Venera je u Biku i ovih dana u sekstilu sa Neptunom u Ribama. Ovaj aspekt nam donosi mogućnost da stvarnost učinimo lepšom i da se naši ideali u ljubavi, u sticanju novca ili u ostvarenju nekih naših želja lakše materijalizuju.

Treba samo verovati u to, privući danas svojim afimacijama, molitvima ono što želite. Venera u zemljanom znaku, ume da se vešto koristi svim onim što njen znak nosi sa sobom. Ona stvara lepšu stvarnost,  kreira mala, lepa dela, bilo time što će napraviti neku  modnu kreaciju ili poslasticu, ili neko malo umetničko delo. Ona će napraviti vešto i maštovito neki specijalitet i ispoljiti i neki predivan izliv ljubavi. Na neki način ona će stvoriti atmosferu uz pomoć boja, mirisa, ukusa, jer je sva čulna i takva zanosna i neodoljiva.

Ovo je jedan od aspekata koji će učiniti da u narednim danima se probudi romantika, da nas opiju zvuci, miris, boje, ukusu i da sva čula uživaju u lepoti i zadovoljstvu. Bilo da je to kroz ljubavno davanje, ili kroz spremanje i uživanje u hrani i piću koji su sa posebnom energijom napravljeni, koja ih čini da u tome bude nešto božanstveno.

U sve što se stvara ona može uneti lepotu i neodolijivost, neki posebni zanos. Ona podstiče i ljubavnu čežnju i snove o ljubavi a može doneti i neke doživljaje koji su suptilni, lepi, uzvišeni.

Mesec u Biku samo će podstaknuti potrebu za sticanjem i stvaranjem sigurnosti, bilo one emotivne i one materijalne. U prepodnevnim satima, od 9 do 12, Mesec je u kvadratu sa Jupiterom u Lavu i pojačava sklonost ka emotovinim preterivanjem, ali i neodmerenošću u trošenju novca, kupovini, kao i preterivanje u uživanju u hrani i svim drugim čulnim nasladama. U popodnevnim satima, od 15 do 18h, on će biti u trigonu sa Plutonom i pojačaće želje i dovesti do mogućnosti da menjate svoju svakodnevnicu onoliko koliko su vaše želje i istrajnost u tome velike. Energija i želje su velike, a ako i verujete u njih one se realno mogu ostvariti.

Srećno!

Astrolog i bioenergetičar: Svetlana Milenković-Filipović, više informacija na Facebook stranici autorke