Modna revolucionarka koja je krasila našu naslovnicu u januaru 2013 godine, odlučila je da se podvrgne operaciji promene pola, a tim povodom je putem svog Facebook profila podelila je svoja razmišljanja:

„Želim da iskoristim ovu priliku da zahvalim svima na ljubavi i podršci tokom godina. Pomogli ste mi na ovom putu, naučila sam mnogo, dosta sam naučila i konačno se osećam dobro, a reakcije na današnju objavu su me zaista oduševile i podsetile na to zašto sam sve ovo odlučila da uradim javno.

Mislim da se svi razvijamo tokom odrastanja i to je normalno, ali ja mislim da me moja nedavna promena nije pretvorila u drugačiju individuu. Ista sam osoba, bez ikakve razlike, samo drugačijeg pola. Nadam se da to možete da razumete. Želela bih takođe da doprem do svih mladih koji imaju problema sa svojim polom: znam da je teško, prošla sam kroz to, ali zapamtite da imate pravo da budete prihvaćeni na osnovu onoga sa čime se identifikujete - zaslužujete isto poštovanje kao bilo koje drugo ljudsko biće na ovoj planeti.

Kao transrodna žena, nadam se da je očigledno da nakon promene (spasonosnog procesa) osoba može da bude srećna i uspešna u novom poglavlju, bez potrebe da se otuđi od svoje prošlosti. Najvažnije razlike ne treba da razdvajaju, hajde da svi budemo ujedinjeni", zaključila je Andreja, uz hushtag #betruebeyou.

U razgovoru za magazin People, Pejić je prokomentarisala da je zadovoljna odlukom i da se oseća sjajno.

„Osećam se dobro i srećna sam što sam promenila pol. Oduvek sam se osećala kao žena, sad sam samo napravila i taj korak. Sad sam 100 posto ja“,  rekla je Andreja.

Podsetite se Andrejinog intervjua za Elle na ovom linku.