Kada se pre skoro dve godine ( tačno će biti u februaru 2016.) prvi put pojavila na pisti, debitujući na reviji Marca Jacobsa u providnoj vunenoj bluzi dubokog V dekoltea sa blajhovanim obrvama i kratkom crnom perikom koja ju je učinila neprepoznatljivom, mnogi su pomislili da se mlada Jenner neće predugo zadržati u fokusu modne javnosti jer vuče krajnje negativan porodični pedigre.

Međutim, umesto toga Kendall se vinula u sam vrh modelinga i danas se smatra jednom od top 10 najzaposlenijih manekenki koje su redovne na revijama Chanela, Jacobsa, Givenchyja, Korsa, Balmaina. Plus, njena popularnost na Instagramu raste iz dana u dan. Pa ne moramo da vas podsećamo ko je vlasnica fotografije koja ima najviše lajkova na Instagramu. A tek joj je 19!!   

Upravo zbog toga smo odlučili da vas upoznamo sa 5 relativno nepoznatih činjenica o dear Kendall...

1. Jenner je u modeling vode uplovila s nepunih 14 godina. U decembru 2009. godine se pojavila u svojoj prvoj kampanji "Rocker babes with twist" za američki brend Forever 21. Kasnije je otkrila da je savet o poziranju potražila kod starijih sestri. "Na Kim sam se ugledala po pitanju poziranja, dok me je Kourtney savetovala da pokušam uz pomoć stilistkinje da kompletnom izdanju dam neki svoj pečat. Pre samog snimanja sam imala tremu ali nakon nekoliko snimljenih fotografija opustila sam se i snimanje doživela kao nešto ultrazabavno."

2. Kendallina kuma je tv voditelja Kathie Lee Gifford. Njena ćerka Cassidy je otkrila da su se Kris Jenner i njena majka upoznale na studijama Biblije nekoliko godina pre rođenja modeling miljenice. Zapravo je kanal E! prvo odabrao Kathie za snimanje rijalitija o njenoj porodici da bih se kasnije okrenuo klanu Jenner-Kardashian. Kathie je tako pomogla Kris da izabere ime za novorođenče. "Nabrajala sam meni zanimljiva imena koja počinju na K. Kameron... Kendall, i upravo tu me je zaustavila Kris." 

3. Srednje ime poznate manekenke je Nicole. U sećanje na maminu prijateljicu, Nicole Brown Simpson, Kris je odlučila da ćerci da srednje ime svoje drugarice čiju smrt nije mogla nikada da preboli. Kris je sa suprugom, ocem Kim, Kourtney i Khloe bila dugogodišnja prijateljica sa Nicole i glumcem O.J. Simpson i upravo je ubistvo glumčeve supruge 1994. godine izazvalo duboki jaz između supražnika jer je Kris stala na stranu nacije koja je optuživala glumca za svirepo ubistvo dok je njen sada već bivši suprug, Robert Kardashian, bio advokat koji je stao na stranu svog prijatelja, O.J. Simpsona.

4. Kendall je bila vrlo bubuljičavo dete. U razgovoru za The New York Times, najmlađa Jenner, Kylie je otkrila da je Kendall imala problematičnu kožu punu bubuljicae i da su joj trebale godine ne bi li očistila lice upadljivih i dosadnih akni koje bi joj definitivno bile prepreka modeling poslu. 

5. Omiljeni profil zgodne manekenke na Instagramu može da vas iznenadi! Manekenka je u razgovoru za Teen Vogue otkrila da je zavisnik profila Boss Homes. “Postuje neke enterijere koji su ludilo od mozga. Čudne dekore i imanja koja su san snova. Baš me prođu trnci kada skrolujem po njihovom Instagramu."