Slavna britanska manekenka i novinarka Peaches Geldof iznenada je preminula u svom domu u Kentu, a telo je pronašla policija u njenoj kući. Kako prenose strani mediji, uzrok smrti još uvek nije poznat.

Ćerka slavnog muzičara Boba Geldofa rođena je 1989. godine. Sa 15 godina imala je svoju kolumnu u magazinu Elle, dok je već sa 16 napustila dom roditelja i počela da piše za britanski Telegraph i Guardian, a radila je i kao voditelj. Peaches je bila u braku sa muzičarem Thomasom Cohenom sa kojim je imala dva sina.

Od trenutka smrti, internet je preplavljen rečima ljubavi koju na adresu preminule Peaches šalju ne samo prijatelji, porodica već i ljudi koji novinarku i manekenku nisu poznavali.

U međuvremenu, oglasio se i 62-godišnji Bob Geldof.

"Ovo je više od bola. Ona je bila najzabavnije, najpametnije, najsmešnije i najluđe stvorenje od svih nas," reči su kojima je Bob Geldof potvrdio smrt svoje ćerke, dodajući da ne može da poveruje da je više neće videti.

Njen suprug Thomas u saopštenju za javnost  je kratko rekao da je njegova supruga bila obožavana od njegove i strane njihove dece. "Neću dopustiti da je zaborave. Nastaviće da raste u srcima naše dece svaki dan. Volećemo je zauvek."

Samo dan pre svoje smrti Peaches je na Instagramu je objavila fotografiju sa svojom majkom, Paulom Yates, koja je 2000. godine (kada je Peaches imala samo 11 godina) preminula od predoziranja heroinom. Iako je bila divlja tinejdžerka, Peaches je uspela da se izbori s buntovnom prošlošću i postane uzorna i srečna majka i supruga.  

Simon Le Bon, frontmen grupe Duran Duran koji je bio kum na venčanju Boba i Paule (1986) je na Twitteru je postovao kratak komentar s rečima podrške njenoj porodici: "Izuzetno me je rastužila vest da Peaches više nema. Bila je divna, divlja i vesela devojka. Tome, Bobe...primite moje duboko saučešće.“

Lily Allen koja je poznavala Peaches sa kojom se družila je takođe ostavila trag na internetu:"Moje misli su sa njenom porodicom. Nadam se da će ih mediji i ostali pustiti da u miru i tišini tuguju. Peaches, počivaj u miru, prelepa devojko.“

Pevačica Ellie Goulding je takođe tvitovala: " Kada vam se učini da ste shvatili sve, desi se nešto ovako što vas ubedi da ne znamo ništa i da je neke stvari nemoguće objasniti. RIP Peaches.“