Otkako nas je sve je bacila sve na kolena singlom Wildest Moments pre dve godine, Jessie Ware nijednom nije razočarala. Night Light, Running, Imagine It Was Us… Postoji li neko ko sve ovo nije uporno slušao na repeat?

Uspeh debi albuma Devotion je nije naterao da glumi hvalisavu zvezdu koja mnogo obećava, kao što je to slučaj sa mnogim njenim koleginicama. Jessie ostaje dosledna svom svedenom, sofisticiranom i elegantnom stilu.

I baš kad se pomislilo da planira da odmori od velike turneje, ona je ušla u studio i ovog leta nas je obradovala novim hipnotišućim i apsolutno brilijantnim singlom Though Love, kako se zove i album koji izlazi u oktobru. Zatim je izbacila Share It All sa kojim je pokazala svu raskoš svog moćnog glasa, a sredinom avgusta i treći singl sa novog albuma – Say You Love Me, koji je već ušao u trku za najbolju pop pesmu godine.

Tema je i ovoga puta – nuzvraćena ljubav. Novopečena gospođa Burrows (Jessie se u avgustu na gčkom ostrvu Skopelos udala za svoju školsku ljubav Sama Burrowsa) je odlučila da pre braka iz sebe izvuče sva lepa i loša iskustva iz svog emotivnog života i da se reši svih demona pre nego što Samu izgovori „da”.

Iako u pop svetu u kome danas vrvi od tinejdžerki i dvadesetogodišnjakinja spada u „gerijatrijsku” kategoriju, nju to nimalo ne pomera iz ravnoteže. Staložena i samouverena kao na početku svog muzičkog proboja zadaje koleginicama sve teže zadatke. Jessie je, protivno svim današnjim pravilima, umesto u postpubertetskoj fazi, muzičku karijeru započela u 27. godini.

Do tada je radila raznorazne poslove koji nemaju ama baš nikakve veze sa muzikom – pisala je za The Jewish Chronicle, bila sportski reporter u The Daily Mirroru i neko vreme bila angažovana u kompaniji Love Productions gde joj je koleginica bila Erika Leonard, koju poznajemo kao E. L. James, autorku famoznih 50 nijansi sive, pravila je dokumentarce, povremeno nastupala kao bekvokal i sve to vreme družila se sa Florence Welch, kasnije i Adele, radujući se njihovim uspesima. Kada su je u jednom intervjuu pitali kakav odnos ima prema tome što je kasno počela da se bavi muzikom odgovorila je u svom stilu: „Pa, zamislite da sam počela sa šesnaest?! Ko zna dokle bi me to psihički dovelo. Ovako, sve posmatram kao da sam samu sebe častila nečim što sam dugo želela”.

Sada, kaže, ima više samopouzdanja nego dok je radila prvi album i obećava da će se to osetiti na novom izdanju. Sudeći po singlovima koje smo do sada čuli, nema razloga da joj ne verujemo. 

Tekst: Jasmina Lazić