Šarmantni, simpatični i vrlo ažurni, ne mogu da ih ne pohvalim, Marko Ilijev i Saša Stević jesu dva dizajnera koji stoje iza modnog brenda Mates. Inspirisani bujicom kreativnih rešenja, uvek udvostručenih, marljivo rade na autentičnim komadima svog mladog brenda. A kada pored sebe imaju dobar i uigran tim kreativaca na polju fotografije i video animacije, uspeh je zagarantovan.

Ljubav prema modi ne kriju, gaje je od malih nogu. Tokom studija kada su se usaglasili oko zajedničkih interesovanja, inspiracije i budućih želja, kockice su se poklopile pa je osnivanje zajedničkog brenda za njih postalo pitanje trenutka. Ipak, otkrili su nam kako im je bila potrebna velika hrabrost da svoje ideje realizuju izvan školskih okvira.

Talentovani dvojac nije dugo oklevao, iskoristio je prvu šansu koja mu se pružila. Njihova jedina kolekcija pod nazivom INK, (google search ukoliko ste je propustili!), predstavljena je na 36. Nedelji mode u Beogradu. Međutim, s obzirom na to da Marko i Saša tek pripremaju svoju diplomsku kolekciju, njihovo pojavljivanje na Nedelji mode bio je definitivno zasluženi izuzetak.

Suština njihove kolekcije svela se na minimalizam i tamne nijanse. Odvažni modeli, providni materijali kao i dark atmosfera, potpuno suprotno očekivanju, uneli su osveženje kad je reč o kolekcijama mlađih dizajnera. Ako ih, kako priželjkuju, put navede u inostranstvo, ne možemo da se otmemo osećanju kako će tek početi da nas oduševljavaju.

Priredila: Jasmina Avramov