Na samom početku Vodolije, na nultom stepenu u sekstilu sa Saturnom u Strelcu što donosi priliku da promene koje otpočnu budu dugotrajnije i stabilnije i da dovedu do napretka. Mlad Mesec će danas (20. januar 2015) najviše osetiti oni koji su rođeni ovih dana. Vodolija je znak okrenut budućnosti, progresu i promene koje se u ovom periodu događaju nas mogu osloboditi od nečega, ili doneti veći osećaj nezavisnosti. Počeci su vezani za inovacije, bilo nove nade, koje nas nadahnjuju da krenemo u nove početke i obećavaju da izmene sadašnje stanje ma kakvo ono bilo.

Reforme, veći preokreti u ličnom životu, kao i u društvu će biti prisutne i donose nam mogućnost da poboljšamo svoju budućnost.

Ovo je vreme kada se pojavljuju nove ideje, često veoma smele i napredne koje nas mogu poneti i zbližiti sa drugima. Vodolija je znak koji povezuje ljude istih, ili sličnih nastojanja, te grupne aktivnosti sada mogu da se uspešnije odvijaju i pomažu da ostvarimo preko njih i lične težnje i to u jednoj radosnoj i nadahnutoj atmosferi, koja povezuje ljude, koji su ujedinjeni oko zajedničkih interesa. Otuda je povezivanje radi ostvarenja nečega sada prioritet.

U sledećih 29 dana biće pokrenute grupne aktivnosti, timski projekti, ili novi projekti koji su vezani za nove ideje, ili novu tehnologiju, nove gupe, udruženja, partije, sindikate, ili bratstva.

Pred nama je period kada će se pojačati delovanje u sindikatima, ili rad u udruženjima razne vrste, ali naročito onim vezanim za nauku, savremenu tehnologiju, kao i za ljudska prava. Duh bunta, ali pozitivnog, složnog, motivisanog snažnom željom za poboljšanje, posebno vezanog za obrazovanje, moral, zakon, jer je Saturn u Strelcu.

Merkur, planeta komunikacije i razmene je stacioniran, staje i baš na drugi dan Mladog Meseca kada je najpovoljnije vreme za novine, kreće retrogradno, što neće zaustaviti promene, već će doprineti da se preispitujemo i da proveravamo sve informacije, da ne žurimo nego da postepeno i iz više pokušaja dođemo do dogovora ili nekog kontakta. To će učiniti da mora nešto da se poboljša, ispravi, prepravi. to neće zaustaviti novine, jer će one svakako doći, u prvo vreme.

Mlad Mesec u Vodoliji donosi da će se više govoriti o slobodi, o potrebama pojedinaca, o individualnosti. Ovo je vreme originalnosti, kada ima više slobode u ponašanju i kada se krše norme postojećeg.

Zabrane su sada te koje izazivaju više protesta i kada se ne trpe. Duh buntovništva je prisutniji i on će menjati odnose među drugima i učiniti ih drugačijim. Postoji veća težnja da se uvažavaju prava i veća potreba da se čini po svome. Predrasude su te koje se sada više napuštaju, jer one ograničavaju i ne dovode do boljitka.

Želja da se bude svoj, da se bude drugačiji će kod mnogih od nas porasti. Oni koji je inače imaju će biti skloni da u sve što rade unose lični pečat, budu prepoznatljivi. Kreativnost je sada ujedinjena sa intuicijom i individualnošću i neki će zablistati sa novi delima, idejama, otkrićima, koje su  za dobrobit drugih namenjena.

Mlad Mesec u Vodoliji donosi da humanost biva izraženija i želja za pomaganjem drugima i periodu Vodolije, kako je Mars u Ribama pokrenuće se mnogi humanitarni projekti, otvoriće se u svetu nova mesta za pomaganje nesrećnima i ugroženima.

Vodolija nadahnjuje, budi vizije i težnju ka boljem svetu. Budi nadu da on postoji, te je vredno založiti se za to i nastojati da ne rušimo staro, već da stvaramo novo iskustvo (Mlad Mesec u sekstilu sa Saturnom) , lepše i bolje bilo na ličnom planu, menjajući svoj život, ili na društvenom planu, a da sve to bude trajnije i postojanije. Tako će nam budućnost biti drugačija i doneti nam napredak kojem težimo i sada treba da se založimo da to i ostvarimo!

Piše: astrolog i bioenergetičar Svetlana Milenković-Filipović, više na Facebook stranici autorke