Prošle su 62 godine od premijere filma "Rebel Without a Cause", koji je jednog od najslavnijih glumaca svih vremena - Jamesa Deana vinuo među zvezde, piše Stil. Dean je jedan od najvećih holivudskih ikona, a žene širom sveta uvek će ga obožavati. Nisu mogle da mu odole ni Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Joan Crawford i Judy Garland.

Bio je predmet obožavanja žena širom sveta, a u sobi svake tinejdžerke krajem 50-ih nalazio se isečak iz novina sa slikom Jamesa Deana koji u uglu usne drži cigaretu.

Međutim, o tome koga je on voleo sasmo se spekulisalo, sve dok se nije pojavila Italijanke krke građe i savršenih crta lica, ona u koju se instant zaljubio i koju nikada nije preboleo. Iako glumica Pier Angeli i James Dean nisu dugo bili u vezi, period kada su bili zajedno za oboje je posben i nešto što više nikada nisu doživelia.

Postoji nekoliko razloga za njihov raskid. Jedan od najvećih i najzaslužnijih za kraj ljubavi između dvoje mladih glumaca, jeste majka lepe Pier.

Kao većina Italijanki u to vreme i glumica je vaspitavana poprilično strogo, a posebno se poštovala vera, te je glumičinoj majci najveći problem predstavljalo zapravo to što Dean nije bio katolik, a tu je bio i njegov stil života, koji je između ostalog podrazumevao vožnju brzim automobilma i buntovnički način oblačenja. Njeno protivljenje je bilo izuzetno izričito i oštro.

Sa druge strane, kolege iz filmskog studija sa kojima je Dean sarađivao pokušavali su njega da odgovore od braka sa lepoticom.

Dean je i sam priznao mladoj glumici kako još uvek nije spreman za veliki korak kakav je brak.

Ono što popularani glumac nikako nije očekivao, to je da Pier vrlo brzo nakon njihovog raskida ozvaniči svoju vezu sa pevačem Vicom Damonom, te se ubrzo veri, a onda i venča. 

Slavni glumac bio je šokiran i slomljenog srca.

Kako je bio u neverici i sam je morao da se uveri da je to sve istina, te se na dan njihovog venčanja te 1945. godine Dean na svom čuvenom motoru pojavio ispred crkve.

Nije davao izjave povodom ovog događaja, iako je ceo Holivud brujao o tome.

Međutim, Pier Angeli je četrnaest godina nakon završetka njihove veza, dala izajavu povodom njihove romanse i opisala kako je izgledala:

"Išli bismo zajedno na kalifornijsku obalu i tamo bismo u tajnosti ostajali u jednoj kućici na plaži, što dalje od znatiželjnih pogleda. Većinu vremena provodili smo na plaži, sedeći, zabavljajući se, baš poput klinaca na fakultetu. Razgovarali bismo o nama i našim problemima, o filmovima i glumi, o životu i životu posle smrti. U potpunosti smo razumeli jedno drugo. Bili smo poput Romea i Julije, zajedno i nerazdvojni. Ponekad smo na plaži toliko voleli jedno drugo da smo samo hteli zajedno da uđemo u more držeći se za ruke, znajući da bismo onda bili zauvek zajedno."

Glumica je kasnije priznala i da je Dean bio ljubav njenog života, što se može zaključiti i po njenim ne tako srećnim vezama nakon Deana.

U braku sa Vicom Damonom bila je četri godine, a nakon četiri godine udala se za italijanskog kompozitora i pijanistu Armanda Trovajolija, koji ju je nakon sedam godina braka ostavio.

Pier je imala svega 39 kada je umrla od prevelike doze barbiturata kojima se po navodima lekara slučajno predozirala. 

James Dean proveo je pet godina u Holivudu i glumio u tri velika filma - "East of Eden", "Rebel Without a Cause" i "Ginat".

Prognozirala mu se ogromna slava i uspešna karijera, ali mesec dana pre premijere "Rebel Without a Cause", 24-godišnji glumac stradao je u saobraćajnoj nesreći.

Izvor: Stil.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/