Jedna od najuspešnijih žena u svetu modnog dizajna, Victoria Beckham odavno je potvrdila svoj poseban stil i osećaj za modu. Upravo to je dovelo do visokih rezultata, te se danas njen brend istakao na tržištu mode, a svaka njena revija se sa nestpljenjem čeka. 

Rad, trud i besprekornost su tri reči koje je najbolje opisuju, kao i stav, koji uvek jasno ističe.

Tako je Vicky za američko izdanje Ella rešila da otkrije kako posluje, šta joj je najvažnije u radu, kao i koje komade deli sa svojom dece.

U nastavku pročitajte intervju i uživajte u beskrajno zabavnim, inteligentnim i zanimljivim odgovorima poznate kreatorke....

Neke poznate ličnosti koriste sebe kao obrazac prema kome dizajniraju svoje kreacije. Ali, ti si jednom otkrila da su kupci tvoja glavna inspiracija. Kako?

Za mene, najvažnija stvar je da razumem kupca, tj. njegove potrebe. Osim što mogu da mu pružim ono što želi, na taj način svake sezone imam jaku modnu poruku. Takođe je veoma bitna bliska saradnja sa prodajnim partnerima. Poznavanje kupca je ono što vas vodi do mnogobrojnih odluka u dizajnu. 

I, tako pozoveš Saks Fifth Avenue i kažeš: Recite mi, šta se prodaje?

Više od toga. Otići ću u Aziju ili Evropu, i organizovaću događaj u radnji. S obzirom da nisam stidljiva, pričaću sa kupcima. Saznaću ko su i šta tačno žele od mene. 

Kada kupci dođu na event kako bi te sreli, da li proveravaš njihove outfite?

Da, naravno! Ali češće, oni žele da isprobaju garderobu i vide šta ja mislim, kako bih ih stilizovala... I to je zapravo veoma zabavno, ali mi je i veoma važno da uradim to na najbolji način, pošto smatram da je upravo to moj posao.

Da li misliš da je bolje srediti se kada ideš u kupovinu?

U poslednje vreme ne idem često u šoping. Dosta radim, i imam obaveze oko dece. Ali iskreno, ne bih brinula o tome. U mojoj radnji svi su dobrodošli. Kada sam je otvorila, rekla sam: "Čak i da nećete da kupite nešto, dođite i uživajte u arhitekturi, gledajte garderobu."

Ali ponekad kupovina u luksuznim buticima može biti veoma zastrašujuće iskustvo. Da li si doživela šoping anksioznost u prošlosti?

Apsolutno! I to je definitivno još jedan razlog zašto sam odlučila, kada otvorim svoju radnju, ona neće biti nešto poput toga. Da, to je luksuzan butik, ali sam posebno naglasila zaposlenima da su svi dobrodošli. Zato što mrzim to. To je kao nekadašnji, old school stav da utičeš na ljude da misle da nisu dovoljno dobri za tvoju garderobu. To je veoma loše i pogrešno. I mi smo totalni opozit toga.  

Mi smo totalno oduševljeni outfitom koji si nosila u Njujorku- crvenom haljinom...

Odabrala sam ga jer je sada vreme da budem pozitivna i optimistična. Za mene biranje boja, predstavlja način da izrazim svoje trenutno osećanje. Crvena je jaka, srećna, otpimistična boja, i volim da se zabavljam njome. Takođe, volim kada se boje sukobljavaju, te izgledaju neobično. Moje boje su danas čudne. Možda biste pomislili da ove nijanse nisu preterano lepe zajedno, ali to je upravo ono što me privlači. Slobodno budite drugačiji. 

Šta je poslednji komad garderobe koji si pozajmila od svoje dece?

Često delimo majice i donji deo trenerke, A Romeo je imao naviku moje patike, ali ne više s obzirom da je njegovo stopalo postalo mnogo veće od mog. Ali kačketi i dukserice su sasvim u redu. 

A sada, potebna nam je mala pomoć. Putujem na Nedelju mode u Londonu i želim da nosim kul belu košulju poput tebe. Ali one se uvek pogužavaju u koferu...

Osnovno je da dobro pogledate kvalitet pamuka i ocenite koliko se on prirodno savija. Košulja će uvek da se gužva malo, ali ako izaberete pravu neće previše, a kao dizajneru, to mi je posebno važno. A onda je pažljivo pakujem u kofer.

Košulje su moja specijalnost. Ako otvorite moj garderober, videećete košulje koje izgledaju gotovo identično. Zato što kada ste u dilemi, sve će izgledati dobro sa belom košuljom. Svaka žena bi trebalo da ima taj komad, ali da budem iskrena, nosim Davidovu belu takođe!

Mislila sam da ćeš da kažeš: Kupi mini peglu na paru!

Ne, ja je čak ni ne posedujem! Da li one još rade, pitam se? 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/