Naslovna | Lifestyle | Elle ličnosti | 12 čuvenih britanskih lepotica koje su redefinisale pojam IT devojke

12 čuvenih britanskih lepotica koje su redefinisale pojam IT devojke

Slobodno možemo reći da je London osigurao svoju reputaciju modne sile na koju se mora računati, i to izuzetnim mnoštvom talentovanih mladih dizajnera, jedinstvenih engleskih lepotica i zvezdama društvenih medija (poput Care Delevingne) koji, čini se, stvaraju nove trendove samo jednostavnim ustajanjem iz kreveta i pojavljivanjem na ulici.

Ali "Brit girl" fenomen nije ništa novo. Ko može da zaboravi prvu mršavicu Twiggy, čije su telesna građa, dečački šarm i duge trepavice učinile androgenu lepotu popularnom i poželjnom mnogo pre nego je mlada Kate Moss uputila izazov raskošnom idealu lepote devedesetih?

Ili prizor Elizabeth Hurley, seks-bombe u Versace haljini sa zihernadlom koja ju je iz pratilje Hugh Granta pretvorila u senzaciju pop-kulture i to nakon jedne obične šetnje niz crveni tepih?

Ali nisu samo manekenke te koje podgrevaju našu anglofiliju.

Tu je i princeze Diana, čija je bezbrižna elegancija i dalje tema priče i 20 godina posle njene smrti.

Naposletku, svi smo mi gledali kako se Victoria Beckham transformiše iz pop-konfekcijskog modela u otmenu Marc Jacobs muzu i zatim u sveopštu ikonu stila.

U galeriji pogledajte omiljene britanske lepotice i IT devojke svih vremena.

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>> https://www.instagram.com/elleserbia/


KOMENTARI
Inicijalizacija u toku...

NAJČITANJE