U Čikagu ima samo nekoliko dana godišnje koji se mogu nazvati predivnim: kada je temperatura savršena i kada se ljudi trude da takve trenutke što bolje iskoriste. „Čim temperatura dostigne trideset, svi se bacaju u vodu“, kaže moj vozač taksija dok kružimo oko jezera Mičigan.

Duž čitave peskovite plaže koja okružuje jezero oseća se miris mleka za sunčanje, sladoled curi niz ruke, ekipe tinejdžera gomilaju se sve do Linkoln parka gde je plažni pejzaž grubo prekinut i zamenjen uobičajenim prizorom visokih zgrada i užurbanih biznismena. Unutar šik industrijskog lobija hotela Linkoln, publicista, menadžer turneje kao i drugi saradnici pevačice Lorde, diskutuju o optimalnim mestima gde bi mogla da se nađe sa novinarima. Jedna opcija je kafić, ali u trenu je odbacuju jer će zbog Loollapalooza festivala verovatno biti puno ljudi, a ne žele da pevačici iko smeta.

Njihova briga je razumljiva. Lorde je jedna od najvećih pop zvezda na svetu i to je tako od prošle godine, kada je njena pesma „Royals“ – koju je napisala kao petnaestogodišnjakinja na svom rodnom Novom Zelandu postala nešto poput pop himne obezbeđujući joj dve Gremi nagrade, dve nominacije za MTV video nagrade, lično njoj posvećen M.A.C ruž, mesto na Forbsovoj listi i kao ultimativnu počast: parodiju na njen spot čuvenog Weird Al Yan Yankovica.

Njen album prvenac, Pure Heroine, prodao se u više od 2,6 miliona primeraka širom sveta. „Slušajući tebe imam osećaj da slušam sutrašnjicu“, rekao je joj David Bowie stiskajući njenu tanku belu šaku.

Producenti serije The Hunger Games misle isto to, Lorde koja je prepevala pesmu Everybody Wants to Rule the World posebno za ovu seriju, sklopila je dogovor za ceo soundtrack za naredno poglavlje sezone.

Da, ovo je dama čije vreme tek dolazi.

Top 5 by Lorde