Modne blogerke ne prati baš dobra reputacija. Pogotovo kod nas. To su devojke za koje se pretpostavlja da su lepe, ali ne baš i pametne cure koje po celi dan provode slikajući svoje odevne kombinacije koje se mahom baziraju na papreno skupim krpicama. Međutim, ova slika je previše iskrivljena i fejk i definitivno se ne odnosi na većinu.

Jer, modne blogerke, i to one koje možemo slobodno da svrstamo u top 20 na svetu, se smatraju osobama koje predstavljaju moćnu silu u modnoj industriji koja ne samo da lansira najnovije trendove, zauzima prvi red na najvećim revijama, već predvodi veliki broj kampanja i saradnji sa renomiranim svetskim modnim kućama.

(Blog 2.0: Nova generacija blogera!)

Ove dame su toliko poznate i uticajne u samom vrhu modnog sveta da prvo njima pa tek urednicima i dizajnerima stiže pozivnica za glamurozne modne evente, a čest su gost emisija koja analiziraju i savetuju dame po pitanju stila. Ekipa iza sajta WhoWhatWear je odlučila da malo detaljnije izanalizira svet modnih blogera ne bi li okrila koje su to dame (ili gospoda) koje modni svet najviše sluša.

(Chiara Ferragni: 6 najboljih kombinacija blogerke sa Fashion weeka!)

Na osnovu opsežne analize koja je obuhvatala Google parametre, profile na društvenim mrežama, saobraćaj koji blogovi imaju, angažmane, kao i fokus na blogere koji se prevashodno bave ličnim stilom i modom, što je odmah eleminisalo iz studije lifestyle i foto-blogere. Krajnji rezultat je izgledao ovako: 

1. Chiara Ferragni, The Blonde Salad 

Stajliš Italijanka koja obeleži street style svake godine luckastim kombinacijama u stilu mikro Anne Dello Russo, već neko vreme živi u Los Anđelesu u kom je uspela svoj blog The Blonde Salad da učini još popularnijim! Ova 27-godišnjakinja je tako dospela na Forbes listu top 30 najuticajnijih i najbogatijih ljudi ispod 30 u sferi umetnosti i stila. Što nije ni čudo ako znamo da veliki broj linkova sa njenog sajta vodi direktno na stranice brendova i online shoppova. Chiara je globalna zvezda koju prepoznaju svi modni zaluđenici, a ima više od 3 miliona pratilaca na Instagramu.  

2. Aimee Song, Song of Style 

Song, 28-godišnja blogerka koja živi u Los Anđelesu je po zanimanju dizajner enterijera pa ima poseban osećaj za detalj. Aimee, caricu street style fotki na Instagramu prati 1.9 miliona pratilaca, dok njen Youtube kanal ima 28 000 pretplatnika! 

3. Wendy Nguyen, Wendy's Lookbook 

Još jedna L.A. blogerka, simpatična Nguyen (31) je najpoznatija po svom YouTube kanalu koji ima čak 600 hiljada pretplatnika.( Njen video iz 2011, "25 načina da stilizujete maramu ima  29 miliona pregleda!) Nguyen je za razluku od drugih dama vrlo otvorena kada su u pitanju detalji iz njenog privatnog života pa je i zbog toga osvojila srca mnogih pratilaca koji redovno zumiraju njene kombinacije.

4. Kristina Bazan, Kayture 

Švajcarska manekenka, 21-godišnja Kristina ima impresivnu armiju fanova na Fejsu, preko 1.1 milion lajkova i vrlo je prisutna i na drugim mrežama, pogotovo Instagramu. Bazan je miljenica high-end brendova. Sarađivala je do sada sa Vuittonom, Hugo Bossom i Piagetom. 

5. Julie Sariñana, Sincerely Jules

Sad kad malo bolje pogledamo, Los Anđeles je grad s najvećim potencijalom da postanete top bloger jer još jedna dama sa ove liste oduševljava svojim stilom upravo pravo iz L.A. 29-godišnja Julie koja je pokrenula modni blog pre 6 godina je kupila sve fanove mode ležernim, edgy stilom koji možete vrlo lako da iskopirate u svojoj varijanti. 

6. Rumi Neely, Fashion Toast 

Neely,koja je Fashion Toast lansirala pre 8 godina obožava da pozira u stilu najpoznatijih manekenki, a nedavno je lansirala i svoju liniju odeće Are You Am I, kolekciju slip haljina i jeansa. 

7. Nicole Warne, Gary Pepper Girl 

Australijanka koju obožavaju da fotografišu i ostale blogerke jer ima upečatljiv look je prvobitno svoj blog Gary Pepper pokrenula pre 6 godina s namerom da funkcioniše kao vintage online shop. Do 2011. godine, ovaj sajt je bio najveći online sajt za prodaju vintage odeće u Australiji, međutim pre 3 godine Nicole je ukinula opciju prodaje i fokusirala se samo na blogovanje. Greška ili ne? Pa procenite sami, s obzirom da je na listi i to na odličnom sedmom mestu!