Zamislite da se nađete na mestu gde su svi oko vas ubeđeni kako možete da postignete senzacionalne stvari. Ne, nije reč o izlizanim knjigama o samopomoći, već o konkretnoj radnji, preciznije rečeno ‒ čistom biznisu. Predstavljamo vam startup kampove u Evropi i ostatku svetu, a vaše je samo da izaberete i napokon realizujete jednu od tih genijalnih ideja koje vam se vrte po glavi.

startupcamp.rs

U okviru organizacije Imaegine u našoj zemlji prvi put se organizuju startup kampovi ovog leta. Imaegine radi na principu invitation only što znači da oko sebe okupljaju odabrane profesionalce, kreativce i thought lidere. Ako se vaša interesovanja fokusiraju na trenutne i buduće trendove u globalnim komunikacijama kao razmeni informacija, na pravom ste mestu! Ovde ćete naučiti i kako da preuzmete uloge i odgovornosti u okviru jedne kompanije, a samim tim dobićete i uvid kako kompanija funkcioniše. Dakle, ako ozbiljno premišljate o pokretanju sopstvenog biznisa, razmislite o prijavljivanju. Iz ovog startup kampa izaći ćete sa konkretnim iskustvom kao stažista, a najboljim učesnicima biće ponuđene pozicije u okviru kampa ili Imaegine poslovne mreže. 

Gde: Beograd, Srbija
Kada: od 10. avgusta do 2. septembra

startupcamp.sk

Jedinstvena stvar koja definitivno izdvaja radionice ovog kampa od ostalih jeste to da su potpuno besplatne i dostupne svima. Osmišljene su kao startup vikendi i na ovim radionicama se, u okviru tima i posle izglasane teme, tri dana posvećuje razgradnji zadatog poslovnog modela. Ovde se sve vrti oko tima pa ako niste sigurni da ćete moći sami da realizujete sopstveni biznis, onda ste na pravom mestu. Najzabavniji deo ovih vikend radionica definitivno je ćaskanje uz pivo koje organizatori smatraju neophodnim team building segmentom. Prijavljivanje se vrši posredstvom njihove Facebook stranice, a dovoljno je samo da na nekom od narednih eventova potvrdite svoj dolazak.

Gde: Bratislava, Kosice i Prag, Slovačka/Češka
Kada: Tokom cele godine

startupcamp.co

Glavna filozofija jednog od najposećenijih evropskih kampova glasi: „Uspešni upoznajte uspešne“. Ako vas ovo nije dovoljno zainteresovalo, onda smo sigurni kako neće ostati ravnodušni na činjenicu da ćete po završetku kampa biti uključeni u jednu od mnogobrojnih nemačkih poslovnih platformi! To je sjajna šansa za sve kojima je potrebna odskočna daska, ili prilika za one kojima treba još malo samopouzdanja da se upuste u sopstveni biznis. Još jedna od prednosti ove startup organizacije jeste to što nudi 12 različitih vrsta kampova u okviru kojih je i onaj samo za ženske preduzetnice. Mi smo naredno proleće već bukirale!

Gde: Berlin, Nemačka
Kada: proleće 2016.

startupcamp.com

Iza ove web adrese stoji Dale Partridge, uspešan preduzetnik od tek tridesetak godina. Na njegovom sajtu možete da pohađate dvanaestomesečni e-kurs koji je namenjen svakom biznismenu, blogeru ili samo sanjalici koja želi više. Pored opštih kurseva, za svakog novog polaznika kreiraju se jedinstveni tips&tricks, podkasti, privatne grupe i forumi. Svaki mesec posvećen je posebnoj temi, a možete da birate i između dva paketa: običan kamper ili profesionalni kamper. Za koju god opciju da se odlučite sigurno ćete dobiti sve potrebno da svoje želje pretvorite u stvarnost. Otkrićemo vam još da je Dejvov sajt sevenly.org koji je zamišljen kao posrednik za sakupljanje donacija, u svojoj prvoj godini poslovanja imao promet od preko 1,3 miliona dolara. Sign us up!

Gde: Internet
Kada: Tokom cele godine

Tekst: Jasmina Avramov

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija