Ako niste skoro svratili u Resort Design Store, sada je pravo vreme. Među unikatnim komadima nakita i odeće naći ćete i one sestara Stevančević, pod imenom SestreS. Mi jednostavno volimo sve ono što njih dve već godinama rade i kako polako ostavljaju prepoznatljiv trag iza sebe. P

ovučene (na svoju inicijativu) dalje od javnosti, razvijaju nastavak priče pod nazivom „Svojeručno“, reviju i prezentaciju na koju su obe posebno ponosne. Dok su sestre Stevančević studirale na Fakultetu primenjenih umetnosti, njihova posvećenost donela im je brojne uspehe koji su ih pozicionirali među najupečatljivije domaće dizajnere.

Stekavši neophodno samopouzdanje i iskustvo, Ivana i Jelena osmelile su se u pravcu organizovanja samostalnih revija. Međutim, shvatile su da bi dizajniranje male serije posebnih i nosivih komada moglo da im bude mnogo interesantnije. A upravo takvi komadi neophodni su vam ako ste od onih koji se veoma trude oko uspostavljanja svesnosti o sopstvenom brendu. 

Podelile su sa nama kako se njihova trenutna opsesija (a i mi smo veoma opsednuti tim komadima) krije u koži kojom stvaraju inovativne odevne komade i aksesoare. Kada smo ih pitali šta ih inspiriše, odgovorile su: „Istraživanje“. A pod istraživanjem misle na proučavanje onoga što se dobija u kombinaciji savremenih formi i nosivosti. „Jer, kako bismo drugačije potencirali lepotu različitosti tela i karaktera?“  

Jednoglasne su u odluci da svoje buduće planove nikada striktno ne zacrtavaju, već prepuštaju da se stvari dese same od sebe. Spontano i usput... Njihov zadatak u tom procesu jeste da budu budne za sve nove izazove i iskustva. Na svoj specifičan način, sestre Stevančević taktički igraju svoju igru. I u njoj pobeđuju.

Tekst: Jasmina Avramov