Kada je čuvena francuska modna kuća YSL rebrendirana, ime slavnog kreatora je odlukom kompanije izostavljeno i brend je nastavio da postoji kao - Saint Laurent. Ova neobična odluka svakako nije poništila blistavu karijeru i "nasledstvo" koje je veliki Yves ostavio svim budućim generacijama, ali svi YLS fanovi su osećali da je prema kreatoru učinjena svojevrsna nepravda.

Njegovo puno ime ovih dana je ipak svima u glavi nakon najavljenih filmova o životu i karijeri slavnog dizajnera. I dok svi s nestrpljenjem iščekujemo filmove, odlučili smo da vam predstavimo osam žena koje su Yvesa nadahnule u kreranju čarobnih kreacija.

Od "hladne" lepotice Deneuve kojoj je kreator radio kostime za legendarne filmske uloge, preko buntovne i seksi nemačke grofice i modela Veruschke do elegantne i nežne Palome Picasso, ovo su dame koje su bile nepresušna inspiracija Yves Saint Laurenta.

Dok svi s nestrpljenjem iščekujemo filmove o životu slavnog kreatora, odlučili smo da vam predstavimo osam žena koje su Yvesa nadahnule u kreranju čarobnih kreacija.