Ukoliko ste veliki fan romantičnih, ljubavnih filmova ovo leto vam donosi pregršt filmova iz tog žanra koji će vam ulepšati opuštene večeri i vikende sa prijateljima, ali i one koje su rezervisane samo za vas ( i eventualno vašeg partnera).

U želji da vam olakšamo pretragu i surfovanje po forumima i sajtu IMDB, odlučili smo da selektujemo devet najnovijih romantičnih filmova koje biste trebali da pogledate tokom nastupajućeg peroda: 

Aloha  (režija: Cameron Crowe)

Ovaj film je već imao svoju premijeru pre nekoliko nedelja a gledaoce mami prevashodno jakom glumačkom postavom koju čine Bradley Copper, Rachel McAdams i Emma Stone, kao i Alec Baldwin, Bill Murray pa i sam režiser Cameron Crowe. Glavna radnja filma se vrti oko proslavljenog vojnog obaveštajca (Cooper) koji se nakon završetka karijere vraća u rodno mesto na Havajima gde sreće svoju bivšu ljubav koju glumi McAdams. Naizgled idilična situacija nailazi na prepreke kada mu bude dodeljena na obuku devojka koju glumi Emma Stone. Sjajan scenario i fantastična glumačka ekipa garantuju zabavan i uzbudljiv film.   

Testament of Youth ( režija: James Kent)

Pripremite se da uživate u ovoj romantičnoj drami koja se dešava na početku I. svetskog rata. Pogotovo ako znate da glavni muški lik glumi zvezda serije Game of thrones, Kit Harington a žensku nova zvezda Holivuda, Alicia Vikander koja je nedavno oduševila filmske kritičare ulogom u filmu Ex Machina. 

Madame Bovary ( režija: Sophia Barthes)

Najnovija filmska ekranizacija klasika Gustave Faluberta iz 1856. godine prati mladu Emmy Bovary koja želi da iz učmale, male sredine i usamljenosti pobegne i pronađe neku zabavu uz pomoć ljubavnih afera. Emmy glumi sve popularnija glumica Mia Wasikowska dok Emmine ljubavnike igraju Ezra Miller, Rhys Ifans i još mnogi durgi. Ovo nije samo film o ljubavi, žalu, usamljenosti, nonšalantnim aferama već i film o strasti, težnjama koje su veće od života. 

Infinitely Polar Bar ( režija: Maya Forbes)

Ovo je film koji je bio hit na svim festivalama ove sezone. Glavnu mušku ulogu glumi uvek šarmantni Mark Ruffalo ( ženska je takođe primamljiva, Zoe Saldana) a film prati život manično depresivnog muškarca koji želi da povrati suprugino poverenje tako što će preuzeti brigu o dve mlade ćerke koje su prilično svestrane, energične i neobuzdane. Naravno, ništa ne teče po planu i situacija za situacijom tera Camerona (Ruffalo) da improvizuje iznad svojih granica i mogućnosti.    

Paper Towns ( režija: Jake Schreier)

Još jedan film sa festivalske sezone privlači našu pažnju ulogom britanske manekenke, Care Delevingne. Inače, ovaj film je ekranizacija istoimenog romana Johna Greena a prati priču o mladom muškarcu Quentinu ( Nat Wolff) čija susetka iznenada nestaje. Quentin zajedno sa prijateljima odlučuje da krene u potragu za devojkom Margot koju glumi upravo Cara. 

Sleeping with Other People ( režija: Leslye Headland)

Jason Sudeikis i Natasha Lyonne glume muškarca i ženu, inače zavisnike od seksa koji se sreću 12 godina nakon kratkotrajne veze i to na terapiji za zavisnike od seksa. Njihov odnos polako iz seanse u seansu biva sve ozbiljniji, zreliji i perspektivniji ali postavlja se pitanje da li su sposobni da budu verni jedno drugom? Komedija koju ne smete da propustite!

Brooklyn (režija: John Crowley)

Još jedna ekranizacija i to romana Colma Toibina prati priču o mladoj Irkinji koja se sredinom 50-ih godina doseljava u Njujork. U ulozi simpatične i neodlučne Irkinje je Saoirse Ronan dok potencijalnog partnera glumi Emory Cohen.

Tulip Fever ( režija: Justin Chadwick)

Jedan od najpoznatijih britanskih TV režisera, Justin Chadwick je odlučio da uradi ekranizaciju istoimenog romana Debore Moggach. U kostimiranom filmu glavne uloge tumače mlade filmske nade: Alicia Vikander, Cara Delevingne i Jack O’Connell. Tulip Fever prati životnu priču umetnika koji se zaljubljuje u udatu ženu čiji potret je naručio njen suprug. Radnja se dešava tokom 17. veka u Amsterdamu u kom vlada pomama za lalama koje su stigle u Holandiju iz Turske. Pored Care i Alicije, u filmu glume i velika imena poput Judi Dench, Christopha Waltza i Dane DeHaane.

We are friends ( režija: Max Joseph)

Zac Efron i Emily Ratajkowski? Ovaj duo već u startu obećava. Naime, film prati priču mladog i perspektivnog DJ-a i producenta koji pokušava da izgradi karijeru jednog od vodećih DJ-eva na muzičkoj electro sceni. Početak je ipak rezervisan za college žurke i privatne zabave koje mu donose malu ali primetnu popularnost pa Efronov lik Cole Carter mora da se potrudi da se odbrani od mladih dama. Uf, mora da mu je teško.