Negde između objavljivanja njenog prvog hita Pon de Replay 2005. i razgovora sa francuskim predsednikom Emmanuelom Macronom 2017. o međunarodnom obrazovanju, Rihanna je postala mnogo više od obične pop zvezde.

Naravno, muzika je još najvažnija stavka u njenom životu jer je upravo objavljen njen osmi studijski album Anti, koji se nalazi na vrhu svih top lista još od trenutka kada je izašao. Čak ga je i Forbes proglasio jednim od najuspešnijih albuma svih vremena. Ipak, Rihanna predstavlja i mnogo više od dobre muzike: ženu koja može da postane sve što poželi, ako se za to bori. Ona je neustrašiva, ne obraća pažnju na to šta drugi misle, bilo da se radi od njenim smelim modnim potezima na crvenom tepihu ili o odgovaranju ljudima na Instagramu koji ismevaju njenu telesnu težinu. Na sve to, sada je dodala i liniju kozmetičkih proizvoda.

Pevačica je svoj beskompromisni stav ubacila u dugo očekivani asortiman proizvoda za šminkanje. Fenty Beauty by Rihanna, kolekcija koja je lansirana uz veliku medijsku pompu 8. septembra u svim Sephora radnjama, sadrži 91 preparat. Kozmetika obuhvata proizvode od plavih rokerskih karmina, do sjajnih, svilenkastih preparata za kožu bez mane, a tu su i stikovi za konturisanje i hajlajtovanje u 40 različitih nijansi. „Najveći nedostatak cele ove industrije jeste to što zaista fali više nijansi pudera“, ističe Rihanna. „Meni lično veoma je važno da učinim da se niko ne oseća izostavljeno. Puder je bio prvi komad šminke koji sam ikad posedovala. Bilo je kao magija. Tad sam se, zapravo, zaljubila u šminku.“ 

Pažljivo je učestvovala u kreiranju svakog proizvoda iz aktuelne linije. Bavila se osmišljavanjem imena (na primer zlatni hajlajter nazvala je Trophy Wife) i pakovanjima, koja su multifunkcionalna, inspirisana grafitima i unikatna za svaki preparat. „Postoji mnogo različitih opcija što se tiče šminke“, kaže, „kada sam pristupila kreiranje Fenty Beauty linije, želela sam da cela kolekcija oslikava mene i da bude napravljena na moj način.“

20 prijatelja i fanova pitaju Rihannu

Tyra Banks, model: Pošto si uspešna, stalno si okružena ljudima koji žele da ti ugode. Da li postoji neko ko je uvek iskren sa tobom? Na primer, za mene je to moja mama.

Rihanna: Svi su isfolirani (smeh), i otpušteni!

Eminem, reper: Ne činiš se kao neko ko obraća pažnju na trendove kada je reč o muzici, ali ih ipak postavljaš. Na šta prvo obratiš pažnju kada kreneš da snimaš nešto?

Rihanna: Retko kad zapravo znam šta tačno hoću, ali uvek znam kako želim da se osećam dok radim nešto. Osećaj je uvek najbolji zvuk!

Wyclef Jean, reper: Prošli put sreli smo se na Svetskom kupu. Ako bi mogla da budeš neki fudbaler, ko bi to bio?

Rihanna: Christiano Ronaldo. Ali, sa druge strane, Beckham se oženio jednom Posh Spice.

Laura Kim i Fernando Garcia, dizajneri - Oscar de la Renta: Koji je tvoj najdragoceniji vintage komad?

Rihanna: Za doček 2016 pronašla. sam kostim iz filma Ples na kiši još iz 1952. 

Tricky Stewart, producent: Da li se sećaš prvog puta kada si se naježila kada je publika počela da peva tekst tvoje pesme na nekom nastupu?

Rihanna: Da! To je bilo na turneji kada je publika zapevala Take a bow, reč po reč... U tom trenutku nisam mogla ništa da izgovorim. Otpevali su celu pesmu.

April Bloomfield, kuvar: Šta voliš da kuvaš sebi?

Rihanna: Pitu od makarona, nacionalno jelo sa Barbadosa, što je veoma slično vašim makaronama sa sirom.

Zac Posen, dizajner: Koji je tvoj tajni porodični recept?

Rihanna: Pa to je tajna (smeh)! Ali, mogu reći da su to stari recepti iz Gvajane.

Jacque Aiche, dizajner nakita: Koji ti je omiljeni deo tela?

Rihanna: Pa, moj omiljeni deo tela verovatno je isti kao i kod većine žena. To su ramena i ključne kosti.

Charlie XCX, pevačica: Koje su tvoje karaoke pesme?

Rihanna: Bon Jovi Livin on a Prayer; Journey Don’t Stop Believin’; Brandy and Monica The Boy is Mine.

Danielle Steel, Spisateljica: Obožavam strast koju imaš prema obući, posebno volim kolekciju koju si radila za Manolo Blahnik. Koliko zapravo ti imaš udela u dizajniranju te linije?

Rihanna: Oni mi stvarno daju svu slobodu koju mogu da zamislim, ali, naravno, imam i priliku da radim sa gospodinom Blahnikom lično, pa mi njegovo iskustvo puno pomaže.

Kelly Fields, kuvar (Willa Jean, New Orleans): Tvoje sklonosti u modi vrlo su širokog spektra - od najjednostavnijeg do najkomplikovanijeg, što je ono čega se i ja držim dok kuvam. Da li imaš toliki raspon i što se tiče hrane?

Rihanna: Misliš, KFC u avionu nije normalan?

Laverne Cox, glumica: Imala si mnogo trenutaka na crvenom tepihu koji su za pamćenje i uvek si spremna na rizik. Na primer tokom CFDA dodele nagrada 2014. nosila si haljinu Adama Selmana, šta te je ohrabrilo da to obučeš?

Rihanna: Draga Laverne, želela sam da iskoristim prednost svojih grudi dok se ne opuste. Videla sam svoje mogućnosti i iskoristila ih.

Pharrel Williams, pevač: Stvarno radiš previše stvari. Jesi li uvek sanjala da ih radiš u tolikom broju? Ili si samo vremenom odlučila da želiš i to, s obzirom na to da si dobra u svemu?

Rihanna: Uvek sam bila sanjar... Recimo da sam oduvek želela da imam otvorene opcije. U sebi sam znala da će pevanje biti moja sudbina, ali sam razmatrala i psihologiju, bankarstvo, glumu... Jednostavno, nisam znala da ću i raditi neke od tih stari.

Gary Ross, reditelj (Ocean’s 8): Šta je prva stvar koju uradiš kada odeš na Barbados?

Rihanna: Chefette (Lanac fast food restorana na Barbadosu) i rum!

David Copperfield, mađioničar: Ne šalim se, ovo je ozbiljna ponuda: Mogu da učinim da nestaneš i da se ponovo pojaviš gde god u svetu. Gde bi to bilo i zašto?

Rihanna: U vreme deset minuta pre nego što sam izgubila nevinost... i nadam se da ćeš održati obećanje (smeh)!

Emilio Vitolo, vlasnik restorana (Emillio’s Ballato, New York): Koje je tvoje najomiljenije italijansko jelo?

Rihanna: Pasta e fagioli.

A$AP Rocky, reper: Tupac, Bob Marley i Time. Sa kim bi spavala, za koga se udala, a koga od njih bi ubila?

Rihanna: Pakao. Pa, hajde da ubijem Tima, spavam sa Tupacom i da se udam za Boba Marleya.

Olivia Wilde, glumica: Iz koje svoje greške si najviše naučila?

Rihanna: Ne dajte sir Jay Brownu pre leta.

Patricia Field, stilistkinja: Da li bi otišla nekad na piće sa mnom? Želela bih da te bolje upoznam. (Nije nabacivanje)

Rihanna: Kod tebe ili kod mene?

Pitanja o Fenty Beauty kolekciji

Elle: Kada si prvi put stavila karmin?

Rihanna: Karmin me je svaki put uvalio u nevolju, još kad sam bila devojčica, pa i tinejdžerka. Sada se trudim da to promenim i karmin je za mene tajno oružje.

Elle: Koja je najluđa stvar koju si uradila zbog lepote?

Rihanna: Korset! Mada ću ga verovatno opet nositi. Nosila bih ga i svaki dan samo kad bih mogla da izađem živa iz njega.

Elle: Šta čini da se osećaš spremno, kad je reč o šminkanju?

Rihanna: Hajlajter. Obožavam hajlajtere, nekako dodaju osećaj fantazije celom izgledu.

Elle: Ko od svih poznatih ličnosti koje si upoznala najbolje miriše?

Rihanna: Inez i Vinoodh (fotografi). Inez miriše slasno, čak mi je i poklonila taj svoj parfem jer sam je pitala koji je.

Elle: Čija frizura ti je najbolja?

Rihanna: Pa, ovo će zvučati malo zbunjujuće, ali to je neko između Toni Braxton iz dana kada je imala kratku kosu, i Cindy Crawford.

Elle: Ko je tvoj šminkerski idol?

Rihanna: To je Veruschka. Ona učini da šminka izgleda kao svila.

Priredio: Aleksandar Nastasijević

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/