JUNTO (Basement Jacks)

Prethodni album popularnog britanskog elektrodueta je izašao pre pet godina, ali Felix Buxton i Simon Ratcliffe od tada nisu sedeli skrštenih ruku. Svoj sedmi album, koji izlazi 25. avgusta, su ovog leta najavili sjajnim povratničkim singlovima Unicorn i Mermaid of Salinas. Nema sumnje, u pitanju je ozbiljno muzičko štivo.

V (Maroon 5)

Peti album za Maroon 5. Iako su dugo bili tajanstveni u vezi svog novog uratka, nedavno su obznanili da su novim projektom želeli da vrate neke elemente koji su dugo nedostajali njihovoj muzici. Sudeći po omotu CD-a, vraćaju se originalnoj jednostavnosti, a svih četrnaest novih pesama slušamo već od 2. septembra. 

My Everything (Ariana Grande)

Svoj dugoočekivani drugi album je krajem aprila najavila singlom Problem u kome joj društvo pravi Iggy Azalea i već u prvoj nedelji se prodao u neverovatnih 448.000 primeraka samo putem interneta. Kako je rekla, ovoga puta se entuzijastično upustila u eksperimentisanje sa novim zvukom i obećava da će ovaj album, koji će biti pušten 25. avgusta, biti drugačiji od prethodnog.

Adrian Thaws (Tricky)

Trip-hop innovator je svoj novi album snimio u svom studiju u Londonu, dao mu svoje pravo ime i najavio ga za 8. septembar. Što se njega tiče, ovo mu je prvi klupski hip hop album. Nijedna od pesama koje lutaju od hip hopa do hausa, od džeza do bluza i roka do regea, nas definitivno neće ostaviti ravnodušnim.

Goddess (Banks)

Navikli smo da nas s vremena na vreme obraduje sjajnim singlovima, ali prava poslastica nas čeka 5. septembra kada bude objavila i svoj debi album. Naslov nam govori sve – žene su boginje i tako ih treba i tretirati. Banks i na novom albumu ostaje verna dark popu zbog kojeg je toliko volimo. 

Strut (Lenny Kravitz)

Radio je dugo i strpljivo, a rezultatom će nas počastiti 22. septembra. Ovo je svakako album kojim se Kravitz vraća svojim korenima – malo fanka, malo hip hopa i, pre svega, pravi, sirovi rok en rol album, ali sa dušom.

Tekst: Jasmina Lazić