Velika buka se podigla oko naslednice kultne Cindy - mlade Kaie Gerber koja je sa 16 godina uspela da obeleži kompletno FW izdanja koje je iza nas. Njen uspeh nikoga nije iznenadio, jer kad neko ima tako jak porodični gen i majku Cindy Crawford, očekivanja su da će biti zanimljiv najjačim imenima iz sveta mode.

Ipak mnogima je zasmetalo to što Kaia ima tek šesnaest godina, te su joj zamerali kako izgleda kao detence dok šeta najnovije komade Versacea, Saint Laurenta i ostalih kuća. Činjenica je i da je Cindy  prvi put stala pred objektiv u tim istim godinama u kojima je to učinila i njena ćerka, sa 16.

Međutim, mnogi kao da to zaboravljaju kada pistom šeta Kaia, koja zapravo samo izgleda mlađe od svoje majke u tim godinama i to prvenstveno zbog građe, s obzirom da je mlada Kaia nešto sitniije konstitucije.

Bez obzira na sitnu, dečju građu Kaia je vrlo samouvereno hodala pistom. Nakon svake revije na kojoj se pojavila bilo je očigledno da je svet modelinga dobio novu zvezdu i da će imena Kendall i Hadid pasti u drugi plan mnogo brže no što se mislilo.

Ipak, pored salve pohvala za njen izgled, stav i držanje, pojavio se i veliki broj negativnih komentara koji su zasuli društvene mreže. 

Naime, većina ovih dušebrižnika mahom je krivila upravo Cindy za to što je ćerku gurnula u "beskrupulozni" svet modelinga, te da je ona povrh svega zapravo i jedna neodgovorna majka.

Poznata manekenka odlučila je da se oglasi na ove "prozivke" i ućutka veliki broj kritičara.

"Moja ćerka nedavno je dobila vozačku dozvolu. Mnogo više me zabrinjava to što će se sama voziti, nego njen ulazak u svet manekenstva. Takođe, dobra stvar je to što ja znam dosta toga o ovom svetu. Ko joj može više pomoći i pokazati joj taj put od mene? Na neki način, volela bih da sam to mogla da odgodim na još jednu ili dve godine. Ali ona ima 16 godina. Toliko sam i ja bila stara kada sam počinjala karijeru, što je zapravo vrlo malo, ali u svetu mode to je normalno doba za početak modeling karijere", obrazložila je Cindy.

Međutim, koliko god publika bila nezadovoljana pojavom "suviše" mlade manekene, koja je bila prilično poznata i pre no što se zvanično pojavila, Kaia ima mnogo veću podršku i značajniji broj fanova od svojih poznatih, nekoliko godina starijih koleginica.

U pitanju su naravno sestre Hadid i Kendall Jenner.

Iako je i ovde jasno da mlada Kaia ima otvorena sva vrata zbog svoje majke, javnost joj to ne uzima za zlo, kao što je slučaj kod Kendall Jenner, koju su rastezali preko svih modnih foruma i društvenih mreža te je prozivali kao kućnu drugaricu dizajnera Riccarda Tiscija i Oliviera Rousteinga. 

Javnost Kaiju naprosto obožava i navija za svaku novu kampanju i reviju koju odradi. Činjenica da joj je majka Cindy Crawford samo joj je dala na težini, jer se ovde govori o detetu ikone koju su obožavali svi važni kreatori.

Zato se Kaiji predviđa uspeh veći od onog koji je imala i još uvek ima Cindy.

Cindy Crawford je institucija u modnom svetu i kao takva je najbolji menadžer svojoj ćerki, što je i dokazala prateći je na svim velikim revijama ove sezone. 

Ovde se ne radi o hiru deteta poznatih roditelja. Ova devojka iza sebe ima ozbiljan potencijal i mašineriju koja će je pretvoriti u zvezdu. Na ruku joj ide što izgleda skoro identično kao njena majka u mlađim danima. Ima potrebne mere, visinu i ne provlači se kao većina dece poznatih roditelja koja su često van manekenskih proporcija, ali su poznati pa ih shodno sa tim kuće angažuju kao zaštitna lica dok Photoshop ne pregori u stvaranju modela.

Kaia je ove sezone nosila sve važne revije na čelu sa onom modne kuće Chanel, za koju znamo da je ključna stanica u uspehu svakog modela. 

Majka je nije ispuštala iz vida za vreme Nedelje mode, pazeći da imidž koji gradi bude čist i pozitivan, baš kao što ga je imala sama Cindy za vreme najvećih uspeha svoje karijere.

Naime, tih 90-ih godina dobro se znalo ko su bezobrazne cure biznisa. Cindy je retko kada bila upletena u priče o ludim partyjima. Ti su medijski natpisi bili rezervisani za Kate, Naomi, Lindu, Stephanie, a ponekad i Christy Turlington. 

Crawford je uvek delovala ambiciozno, sveamerički zdravo i PR-ovski savršeno. Setite se samo kada se zaljubila, a onda i udala za Richarda Gerea. Domćice širom sveta palile su sveće za savršen par koji je koračao crvenim tepihom.

Isti recept primenjuje se na mladoj naslednici koja jedva stigne da odraditi sve angažmane koji joj se nude. Besprekorna slika modeling savršenstva o kome sve devojčice širom sveta sanjaju.

Kaia je već postala zvezda street style izgleda čije odevne kombinacije bira stiliskinja velikog broja poznatih modela, Elizabeth Sulcer. Sulcer je inače stilistkinja Victoria's Secret modela, ali i osoba zaslužna za izuzetno popularan sartorijalni look Belle Hadid.

Ako je suditi po Instagramu, Sulcer je osmislila Kaijin pariski imidž od jutra do večeri, kada je mlada manekenka u pratnji majke i brata pohodila žurke i večere.

Njen angažman je još jedan korak ka izgradnji novog idola generacije Z (kojoj Kaia pripada). Danas modeli nisu samo modeli i nije dovoljno da budu lica koja šetaju pistom, niti ona koja nas gledaju sa bilborda.

Moraju biti medijske i Instagram zvezde, te posedovati stil koji svi žele kopirati. Tu je uloga Elisabeth Sulcer jasna. Od lepe tinejdžerke stvoriti komercijalnu devojku iz komšiluka sa kojom će se svi želeti da se poistovete i kupe sve što nosi, pa barem i u high street verziji. 

Da li će Kaia biti nedostižna kraljica Z generacije, pokazaće vreme. Naša Instagram anketa pokazuje kako se i vi slažete sa nama da mlada Kaia bez obzira na potencijal, nikada neće nadmašiti slavu svoje majke. Tako bar misli oko 80% ispitanika, dok 20% ispitanih, i to mahom mladih veruje da će Kaia biti uspešnija od Cindy.

Izvor: Buro247.hr/Elle.rs

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/