Voleli je ili ne, činjenica je da je Gwyneth jedna od najtaletovanijih glumica naše generacije, a upravo ta generacija izgleda nikako ne može da joj oprosti što je napustila svet filma i posvetila se porodici.

I ne samo to, kada smo mislili da su prošle te neke prve, najzahtevnije godine u brizi oko dece, te da ćemo šarmantnu američku glumicu ponovo gledati na malim ekranima, ona je odlučila da pokrene sopstveni biznis - sajt Goop i da on pored dece, postane njena glavna preokupacija.

Nakon deset godina braka, i pokušaja poslednjih nekoliko godina da isti opstane, ozbiljnih razgovora, stručnih savetovanja na koja su ona i Chris išli godinu dana, odlučili su da ipak dignu ruke i da svako krene na svoju stranu.

Ovu odluku doneli su još 2014. godine, a otprilike u to vreme počelo je da spekuliše i o Chrisovoj aferi sa Jennifer Lawrence, međutim i Gwyneth i Chris negirali su da je u pitanju bila afera, te da njegovo viđanje sa 13 godina mlađom glumicom nije nikako razlog za zajedničku odluku o razvodu.

Razvod  je zvanično realizovan tek dve godine kasnije, a bivši supružnici koji zajedno imaju dvoje dece Apple (13) i Mosesa (11) ostali su u prijateljskim odnosima, i to ne tek onako, da bi se deklarisalo u javnosti kao takvo, već zaista u dobrim odnosima, te su čak i na nekim javnim događajima viđani u istom društvu.

Glumičin brend Goop koji se svrstava u kategoriju najpopularnijih lifestyle brendova, postigao je veliki uspeh kada se pojavio na tržištu i i dalje uspešno posluje.

Ipak, Gwyneth je i nakon svih ovih zahtevnih i teških razdoblja u svom životu i dalje dosledna ulozi majke, ne interesejući se za uloge na malim i velikim ekranima.

I to je svakako razlog zbog koga joj publika ne može oprostiti sve njene uspehe.

"Sasvim je moguće da je poketanje mog brenda i njegov uspeh dobrim delom zaslužan za kritički stav publike na sve ono što ona uradim, iako je to moj privatni život i nema veze sa onim filmskim, koji je publici namenjen. Ljudi su bili sasvim u redu sa mnom kao glumicom, ali kada se Goop pojavo na sceni bili su u fazonu 'Ok devojko, ostani u svom redu'. Ženama je generalno teško da se probiju u svetu biznisa, naročito ukoliko su uspešne i privlačne. Mada ne tvrdim da da sam privlačna, ako uzmete u obzir šta ona podrazumeva."

Glumica objašnjava i da je traumatičan period koji ju je snašao tokom razvoda od Chrisa Martina htela da preokrene u nešto pozitivno kako zna i ume, a da je način za to bio taj da svoju decu stavi na prvo mesto.

"Htela sam da nađem način za preokretanje razvoda u nešto pozitivno. Šta ako ne krivim drugu osobu za sve? Šta ako na sebe prebacim sto odsto odgovornosti? Šta ako ostavim sve gluposti i probleme ispred vrata i stavim svoju decu na prvo mesto? Šta ako podsetim sebe na sve one stvari koje volim u vezi mog bivšeg muža i pokušam da gajim prijateljski odnos sa njim?"

Upravo to Gwyneth je i uradila i uspela u svojoj nameri, ali prizanje je da je to za nju bilo nešo najteže što je ikada iskusuila u životu.

Kada su se potegle prve priče o razvodu, glumica je u medije plasirala novu kovanicu nazvavši njeno i Chrisovo stanje u vezi kao “svesnu razdvojenost”, zbog čega su je mnogi “isprozivali”.

“Znam da je u pitanju pomalo nezgodan i čudan izraz, ali mislim da odlično opisuje situaciju.”

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/