Nakon lansiranja debitantskog “D-generation”, mediji u zemlji su ga prepoznali kao zvezdu u usponu – o njemu se pisalo u srpskim izdanjima magazina Elle, Joy, Rolling Stone, Bravo, kao i u mnogim drugim, dok se njegov debi-singl uspešno probijao na mnogim radio stanicama kako u Srbiji, tako i u regionu.

Specifični zvuk, boja glasa i životna priča bili su zanimljivi mnogim indie radio stanicama i muzičkim blogovima u Austriji, Francuskoj, Švajcarskoj, SAD-u i širom sveta.

U međuvremenu, stigao je i prvi inostrani festivalski poziv - Luke Black će se uživo predstaviti austrijskoj publici na poznatom “Waves Vienna” muzičkom festivalu u oktobru ove godine!

Luke Black nije samo izvođač; on je tekstopisac, producent, samouki multi-instrumentalista i povrh svega, pravi umetnik 21. veka. Njegova umetnička priroda u kombinaciji sa uravnoteženom odlučnošću jasno stavljaju do znanja da je pred njim svetla budućnost. Jedinstveni pristup pop muzici i kulturi omogućio mu je da stekne verne i svakim danom sve brojnije domaće fanove, kao i da postepeno osvaja internacionalnu publiku.

“Holding On To Love” je emotivna plesna numera prepuna bitova, fraza i snažnih akorda. Neodoljivi vokal koji poseduje Luke Black dominira ovom moćnom kompozicijom, uz suptilni upliv sinta ’80-ih i progresivnih melodija. Metrički  gledano, “Holding On To Love” je spora pesma, ali već na prvo slušanje vam je jasno da je u pitanju i veliki klupski hit. Možda upravo ukrštanje žanrova, karakteristično za Luke Black-a, čini da se svi zaljube u njega na prvo slušanje.

“Holding On To Love je pesma o zavisnosti maskiranoj u reči ‘ljubav’.  Ne govori samo o voljenoj osobi, već o bilo kome ili bilo čemu za čim žudite. U vreme kada sam pisao pesmu, osećao sam se kao da odjednom gubim tlo pod nogama – inspiraciju sam pronašao u tom pomešanom osećanju krivice i potrebe da se stvari dovedu u red. Najzad, u stihovima postoji igra reči kojom se opisuju te dve linije razmišljanja – “The one you had”/”The one you have”. U pitanju je želja da se povrati svest i da se vrati u stvarni svet oslanjajući se na ljubav u  njenom izvornom značenju svetlosti i blagostanja.“ – Luke Black o svom novom singlu.

“Holding On To Love”, dugo-očekivani drugi singl Luke Black-a, objavljen je digitalno širom sveta danas (29. maj), a već u utorak 2. juna će biti dostupan i u Americi, Kanadi i Meksiku.