Merkur je u periodu od 18. maja do 11. juna krenuo retrogradnim hodom kroz znak Blizanaca.

Planeta Merkur se pretvara u retrogradnu planetu tri puta godišnje, što često u većoj ili manjoj meri izaziva lošu komunikaciju, usporavanje tehnologije ali i velike svađe u međuljudskim odnosima!

Pošto je jasno da će se ovi efekti osećati tokom ovog perioda, predstavljamo vam odlične savete za preživljavanje:

Vežbajte komunikacijske veštine

Suština Blizanaca predstavlja dijalog između dvekomplementarne snage. Osećate se na ivici kraha? Pravo je vreme da probate eksperiment sa tehnikom ogledala, neurolingvističkog programiranja poznatim kao NLP alat koji koji brzo može vratiti harmoniju. Kopiranjem nečjeg govornog obrasca, govora tela ali i tona možete brzo povratiti harmoniju i balans u svom životu. Poslužite se ovim trikom kako biste pospešili emotivni odnos sa partnerom!

(Kako da preživite retrogradni Merkur)

Koristite biciklu (skejtbord, rolere ili skuter)

Poznato je da Mekur i Blizanci vladaju svime što se kreće, odnosno što je na točkovima, tako da tokom perioda retrogradnje, vaše glavno prevozno sredstvo možda treba ubrzanje. Dakle, uzmite biciklu ili neki drugi točkaš i pokrenite se. Molimo vas da budete posebno obrezni na putu jer kao što smo već napomenuli, nesreće su češće tokom ovog perioda. Ako ste previše cool za nošenje kacige i zaštitnog odela, razmislite o mogućim posledicama!

Pustite omiljenu muziku, pojačajate zvuk i pevajte!

Blizanci se smatraju odličnim kulturnim poznavalacima različitih muzičkih žanrova i kao čulni znak koji uživa u neobičnom ritmu i melodikama. Kako je poznato da se retrogradni Merkur vraća unazad, on se ujedno kreće i kroz prošlost. Bilo da je 1940. godina kada je scenom vladala pariska muzika iz kafea (La Vie en Rose, francuske pevačice Edith Piaf) ili zvuci disko i soul iz 1970. (setite se turneje Stevie Vondera) blizancima se savetuje da zaplove muzičkim listama i prisete se raznih žanrova koji su obeležile prošle dekade.

(Merkur u opoziciji sa Plutonom: Pazi šta želiš, govoriš i misliš)

Reciklirajte tehničke uređaje

Koliko puta ste videli stari pokvaren televizor sa slomljenim ekranom na ulici, umesto na deponiji ili u specijalnim kantama za reciklažu tehničkih uređaja? Tokom ove retrogradnje, iskoristite priliku i pronađite ispostavu elektronske reciklaže u vašem kraju. Ovo je šansa da pokrenete neku vrstu ekološke incijative a ujedno ćete se zbog ovog lepog čina osećati bolje i korisnije. Daje Majci Zemlji malo više poštovanja!

Poklanjajte nepotrebne stvari

Samo zato što smo vas savetovali da ne kupujete nove stvari tokom retrogradnog Merkura, to ne znači da ne možete staro blago pretvoriti u novo. Iskoristite neki nepotreban potredmet, ili još bolji stari antikvitet koji vam više ne treba i pokrenite novi trend. Na internetu možete pronaći neke od stranica koje se bave poklanjanjem te možete učestvovati u ovoj humanoj akciji ali i dobiti neki predmet koji želite.

(Horoskop za 2015: Kako da u ovoj godini izvučete svoj maksimum)

Družite se sa prijateljima

Blizanci vladaju trećom kućom zodijaka koja objektivno predstavlja kuću rodbine i zajednice. Sakupite prijatelje u vašem poznatom mestu na kome ste stalno "visili" tokom srednjoškolskih i studentskih dana. Period retrogradnosti Merkura je idealan za okupljanja sa prijateljima, čak i onim starim, tako da preporučujemo da se prisetite nekih lepih i davno zaboravljenih dana!

Obratite pažnju na tehnologiju

Opasnost koju predstavlja potencijalni problem koji može izazvati smetnje na tehnološkim uređajima može izbrisati sve vaše elektronske fajlove. Zato prionite na posao i osigurajte važne podatke. Napravite rezervne kopije digitalnih fajlova, dokumenata i sve prebacite na eksterni hard disk. Nikad se ne zna šta ovaj period retrogradnosti može da donese!

Tekst priredila: Kristina Milošev