdravstvenim tretmanima koji vuku korene iz isceliteljskih tradicija o povezanosti uma i tela, a koje su stare i do 5.000 godina. EP metode objedinjavaju bioenergetske uvide ovih tradicija sa najboljom savremenom psihološkom praksom, a usavršene su tokom 35 godina modernog kliničkog iskustva u radu sa više miliona klijenata širom sveta.

Energetska psihologija blago i brzo oslobađa traumatične događaje zamrznute u vremenu unutar sistema um-telo. Ti događaji mogu negativno uticati na to kako osoba sagledava svet i iskustva, kako upravlja svojim emocijama i gradi odnose s drugim ljudima.

Prihvatajući saznanja modernih fizičara i drevnih tradicija mudrosti, energetska psihologija prepoznaje ulogu bioenergetskih sistema koji postoje unutar i među ljudima kao podjednako važnan faktor zdravlja i dobrostanja, bolesti i patologije.

Teorija energetske psihologije sugeriše da psihološki problemi predstavljaju odraz poremećenih bioenergetskih obrazaca unutar sistema um-telo - sistema koji podrazumeva kompleksnu komunikaciju između neurobiologije i kognitivno-bihevijoralno-emotivnih obrazaca osobe.

Praktikanti psihološke energije kombinuju kognitivne intervencije (uključujući fokusiranu pažnju i koncentraciju, imaginativnu izloženost traumatskim sećanjima i kognitivno reprogramiranje) uz istovremenu stimulaciju jednog ili više ljudskih bioenergetskih sistema, kao što su to meridijani, čakre i bio-polja.

Ova moćna kombinacija potpomaže brzu pozitivnu promenu i optimalne psihoterapeutske ishode, a u skladu je sa poslednjim otkrićima neruonauke i traumatologije. Sa preko 50 naučnih studija EP ispunjava kriterijume za ubrajanje u tretmane zasnovane na dokazima.

Kako mi EP može pomoći?

Imate osećaj da ste zaglavljeni, čak i nakon tradicionalne terapije? Da li ste spremni na život sa manje stresa, obraničenja i straha?

Metodi energetske psihologije blago i brzo oslobađaju traumatične događaje zamrznute u vremenu unutar sistema um-telo.

Kako EP može obogatiti moju terapeutsku praksu?

Da li su neki vaši klijenti i dalje zaglavljeni, uprkos najboljim naporima da im pomognete? Radeći na kompletnom sistemu um-telo, energetska psihologija potpomaže brzu pozitivnu promenu i optimalne psihoterapeutske iskode, a u skladu je sa poslednjim otkrićima neuronauke i traumatologije. 

Dr Lea Imširagić je magistrirala na medicinskom fakultetu u Novom Sadu 2005. godine na katedri za fiziologiju u oblasti magnetobiologije.  Završila je akupunkturu na IASC u Beogradu, i član je Američke Asocijacije za Energetsku Psihologiju ACEP (The Association for Comprehensive Energy Psychology), kao i predstavnik ove organizacije za Srbiju. Lea je sertifikovani Bahov praktičar i tvorac je astrološkog sistema isceljivanja “Energetska Astrologija”. 

Svoja predavanja redovno drži na u okviru asocijacije za energetsku psihologiju u Beogradu i na Institutu za astrološka istraživanja i edukaciju „Johannes Kepler“ u Beogradu, u Ljubljani i Harkovu, a učesnik je i predavač na mnogobrojnim stručnim konferencijama i seminarima u Sjedinjenim Američkim Državama, Engleskoj, Rusiji, Sloveniji, Argentini, Brazilu i Čileu.

www.energetskipsiholog.com

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija