On ima million i sedamsto hiljada pratilaca na Instagramu i oko million followera na Facebooku. Mariano Di Vaio je model, glumac i modni bloger prepoznatljiv po izuzetnom ličnom stilu i uvek besprekornoj frizuri. Ukratko, on je otelotvorenje reči kul!

Izgleda baš onako kako zamišljamo fatalnog Italijana – oči koje obaraju s nogu, osmeh koji razoružava i stil kojim demonstrira prefinjeni ukus za modu. Ovaj elegantni dandy je do sada radio sa nekim od najvećih modnih imena među kojima su: John Galliano, Calvin Klein, Diesel i Roberto Cavalli, a kada ne pozira pred fotoobjektivom, posvećeno radi na svom blogu mdvstyle.com, koji je u bookmarku svakog muškarca i žene koji drže do sebe. Pleni i svojom pojavom i svojim mišljenjem, on jednostavno ima sve!

Marianov život se promenio iz korena kada je 2007. godine, kao osamnaestogodišnjak, stigao u London. „Grupa mladih ljudi (ispostavilo se da su to skauti modne agencije Abercrombie and Fitch, prim aut.) me je bukvalno zaustavila na ulici i predložila mi da me slikaju za jedan časopis”, kaže. Nakon toga stigao mu je čitav niz ponuda od najpoznatijih modnih kuća i magazina.

Bavljenje modelingom donelo mu je mnogo lepih ali, kako kaže, i teških trenutaka. „Kao što verovatno svi pretpostavljaju, posao modela je predivan – stalno putuješ i imaš mogućnost da napraviš sjajne fotografije, ali ima i svojih loših strana.

Meni najteže padaju česta i dugotrajna razdvojenost od porodice i prijatelja, to što nemam vremena da vozim svoj bicikl po sunčanom danu i što ponekad naletim na loše ljude, ali svaki posao ima svojih uspona i padova, zar ne?”

U Londonu je proveo fantastičnih godinu dana, a onda ga je njegov san da postane glumac odveo u Njujork. „Gluma je moja najveća strast. To je i razlog zbog kog sam otišao u Veliku jabuku nakon što sam dobio stipendiju na New York Film Academy.

Tamo sam s najvišim ocenama završio kurs i to, moram reći bez lažne skromnosti, sa odličnim rezultatima”, priča uzbuđeno i dodaje: „Gluma me je naučila da kanališem svoja osećanja i to mi puno pomaže u svakodnevnom životu.”

Odlazak u tako intrigantan i strastveni grad kakav je Njujork bio je, ispostaviće se, prekretnica za Mariana, jer je tamo otkrio značaj i uticaj blogova. „Tamo sam video da su blogovi prava inspiracija ljudima, i to ne samo u modnom smislu, već i u pogledu kuvanja i biranja najboljeg mesta za večeru i izlazak. Kada sam se vratio kući odlučio sam da i ja napravim svoj blog.”

Tako je u martu 2012. pokrenuo svoj blog MDV Style i od tada je jedan od najuticajnijih modnih blogera na planeti. I ne samo to, MDV Style je prvi italijanski blog o muškom stilu. Iz zabave, bavljenje blogom mu je, praktično, postalo još jedan posao, koji iziskuje sve više njegovog vremena. „Danas je to definitivno ozbiljna profesija koja traži trud i posvećenost, ali mu pruža i veliku satisfakciju. Mislim da će se u budućnosti blogerima imati još većeg globalnog uticaja”, kaže Mariano.

Samim tim što vrlo uspešno kreira mišljenje o muškoj modi, Mariano podrazumeva se ima izuzetan lični stil, a budući da je Italijan ne čudi da je za njega Armani primer apsolutne elegancije. Svoj stil opisuje kao eklektičan. „Kreće se u rasponu od najklasičnije elegancije do sportskog i casual looka.”

Njegova filozofija glasi: „Važno je biti u svom elementu i osećati da je to što ste obukli u skladu s vašim stilom. Volim da posmatram: ne samo ono što predlažu kreatori na revijama, već i ono što nose osobe koje srećem putujući po svetu. To je moja najveća inspiracija. Lično, svaki svoj look upotpunjujem odgovarajućim satom i naočarima za sunce. Osim toga neizostavni aksesoari su mi prstenje i telefon od koga se ne odvajam.”

Ukoliko gledajući njegovo savršeno telo verujete da je Mariano zagovornik lagane hrane, prevarili ste se. „Ja sam jedan od onih koji uvek izgovaraju rečenicu ‘Hajde da naručimo picu!’ Jednostavno je obožavam”, ističe ponosno.

Ovaj Italijan u svakom smislu je danas najponosniji na svoju kompaniju Mdv&Co, na svoj sjajan tim i na to što sarađuje sa poznatim brendovima.

Na kraju razgovora dotakli smo se njegovog zaštitnog znaka – frizure koju žele mnogi muškarci. Na pitanje kako mu uspeva da mu kosa uvek tako besprekorno izgleda odgovorio je kroz smeh: „Možda vam jednog dana i kažem, ali za sada – to je tajna…”

Marianovi favoriti:

Grad – Amsterdam

Jelo – Špageti

Model – Cara Delevigne

Film – Shutter Island

Brend – NoHow

Aplikacija – Instagram

Tekst: Jasmina Lazić