Ne osporavamo trenutnu vladavinu najtraženijeg dua, Kendall i Gigi, ali, kako to ide u modeling svetu, svako ima svojih pet minuta, a sledeće devojke tek čekaju svojih 5.

Mnoge od njih su već uveliko postale muze i inspiracija svojih kreativnih direktora, kao npr. brazilska manekenka Lorena Maraschi koja je nova Prada devojka! 

Nova lica učinila su da nam ovaj mesec mode prođe energično i uzbudljivo, osveživši defile starijih i iskusnijih koleginica.

Mi vas upoznajemo sa njih 10 jer su one sigurno lica koja ćemo u ubuduće viđati na naslovnim stranama modnih časopisa, u glavnim kampanjama i editorijalima.

Spremni? Pa da krenemo:

# Dilone

Ona na svoj momenat čeka od Pre-Fall kolekcija i konačno je uspela da zablista sada. Opuštena pred foto-aparatima, smelog karaktera, Dilone je pokazala da ima svestran stav i mogućnost prilagođavanja karakteru dizajnera i njihovim kolekcijama.

Ne može svaka devojka da se lako transformiše iz devojke Anne Sui u Donatellinu sportsku eleganciju, ali ova mlada Njujorčanka radi to tako lako da je zaista uživanje gledati kako ume da se poistoveti sa duhom kolekcije koju nosi. Revije koje je Dilone obeležila ove sezone su revije modne kuće: Balmain, Marc  Jacobs, Fendi i Versace.

Foto: Instagram / @_dilone

# Mali Koopman

Australijski modeli su ove sezone preplavili modne piste, a među njima istakla se i Mali Koopman. Studentkinja arhitekture iz Sidneja oslikava eleganciju i gracioznost, pa je samim tim bila i jedna od vodećih modela za najprestižnije, svetske modne kuće, kao što su Chanel, Valentino i Balenciaga. Ova mlada devojka zaintrigirala je mnoge kreatore pa je tako bila i zvezda otvaranja Celine revije.

Foto: Instagram / @women_paris

# Charlee Fraser

Zamenivši svoje prepoznatljive duge lokne bob frizurom pre samog početka sezone modnih revija, ova Australijanka zaintrigirala je veliki broj kasting direktora.

Efektan makeover učinio ju je idealnom za otvaranje revije modne kuće Marni, ali imuni nisu ostali ni Prada ni Demna Gvasalia sa svojom debitantskom kolekcijom za Balenciagu. Svojim srnećim pogledom i istaknutim jagodicama, Fraser je idealna ne samo za revije, već i editorijale modnih časopisa.

Foto: Instagram / @charleefraser

# Katie Moore

Kada pričamo o makeoveru modela, ne smemo da izostavimo devojku iz Teksasa. Katie je pre otvaranja Alexander Wang šoua izgledala kao “devojka iz komšiluka” ali magijom najtraženijeg frizera, Guida Palaua, od obične devojke dobili smo svima omiljenu punk devojku.

Da nije sve u novoj frizure, pokazala je Moore angažovanjem za najveće kreatore današnjice, što joj je omogućilo sezonu za pamćenje. Rad sa dizajnerima koji neguju nekonvencionalni stil, kao što su Saint Laurent, Vetements i Rick Owens, koji ju je učinio modelom sa najuspešnijom karijer pričom ove sezone.

Foto: Instagram / @katherineann.moore

# Julia Ratner

Ova mlada Ukrajinka svoje lice pokazala prvi put na dramatičnoj pre-fall reviji za Miu Miu i od tada nije prestala da impresionira. Julia sa svojim bejbifejs izgledom koji nas je podsetio na već velika imena modelinga kao što su Sasha Pivovarova i Gemma Ward, je odmah postala the wanted girl među kasting direktorima. Njenu fotogeničnost je uočio i Karl Lagerfeld koji ju je priključio armiji Chanel muza, među kojima je jednako parirala Kendall i sestrama Hadid, najavljujući svoju vladavinu. 

Foto: Instagram / @dear.ratner

# Mayowa Nicholas

Već samim osvajanjem Elite Model Looka pre dve godine u Nigeriji, shvatili smo da će Mayowa biti nova zvezda, ali proteklih par nedelja dočekala je svoj momenat. Ponosno je šetala rame uz rame sa Adrianom Limom za Miu Miu, a prvim angažovanjem za Pradu i Dior pokazala je da je spremna da pokori i jača imena. Verujemo da će ova devojka iz Lagosa svojim talentom, licem i neverovatnom figurom ispuniti ne samo piste već  i stranice modnih časopisa.

Foto: Instagram / @mayowanicholas

# Lorena Maraschi

Ovu devojku ste već upoznali kroz naš tekst, ali moramo da joj posvetimo i jedno mesto na ovoj listi. Ako se sećate, ova Brazilka je otvaranjem revije za Pradu ispunila svoj san ali i najavila veliku karijeru, jer onaj koji počne sa Pradom, njemu je uspeh zagarantovan. Lorena ponosno nosi titulu "najslađe" manekenke ove sezone, a ako na to dodamo i njenu sofisticiranost, kao i pojavljivanje na revijama kuća Kenzo i Valentino, imamo dobitnu kombinaciju u svetu mode.

Foto: Istagram / @lorenamaraschi

# Naki Depass 

Da je kvalitet bitniji od kvantiteta dokazala je ova devojka sa Jamajke. Iako je prošetala na ukupno četiri revije u proteklom mesecu mode, sve oči su bile uprte u nju tokom celog šoua. Ova visoka i fotogenična manekenka je ponela jesenje kolekcije kuća Celine, Prada i Givenchy. Ipak, vrata je odškrinuo Burberry koji ju je uključio u svoju ekskluzivnu reviju koju je upravo Naki otvorila.

Foto: Instagram / @shades_of_blackness

# Cong He

Najangažovaniji model ove sezone je zasigurno devojka iz Kine. Prošetala je nove kolekcije na preko trideset revija i postala najtraženija manekenka modne elite. Njena urođena staloženost i pojava su omogućile da Cong postane omiljena muza Dolce&Gabbani i Karla Lagerfelda.

Foto: Instagram / @runwayandcouture

# Paulina Frankowska 

Kao očaravajuće novo lice, Paulina je svakoj reviji i kolekciji koju je radila dodala dozu bajkovitosti i magije. Poljakinja je definitivno najbolje iznela Diorove dramatične crne usne i najveću poslasticu Pradine revije, mornarske šešire.

Foto: Instagram / @cocozhanchen

Priredila: Milana Bulatović

Zapratite ELLE na Viberu i prvi dobijte sve insajderske informacije magazina ELLE >>>http: //www.viber.com/ellesrbija