Superheroji

Ant Man (režija: Peyton Reed) 

Ovo je jedan od onih filmova posle kojih na svet oko sebe, na primer mrave, ne gledate istim očima. Bar na kratko. Izbor Paula Rudda za lik glavnog junaka nije naišao na oduševljenje, ali izgleda da se dobro snašao u kostimu koji ima moć da se smanji na veličinu od tri centimetra. 

Igraju: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Douglas

Premijera: 17. jul

Nivo adrenalina na skali od 1 do 5: 3

Fantastic Four (režija: Tim Story)

Nastavak sage o najpopularnijem timu Marvelovih superheroja pompezno je najavljen kao razotkrivanje porekla Fantastične četvorke i priče koja ih prati pre nego što su saznali da su superheroji. A mislili smo kako znamo sve o njima.

Igraju: Miles Teller, Michael B. Jordan, Kate Mara, Jamie Bell

Premijera: 7. avgust

Nivo adrenalina na skali od 1 do 5: 4

Ljubav u miljama

Learning to drive (režija: Isabel Coixet)

Nju je ostavio muž, njega očekuje ugovoreni brak. Dvoje potpuno različitih Njujorčana – prkosna  Wendy i indijski taksista Darwin – sreću se na potpuno neočekivan način. On nju počinje da uči da vozi i nastaje avantura za oboje. Gledamo! 

Igraju: Patricia Clarkson, Ben Kingsley...

Premijera: 21. avgust

Pređenih milja: 576

Paper Towns (režija: Jake Schreier)

Neuzvraćena ljubav iz detinjstva dobija sve šanse da se ostvari, ali prethodi joj uzbudljivo putovanje. Kada Margo nestane iz grada, Quentin bez razmišljanja polazi za njom sledeći tragove koje mu je ostavila. Savršen miks misterije, romantike i humora.

Igraju: Nat Wolff, Cara Delevingne

Premijera: 23. jul

Pređenih milja: 12.342

Old school

Ricki and the flesh (režija: Jonathan Demme)

Od kada je snimila film Mamma Mia potajno priželjkujemo da Meryl Streep napravi muzički koncert. Utehe radi, ovog leta upoznaje nas sa Ricki, ženom koja je sve (uključujući i porodicu) ostavila kako bi se posvetila svojoj rok karijeri. Međutim, kada njenu ćerku napusti muž, Ricki se vraća nazad da ispravi stvari. U svom duhu.

Igraju: Meryl Streep, Kevin Kline, Mamie Gummer

Premijera: 7. avgust

Smeh: Zagarantovan

The Intern ( režija: Nancy Meyers)

Možete li da zamislite Roberta De Nira kao stažistu? E, pa kucnuo je taj čas! Kada je mlada i ambiciozna vlasnica e-commerce kompanije odlučila da angažuje pripravnika ni na kraj pameti joj nije palo da će on biti četrdeset godina stariji od nje, da ima potpuno drugačiju viziju vođenja posla i da će je dovoditi do ludila.

Igraju: Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo

Premijera: 25. septembar

Smeh: Urnebesan

Tekst: Jasmina Lazić