Italijanska modna kuća je nedavno objavila novu knjigu "Versace by Donatella Versace", u kojoj se Donatella osvrnula na momenat kada je posle smrti brata nastavila da upravlja brendom.

(7 najvažnijih životnih lekcija Donatelle Versace: Možete da budete sve što poželite, ali morate da radite kao da sutra ne postoji!)

Legendarna kreatorka je takođe u ovoj knjizi uporedila modnu scenu nekad i sada, te otkrila principe na kojima se temelji brend Versace.

Mi smo izdvojili 10 citata modne legende....

O modi

Za mene, moda nije zarobljena u kutiji. Moda je deo pop kulture. Ona govori jezikom rocka i povezuje se sa umetnošću i tehnologijom.

O supermodelima

Uvek nam je bilo jasno da su supermodeli nove zvezde, i znali smo da ako bi njihova pojava na pisti izazvala pravu senzaciju. Oni hodaju drugačije, a mnogi su prvobitno mislili da je to loša stvar. Zapravo, to menja modu: nove manekenke šetaju na pisti sa dozom individualnosti, snage i samopouzdanja. Upravo zbog toga oni brzo postaju supermodeli- i deo Versace porodice. 

Foto: Profimedia

O internetu

Ne gledam odeću svojim očima. Gledam kroz slike- fotografiju ili video. Neverovatno je kako je internet promenio svet mode. To se odnosi na sliku, pa i samu odeću. Ali kako izgleda na videu, sasvim je drugačije. 

O svom bratu Gianniju Versace

Uvek imam potrebu za debatama, te sam okružena sa asistentima čije mišljenje je uglavnom različito od mog. Ali čak njih deset ne može da me izazove kao što je Gianni mogao. 

Foto: Profimedia

O vrednosti Versace

Poruka Versace brenda je veoma određena i jaka. Jednostavno, sviđa vam se ili ne. Danas, internet mi je dozvolio da vidim rekaciju mnogobrojnih ljudi, širom sveta. 

O porodici

Porodica mi je sve. Sve što radim u poslu i životu, usmereno je na moju porodicu. 

O Prince

Moda se odnosi na način na koji izražavamo sebe i pokazujemo svoju jačinu i moć. Prince je to radio bolje od bilo koga. Hvala ti Prince. Za sve što si dao meni i celom svetu. Nedostaješ mi. Voleću te zauvek.

Foto: Instagram / donatella_versace

O Versace mitologiji

Naša mitologija nije savršenstvo, zato što je savršenstvo dosadno. Ona se odnosi na najmoćnije ljudske emocije... 

O Richardu Avedonu...

Gannijev nadimak za Richarda Avedona bio je Rissoto. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/