U svojim četedesetim, Carolyn Murphy (42) je pravi primer ostvarene i srećne žene koja se može pohvaliti značajnom karijerom koju je ostvarila u modnoj industriji. Kako objašnjava, način života manekenki je nomadski... "Uvek si na aerodromu, i živiš u koferu."  

Kao velika zvezda modne scene devedesetih godina prošlog veka, Carolyn je nekada vodila život u vidu prenatrpanih rasporeda i previše after partyja. Promeniti taj način života je bio izazov, te joj je tebal dosta vremena da nauči da ceni blagostanje svog uma i tela. 

Upravo zato Carolyn je rešila da podseli svojih 6 pravila za srećan život:

Uvek sa sobom nosite set kozmetike

Ovo je posebno važno za putovanja, jer se na taj način možete izboriti sa crvenim očima, kaže Caroline, kojoj je važno da se pojavi u novoj vremenskoj zoni potpuno odmorna i uredna. Njen deo prtljaga uvek čini komplet kozmetike u kome se nalaze svilena maska za oči i čepovi za uše. Čak i ako ih ne budete koristili tokom avionskog leta, nikada ne znate da li će u hotelskoj sobi biti glasno. 

Odvojite vreme za pripremu pre spavanja

Gde god da je u svetu Caroline se trudi da uvek, pre nego što ode na spavanje, odvoji malo vremena za sebe, i to obično čini na već poznate načine. Kako kaže, kada putuje obično sa sobom nosi Epsom so. Manekenka takođe preporučuje korišćenje omiljenih sveća ili tamjana, kao i dobru opuštajuću knjigu koju možete čitati pre nego što ugasite svetlo. Ne gledajte u svoj telefon, napominje Caroline. 

Obratite pažnju na hidrataciju, ali i izbor pića 

Hidratacija je vaša najbolja odbrana od umora, a alkohol i kofein će samo pojačati neželjene uticaje vremenske razlike. Caroline izbegava konzumaciju alkohola, i korišćenje pilula za spavanje. Niko ne želi da stvori zavisnost o pilulama te, ako imate problem sa snom, mnogo je bolje da u svoju ishranu uvedete suplement na bazi melatonina.  

U svoju ishranu uvedite sezonsku hranu bogatu zdravim mastima

Kako bi ostala zdrava tokom zime, manekenka otkriva da se drži navike da u nedelju pravi čorbu. Prepuna hranljivih materija i zdravih masti, ona predstavlja odličan obrok u zimskim mesecima. Kada je reč o grickalicama, umesto da odete do prve radnje kako biste kupili primaljivi slatkiš, Caroline savetuje da u svoju ishranu uvedete jabuku i maslac od badema. Uvek birajte hranu koja sadrži zdrave masti, uključujući avokado, koksovu kremu, maslac i Ghee - ayurvedski lekoviti maslac. Oni će održavati stabilan nivo šećera u krvi, što će vam dati energiju tokom celog dana. 

Ojačajte svoj imunitet suplementima

Najvažniji suplementi koje bi trebalo da unosite su vitamin C, ehinacea i probiotik, koji će podići imuni sistem i održavati vaše telo u dobroj formi.

Meditirajte 

S obzirom da već dugo godina praktikuje meditaciju, Caroline je pronašla mantru kojom čisti njene misli. Ona uključuje drevnu praksu koja je takođe deo ličnog puta samorazvoja. Služite se svime što vam prija- gledajte u plamen vatre, slušajte opuštajuću pesmu... Uživajte u momentu, jer je to najbolja stvar koju možete da uradite za sebe tokom dana. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/elleserbia/