Venera u Ribama, znaku u kojem je ona egzaltirana, uzvišena, u kojem nosi u sebi iskustvo svih ostalih Venera, te može biti talentovana da voli, ako se tako nešto može reći za ljubav, te su iskustva onih koji imaju ovu Veneru u natalnom horoskopu vrhunska. Žene koje imaju Veneru u Ribama mogu da zavode poput čarobnice, kao da su svojim rođenjem upili svu mudrost o ljubavi. To je Venera koja poput neke gejše može da bude, koja stiče veštinu zavođenja i nosi u sebi lepotu i svakom svom gestu, u izgledu i ponašanju i nema onog koga ne može da opčini. Ovu Veneru imaju umetnici, balerine i baletani, pesnici i književnici, filmske zvezde, gejše, slikari, muzičari, ali i svi oni koji u ljubavi vide smisao života.

To je Venera koja ume da se prilagodi i učini sve za ljubav, da neizmerno voli, da bezuslovno daje sebe. Nekada ume da bude osoba koja je ima i rob u ljubavi, neko ko će sebe dovesti da je spreman na sve samo da bude uz osobu koju voli, jer je za ljubav spreman sve da čini da doživi patnju i poniženje. Ona čini da osoba menja sebe prema voljenom biću. Venera u Ribama je neizmerna, beskonačna ljubav, ili bezuslovna, božanska ljubav, uzvišena koliko to može da bude, posebno kada je na 28. stepenu, gde je egzaltirana!

U ovom periodu ljubav, blagostanje i uživanje u ljubavi, lepoti i čarima života može da bude prisutno više nego u drugim periodima godine. Ona donosi priliku za romantiku, za uživanje na nekim dalekim mestima, ili u situacijama gde lepota i ljubavna zavođenja dolaze do najvećeg izražaja. Ona podstiče senzualnost, prepuštanje osećanjima, koja teku kao voda, ako im se prepustite. Ona podstiče želju za ljubavlju, nežnošću, maženjem i mami da zapadnete u lavirint ljubavi. Donosi povećanu želju da se stopite, sjedinite sa voljenom osobom. Neke od vas će učiniti da ste u stanju volite bez ograničenja, bez kontrole, potpuno, koliko god možete da volite.
Venera dok je u Ribama čini da imate više razumevanja, saosećanja i osećaja bliskosti prema drugima, posebno osobama koje volite, ali i uopšte. Kako je istovremeno i Mars koji je sada u istom znaku kao i Venera, sada lakše možete da uskladite ljubavne osećanja i želje. Udaljenost koja je postojala dok je Venera bila u Vodoliji prestaje i osetićete da je partner ne samo pored vas, nego i uz vas, da možete da delite osećanja i želje, da ste na istoj strani koja se zove ljubav i bliskost.

Ljubavnih zavođenja, ili idealizovanja i zaljubljivanja biće najviše krajem januara oko 31. januara i 1. februara, kad će Venera biti u konjukciji sa Neptunom u Ribama. Tada, ako verujete u ljubav i kako verujete u ljubav, takva će vam ljubav i biti. Da li ćete biti opijeni od nje, ili slepo zavedeni, ili prevareni zavisi od vas. Da ili će vas ona ulepšati, učinite da sve vidite idelanije, ili ćete vi biti ti koji stvarate ljubavnu čaroliju i osvajate svojom lepotom, zavisi kako se ponašate. Ona može doneti da ulepšavate stvarnost, da činite nešto što doprinese da neki odnos biva lepši, ili da vaše okruženje bude lepše, ili vi sami da budete zavodljiviji, ulepšani, primamljivi. Ljubav je tada kao ljubavna magija, sva nestvarna, čarobno, bajkovita.

Najpovoljniji dani za ljubav biće kada Venera u Ribama bude u sekstilu sa Plutonom u Jarcu oko 6, 7, i 8. februara, kada će ljubavna čežnja doneti da nas ljubav menja, ali donosi i vrhunska zadovoljstva u ljubavi, uživanja senzualna, čulna, primamljiva i čudesna kao na filmu.

U ovom periodu dok je Venera u Ribama više se sanjari, mašta o ljubavi, kao da je doziva da dođe. Oni koji veruju neizmerno u nju, privući će je. On koji je žele svom svojom dušom moći će da joj se približe i dožive je u svoj njenoj lepoti, ili veličini.

Venera u Ribama donosi i veću inspiraciju umetnicima, ona čini da mnogi od nas budemo inspirisani ljubavlju, ili produbljuje u sebi osećanje lepote. Ona podstiče stvaralačko izražavanje. Venera u Ribama utiče da se na najbolji način mogu pretočiti osećanja svoja osećanja u nešto kreativno i blisko svakome. Ovo je period stvaralaštva i plodnosti. Ne mislite na patnju i razočarenja, mislite na voljenje i davanja i ulivajte veru da je to ostvarljivo, zamišljajte i tako ćete privući neku ovoga puta blisku dušu, jer je većina planeta u Ribama, pa su i intuicija i telepatija i psihičke skrivene sposobnosti izraženije i lakše možete dopreti do onoga što deluje nedostižno ili daleko, ali naravno ovoga puta bezuslovno verujući u ljubav.

Piše: astrolog i bioenergetičar Svetlana Milenković, više na Facebook stranici autorke