7:00 

U Parizu moja svakodnevna rutina ostaje ista kao kod kuće, u Milanu. Uvek ustajem rano ujutru, vežbam, doručkujem i čitam novine. Moj trening počinje šetnjom, pola sata napolju ili na traci za trčanje, a zatim se nastavljaju aerobikom. Nakon toga uradim vežbe sa tegovima, i na kraju istezanje i masažu. Moj doručak se takođe ne razlikuje: kafa, tost sa medom i jogurt, ili sveže voće sa nekoliko suvih badema. Često volim da idem u Café de Flore, mnogo više zbog ljudi nego zbog kafe, koju najviše volim da pijem kod kuće. 

Mislim da Parižanke nose modu veoma prirodno, one poziraju sa sofisticiranom elegancijom, i poseduju orginalan smisao za kombinovanje odeće i boja. Muškarci imaju veoma jedinstven način elegancije. Tako mogu za sebe da kažem da se oblačim u svoju “uniformu” ili svoj lični dress code, što na najbolji način održava mene i moju radnu etiku. Moje ubeđenje je da moja obična majica (imam ih oko 40) ili plavi džemper  mi pomažu da usmerim pažnju na sebe i ono što govorim. 

10:00

Moja veza sa Parizom je počela kada sam radio za Cerruti, sredinom 1960-ih. Kada se održavao važan događaj u njegovoj radnji, Nino Cerruti me je ljubazno poveo sa sobom. Bio sam fasciniran gradom koji je ostavio veliki utisak na mene. Moja omiljena sećanja na Pariz su povezana sa ranim godinama moje karijere, prve izazove i prijatelje koji nažalost nisu više sa nama. Kada sam napustio Cerruti, iz zadovoljstva sam posećivao ovaj grad. On je divan i važan, elegantan i nezaustavljiv. Mnogo je drugačiji od Rima. Po mom mišljenju, Pariz poseduje nešto Nordijsko, ponekad je isključen i hladan, ali to mi se sviđa.

Sada sam se vratio kao preduzetnik zbog svog ličnog biznisa- Armani Privé revije, tako da sam tome posvećen u velikoj meri. Ali kada imam slobodnog vremena u Parizu, postoje mesta koja volim da posetim, kao što su Chez l'Ami Louis, tipičan brasserie restoran. Ulazak u njega je kao vraćanje u prošlost. Ili L'Écume des Pages koji je prepun knjiga iz celog sveta. Takođe uživam da koračam St.-Germain-des-Prés ulicom. To je prelep deo grada sa šarmantnim starim zgradama i živopisnim pogledom na Ajfelov toranj. Uvek volim da stojim na Pont Alexandre III mostu, koji takođe pruža jedan od najboljih pogleda na Pariz. 

12:00

Ranije smo posedovali Emporio Armani radnju u Boulevard St.-Germain, te smo imali priliku da obnovimo njenu strukturu. Tada sam radio na novom konceptu, svetlima i samom okruženju koje usmerava klijente, uz istovremeno povećanje proizvoda. Takođe smo renovirali Emporio Armani kafe koji i danas radi. Nikada nisam očekivao da ću imati toliki uspeh sa malim restoranom u srcu Pariza, opozit gore pomenutog Café de Flore. Imam stan iznad moje radnje, mali studio. Obožavam to- odlično je urađeno, veoma udobno, i na dohvat ruke. Mogu da se zaustavim na stepenicama, jedem u kafeu, a onda odem u showroom. 

13:00

Ako jedem u Emporio Armani kafeu, obično naručujem rižoto ili pastu sa pardajz sosom u zimu; u leto, volim caprese salatu, iseckani parmezan ili svež rikota sir. Zato što je Pariz veoma prestižna destinacija, a posebno ova adresa koja se smatra jednom od najživljih gradskih područja, činilo se da je to savršena prilika da predstavim svoju Emporio Armani kolekciju.

Pokušao sam još davne 1998., ali ta želja je bila neispunjena do nedavno. Mnogi znaju za priču da mi nije dozvoljeno da predstavim svoju Emporio Armani kolekciju u Parizu, i to godinama unazad. (francuska policija je zatvorila njegovu reviju u martu 1998, sat vremena pre početka, zbog navodne zabrinutosti za bezbednost). Imao sam svoje Emporio revije u Njujorku, i zajedno sa Giorgio Armani etiketom za neke posebne događaje, ali Emporio kolekcija nije napustila Italiju poslednjih 15 godina. 

15:00

Priprema za reviju u Milanu ili Parizu je ista, baš kao i koraci koji vas vode do nje. Jedini izazov je vreme: sve treba da bude spremno, zašta je u velikoj meri zaduženo osoblje. Ostatak sledi uobičajenom brzinom, te postaje neka vrsta rituala. Uzbuđenje se ne menja. Posle 40 godina u poslu, i dalje svoje revije doživljavam magičnim trenutkom. 

18:30

Volim da kupujem u prodavnicama nameštaja koje se nalaze u St.-Germain ulici. Uvek pronađem nešto što ukrade moju pažnju. Prvi put sam tamo otišao sa Peter Marinom kada je dizajnirao moju kuću u Milanu. Kupio dosta komada i potrošio sam pravo bogatstvo na njih. Svaki put kada sam u Parizu, nakon što sam završim sa radom u showroomu, dozvolim sebi malu šetnju kroz galerije koje se nalaze u ulicama Rue Bonaparte, Rue de Seine i Rue des Beaux-Arts.

Po svojoj prirodi nisam party manijak, ali popularnost i moj posao podrazumevaju i ovaj aspekt. Volim da ugostim goste, porodicu, prijatelje i kolege sa posla u svojoj kućii pozovem ih na večeru. Hrana je obično italijanska- antipasto (predjelo) koje čine mocarela i paradajz, šunka i dinja, ili supa u zimu. Nakon toga sledi pasta pomodoro i rižoto, ili piletina/ riba sa povrećem, kao i dezert- sladoled ili domaći kolač. Uživam da svoju modu i ideju lifestylea uvodim u svoj svet. 

22:00

Nakon revije, prvo slavim sa svojim osobljem i prijateljima, a onda se odmaram i idem kući. Na kraju ispunjenog, emotivnog intezivnog dana, volim da sedim na sofi i gledam televiziju. Upravo sada gledam Narcos, i BBC seriju- War and Peace. Kada sam kući u Milanu, moje mačke, Angle i Mairi, vole da se uviju i leže pored mene. 

Zapratite ELLE na Instagramu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>https://www.instagram.com/ellesrbija/