S vremena na vreme, pojavi se model koji je u stanju da u potpunosti promeni pravila igre.

Upravo to se desilo 2010. godine, kada se Andreja Pejić pojavila na internacinalnoj modnoj sceni. Ona je odmah osporila percepcije lepotu, zahvaljujući svom suptilnom androgenom looku, koji su mnogi poredili sa izgledom Karoline Kurkove.

(Andrej Pejić - modni revolucionar)

Svojim pojavljivanjem, Andreja, tada muškarac, je izazvala brojne reakcije i tumačenja njenog specifičnog androgenog izgleda, zbog čega je odmah osvojila pažnju dizajnera koji obožavaju da pomeraju granice.

Jean Paul Gaulitier i Marc Jacobs su jedni od njih, te su njena prva angažovanja vezana za saradnju sa njima, kada je Andreja nosila luksuzne kreacije namenjene uniseks modi, ne sluteći kakav joj veliki uspeh tek predstoji....

Sa ogromnom moći transfomacije i sposobnošću da pruži notu elegancije svakom projektu, ona je pored revija, jednako radila i velike beauty kampanje.

Sarađivajući sa fotografima Mert Alasom i Marcusom Piggottom, Craigom McDeanom i Stevenom Kleinom, Andreja je pokazala svoj beskrajni talenat za poziranje, i uvođenje elegancije i senzibiliteta koje su vidljive na samim fotografijama. 

(Pet modnih zapovesti Andreja Pejića)

Ipak, mnogo značajnije od fantastičnog izgleda koje pokazuje dok šeta pistom ili poziranja ispred fotoaparata svetskih fotografa, je otvaranje vrata za transrodne modele, što predstavlja veliki pomak u modnoj industriji.

Foto: Profimedia

Nakon što je započela svoju karijeru radeći muške modne revije, Andreja se veoma brzo podvrgla operaciji promene pola, a njena iskrenost u pogledu ove delikatne teme, izazvala je brojne polemike o inkluzivnosti mode. 

Iako je prošlo samo šest godina od njenog pojavljivanja, značajni koraci koje je napravila Andreja i modeli poput Lee T, Ines Rau i Hari Nef, uticali su na uvođenje nove ere unutar modne industrije.

Ere u kojoj granice po pitanju seksualnosti i pola nisu prepreke za uspeh.

Pogledajte u galeriji njena najupečatljivija izdanja >>>

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija

Već od samog pojavljivanja, Andreja se svojom energijom i transformacijom na sceni izdvojila od ostalih modela, te danas predstavlja veliko ime u modnoj industriji...